Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hackerzy

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Mam ogromny problem. Dzisiaj po zalogowaniu się an pocztę i fb dostałem wiadomość ,że ktoś rozsyłał spam z mojego e maila i ktoś logował się na mojego fb i to uwaga - z Tokio!

Boję się o moje konto bankowe.

Nie wiem co mam robić!

Nie pobieram żadnych dziwnych plików. Antywir chodzi non stop.

Dałem skanowanie kompa w tym momencie mam 80% ale nic nie wykrywa.

Czy powinienem wejsc na konto sprawdzic czy nie zostałem okradziony ,czy może lepiej nie ryzykować i przeskanować kompa jakimś specjalnym programem - aktualnie mam avasta.

POMOCY!

Co mam robić!

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

a nie masz innego koputera/telefonu ze dostępem do internetu? tam mozesz sprawdzic.

1375735056-U683421.png

Opublikowano

Właśnie nie mam

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Nie rozumiesz. Na każdym forum na jakim jestem , na pcozcie wszedzie wyskoczyla mi wiadomosc ze zostalem zablokowany za rozsylanie spamu. Nie wiem co mam robic!

Opublikowano

Najlepsze wyjście to idź na policję, powinni to sprawdzić od razu ponieważ zagrożone są dane prywatne jak i konto w banku

Iż do banku i Zablokuj konto

Jak policja nie zrobi to idż kilka razy

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

@up czy nie ma innego wyjścia?

Opublikowano

Jest: najpierw sie uspokój pod żadnym pozorem nie rób nic sam np. Ddosowanie adresu IP jeśli go posiadasz.. Zawołaj rodziców powiadom ich o tym jeśli masz jego IP skopiuj oraz zapisz na kartce... Zmień hasło do emaila, konto w banku www nie ruszaj lepiej już iść do banku i to wyjaśnić z dowodami

Potem razem z rodzicami możesz zadzwonić po informatyka aby wszystko sprawdził(zabezpieczenia komputera)

Jednak najlepszym wyjściem jest zawiadomienie policji - w każdej chwili możesz stracić $, dane poufne które tak napisze "znajdziesz w internecie".

Jeżeli jesteś wieku 11-15 Poprostu zawiadom rodziców, nie bój sie konsekwencji ponieważ ty nic nie zrobiłeś... A problemy możesz mieć jak to tak zostawisz...

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

mam 16 lat

nie mam nic. wiem tylko że było logowanie z tokio na fb.

sprawdziłem konto bankowe (moje ) i jest wszystko ok.

hasła już pozmieniałem wszędzie.

dzisiaj jak stara wróci z pracy to z nią pogadam ,ale i tak pewnie będzie na mnie że ściągam jakieś dziadostwo i to przez to.

dlatego wolałbym to załatwić sam bez wiedzy moich rodziców

Opublikowano

Przeskanuj komputer , wyczyść całkowicie dane przeglądarki , zmień hasła wszędzie .

Wyczyść kompa cleaner'em. Usuń facebooka - najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano

Chińczyk pierdolony :D

Zmień avasta na bitdefender total security (klucze weź z google i masz pełną wersję( lepszy jest i ma więcej funkcji )

Opublikowano

japończyk xD

Chyba tak zrobie bo avast ssie

Opublikowano

sam mam bitdefender i jest fajnie, ma większą baze danych i co najważniejsze jak jestem w banku to włącza się funkcja bezpieczeństwa itd. To najlepszy antivir pobierz bitdefender total security + keye z google i masz full wersję :)

Opublikowano

Jak z tokio to nie masz co się martwić, mi na youtube 2x w tygodniu sie to skoośnookie kurwy loguja i jakoś tam w sumie nic sie nie zmieniło, ale hasła mozsz pozmieniać :D

LwG

Opublikowano

Mi też sukinkoty wbiły z tokio na yt :/

ale na szczęście nic więcej ;_;

Zablokuj konto bankowe na jakiś czas.

Oczywiście zmień hasła

graphic.png

Opublikowano

Mi ktoś z Chin próbował wbić się na maila (konto Google), ale Google takie połączenia

automatycznie blokuje i wysyła powiadomienie SMS, że takie coś miało miejsce.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...