Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie IP żeby zrobić OTS'a ? /no-ip

Kaltha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

często pytacie jak sprawdzić jakie mamy ip i czy nadaje się pod OTS , tutaj macie takiego mini tutka :

1. Sprawdzamy nasze ip , jeżeli mieścimy się w

10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255

niestety musimy korzystać z hamachi :/ / część druga , jak stworzyć domenę/ip np "PrzykładowyOTS.no-ip.biz itp.

1.wchodzimy na http://www.noip.com/ i rejestrujemy się

1a)naciskamy create account

1b)wypełniamy informacje

1c)aktywujemy emiala

2.logujemy się na nasze konto i naciskamy ADD A HOST następnie wypełniamy "hostname" np QQQ oraz następnie wybieramy końcówkę no-ip.biz / org itp .

2a) Create Host następnie pobieramy

http://download.cnet.com/No-IP-DUC-Dynamic-DNS-Update-Client/3000-2648_4-10055182.html?tag=lst-1

(strona producenta) później należy się logować jak na stronie .

2b) aby ip działało zaznaczamy "buźkę" która powinna się uśmiechać :)

Opublikowano

Poradnik spoko, przyda się na tych co nie ogarniają. W podpunkcie 1 mógłbyś napisać jak to sprawdzić, bo ktoś może nie będzie wiedział jak to sprawdzić.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja nie używam żadnego hamachi, odblokowuje porty na routerze z jakich korzysta serwer do danej gry (np. minecraft 25565), do komputera przyporządkowałem sobie dany adres ip wewnętrzny i za każdym razem muszę odpalać tylko no-ip. Bez tego mogłoby się obejść, ale za każdym razem musiałbym podawać nowe ip :P

Dopiero zauważyłem date postów, tak więc jak za stary temat to sorry ;/

• 3 lata później...
Opublikowano

sory za odkop ale to dla mnie bardzo wazne potrzebuje pomocy w zrobieniu ip ots mam domene na nazwa.pl ale nwm jak sie do tego zabrac ktos mi napisał ze mam przekierowac na zewnetrzny server i wpisalem tam ip zewnetrzne czy cos jeszcze bo slyszalem cos o jakis dns'ach portach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...