Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Panel serwera Minecraft na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Poszukuje darmowego panelu do zarządzania serwerem minecraft. Nie musi mieć w kij opcji. Chcę aby był tylko prosty w instalacji. Chciałem tego SpaceBukkit wgrać, ale nie wiem jak.. ;(

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Poszukuje darmowego panelu do zarządzania serwerem minecraft. Nie musi mieć w kij opcji. Chcę aby był tylko prosty w instalacji. Chciałem tego SpaceBukkit wgrać, ale nie wiem jak.. ;(

Jaki VPS? Czy w ogóle warto instalować na nim panel? By zainstalować panel potrzebujesz na VPS Serwer www, php, MySQL - zależnie od konfiguracji będzie Ci to zjadać około 300-500 RAMu, biorąc pod uwagę, że MySQL będzie niezbędny do pluginów (z czego sam, zależnie od konfiguracji potrafi zjeść od ~80 do nawet 150-250 MB) to i tak musi być. Jednakże jeżeli chodzi o PHP i Serwer to już kwestia czym dysponujesz... jeżeli masz VPS z 8 GB RAMu, lub ostatecznie z 4 GB to można się bawić... niżej już będzie ciężko, zwłaszcza, że mówisz, że zależy Ci na prostocie instalacji, co już nie będzie takie proste... ponieważ przy mniejszej ilości RAMu powinieneś zrezygnować z Apache na rzecz NginX (dużo lżejszy serwer www), którego konfiguracja jest bardziej skomplikowana od Apache... Apache jest prostszy w obsłudze jednak zjada sporo zasobów... co na VPS może być odczuwalne...

Tak więc z jakim VPS mamy do czynienia?

Btw. najlepsza i najlżejsza będzie po prostu SSH + konsola serwerowa.

Opublikowano

Znaczy z tego co czytałem to wszelkie panele wgrywa się na VPS.. Lecz ja dysponuje hostigniem www oraz VPS (3GB Ram) oddzielnie. A taka właśnie konsola serwerowa przez www? Znajdzie się gdzies darmowy skrypt?

Opublikowano

Z chęcią moge pomoć zaintarować space bukkita :) Jeśli zainteresowany to pisz śmiało na pw

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...