Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Złote lata Tibii przemineły ?

Kaltha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey , nie pierwszy raz widzę dyskusje i przepychanki słownę pomiędzy wami , co za tym idzię jest pełno tematów tego typu .

Tutaj macie oficjalny temat w którym możecie sami zapoczątkować temat , Czy to koniec Tibii jaką pamiętamy ? Czy rl odejdzie w zapomnienie a jedynymi serwerami Tibii będą prywatne OTS'y ? - Zapraszam do dyskusji .

Uwaga zabrania się wyzywania innych użytkowników

Opublikowano

Mysle ze teraz tylko OTSy

Rl jest strasznie nudne tak naprawde tibia RL zepsula sie od 8.1 te ograniczniki lvlowe , nowe spelle BLE

7.9 i wersje nizej byly najlepsze , wtedy byla prawdziwa gra bez botow i nie zalezalo wszystkim na najwiekszym lvlu tylko na dobrej wspolnej zabawie

Opublikowano

Dla mnie tibia rl ma swój klimat , oczywiście w mniejszym stopniu ale jak już mówiłem w tamtym temacie najlepiej mi się grało na 7.6.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

ale poprawiła się grafika :P

dużo nowości , to raczej odpycha ?

mnie obrzydziło troszkę jak zagrałam po długiej przerwie a tutaj itemki specjalnie dla palladyna bądź dla sorca , troszkę metinem podjechało :P

Opublikowano

NIGDY, ale to nigdy już nie będzie w tibii takiego klimatu jak był w 7.6 - grało mi się najlepiej bez tych całych nowości z grafiką itd. itp. Nawet się w tym wszystkim nowym nie interesuje, ale nigdy nie zapomnę tych przegranych godzin z kolegami na tibi 7.6 :D Jeszcze po lekcjach się zbieraliśmy zawsze w szkole na kompach i tam napierdalaliśmy. AHH :D Temat rzeka :)

ex

Opublikowano

ale poprawiła się grafika :P dużo nowości , to raczej odpycha ? mnie obrzydziło troszkę jak zagrałam po długiej przerwie a tutaj itemki specjalnie dla palladyna bądź dla sorca , troszkę metinem podjechało :P

ja też miałem takie odczucie troszke żałosne bo pamietam jak pare lat temu śmigałem na moim drucie a na nim knight set, kiedyś to były rare;D

Opublikowano

NIGDY, ale to nigdy już nie będzie w tibii takiego klimatu jak był w 7.6 - grało mi się najlepiej bez tych całych nowości z grafiką itd. itp. Nawet się w tym wszystkim nowym nie interesuje, ale nigdy nie zapomnę tych przegranych godzin z kolegami na tibi 7.6 :D Jeszcze po lekcjach się zbieraliśmy zawsze w szkole na kompach i tam napierdalaliśmy. AHH :D Temat rzeka :)

ja tam gram na 7.6 OTS : D

@topic Tibia zginie z powodu braku graczy ( mowie tutaj o rl )

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Tak płaczecie za starą tibią a tak na prawdę to tibia się nie zjebała tylko jej community.

To community stworzyło boty i community je używa.

To community zaczeło spoilerować questy i wszystko , nie Cipy.

To community coraz bardziej zaczeło patrzeć na lvl , skille , ml niż na dobrą zabawę.

Prawda jest taka ,że tibia jest coraz lepsza ,ale nam już to nie odpowiada. Dlaczego?

Bo nie gramy już dla przyjemności! Teraz liczy sie by być najlepszym , by utrudnić gre innym.

Tak wspominacie czasy tibi under 8.0 ale połowa z was na tej wersji nie grała!!!!!!

Jak tak wam jej brakuje to wbijcie sobie na tibianic.org - ots pod tibie 7.4

Tak płaczecie za starą tibią to pograjcie sobie tam , ale założę się ,że za tydzień , dwa - może miesiąc znudzi wam się kilkugodzinne robienie runek tylko po to by na 30 min iść na tomba.

To nie tibia się zjebała ,tylko jej community które zaczeło przekładać level nad dobrą zabawę z przyjaciółmi.

Ja sam zacząłem moją przygodę na tibi 7.6 i nie uważam ,że teraz tibia jest gorsza. Po prostu gra dla mnie straciła sens. Nie grają już w nią moi znajomi. Ja sam zostałem na wersji ~8.5 zhackowany. Potem powracałem do tej gry ale to już nie było to samo co kiedyś gdy grałem z kumplami ze szkoły.

Ale zawsze już będę wspominał te stare piękne czasy Z łezką w oku - nie dlatego ,że były lepsze , tylko dlatego ,że były kiedyś i już nigdy nie wrócą.

Dziękuję za poświęcenie tych paru chwil z życia na przeczytanie całego postu.

Mam nadzieje ,że cokolwiek do was dotarło.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Tak płaczecie za starą tibią a tak na prawdę to tibia się nie zjebała tylko jej community.

To community stworzyło boty i community je używa.

To community zaczeło spoilerować questy i wszystko , nie Cipy.

To community coraz bardziej zaczeło patrzeć na lvl , skille , ml niż na dobrą zabawę.

Prawda jest taka ,że tibia jest coraz lepsza ,ale nam już to nie odpowiada. Dlaczego?

Bo nie gramy już dla przyjemności! Teraz liczy sie by być najlepszym , by utrudnić gre innym.

Tak wspominacie czasy tibi under 8.0 ale połowa z was na tej wersji nie grała!!!!!!

Jak tak wam jej brakuje to wbijcie sobie na tibianic.org - ots pod tibie 7.4

Tak płaczecie za starą tibią to pograjcie sobie tam , ale założę się ,że za tydzień , dwa - może miesiąc znudzi wam się kilkugodzinne robienie runek tylko po to by na 30 min iść na tomba.

To nie tibia się zjebała ,tylko jej community które zaczeło przekładać level nad dobrą zabawę z przyjaciółmi.

Ja sam zacząłem moją przygodę na tibi 7.6 i nie uważam ,że teraz tibia jest gorsza. Po prostu gra dla mnie straciła sens. Nie grają już w nią moi znajomi. Ja sam zostałem na wersji ~8.5 zhackowany. Potem powracałem do tej gry ale to już nie było to samo co kiedyś gdy grałem z kumplami ze szkoły.

Ale zawsze już będę wspominał te stare piękne czasy Z łezką w oku - nie dlatego ,że były lepsze , tylko dlatego ,że były kiedyś i już nigdy nie wrócą.

Dziękuję za poświęcenie tych paru chwil z życia na przeczytanie całego postu.

Mam nadzieje ,że cokolwiek do was dotarło.

Ktoś tu płacze dzieciaku? Wspominamy dobre lata tibii , masz w tej tibii taki klimat jaki miałeś 6-7 lat temu? Wszystko zostało ułatwione dla nerdów którzy nie potrafili czegoś zrobić bez pomocy cipsoftu np trade market. Dziwne że starzy wyjadacze już nie grają bo tibie zjebali , nie community a cipsoft.

Opublikowano

@up kompleksy jakieś masz?

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

@up kompleksy jakieś masz?

Ty masz kompleksy mówiąc że płaczemy. Wjeżdżasz ze swoja historyjką z dupy:F

Opublikowano

@up Dobra ja się z tobą w dyskusję wdawał nie będę jak widze jak piszesz.

Opublikowano

@up Dobra ja się z tobą w dyskusję wdawał nie będę jak widze jak piszesz.

jak widzę jak piszesz , NIEZŁA ortografia BRO

Opublikowano

@up orty walą nawet ludzie 30 -40 letni więc mnie nie osądzaj i skończ dyskusje bo spam robisz.

Opublikowano

daje wam słowne upomnienie , jasno napisane , zero jakichkolwiek obraz , jeszcze raz i zacznę zgłaszać !

To jest dyskusja a nie "walka" na słowa

Opublikowano

Mi najlepiej grało się do tibi 8.54 później to wszystko straciło ten klimat i przerzuciłem się na OTSY.

Opublikowano

Gdybyscie byli bardziej doinformowani wiedzieli byscie ze Cipsoft z roku na rok notuje coraz wiekszy zysk.

W 2012 roku zarobili az 27mln .

i gowno ich obchodzi czy ludzi tyle odchodzi , bo aktualni substrykanci i ich systemy marketingu sa na tyle pomyslowe , ze ciagle sa nad kreska.

Opublikowano

@up

Co im z tego, skoro już mało graczy mają - fakt, zarobili trochę, ale nie lepiej utrzymać graczy i jeszcze zysk?:)

Co do tematu, to tak, lata Tibii przeminęły.

Opublikowano

@up

Co im z tego, skoro już mało graczy mają - fakt, zarobili trochę, ale nie lepiej utrzymać graczy i jeszcze zysk? :)

Co do tematu, to tak, lata Tibii przeminęły.

Masz typowo dziecinne podejscie , dla Ciebie to gra , dla nich to biznes.

Opublikowano

Dla mnie Tibia nie jest taka fajna, dobra jak kiedyś ale skoro hajs się zgadza to co będą się martwić i coś zmieniać?

Masz projekt graficzny? Moge zrobić strone! Napisz do mnie :-)

Opublikowano

stary klimat nadal jest na OTS :D

ale czy ludzie zostaną przy Tibii dla starego klimatu , raczej szukają czegoś nowego , a nowości im nie pasują - Weź tutaj zrozum :D

Opublikowano

Moim zdaniem złote lata tibii przeminęły powstały gry które dają więcej zabawy i poświęcają mniej czasu.

Grałem w tibie parę lat jest spoko ale jak ktoś odpuścił grał w jakąś nowszą produkcję multiplayer wątpie że wróci do tibii.

vayne.png

Opublikowano

Moim zdaniem złote lata tibii przeminęły powstały gry które dają więcej zabawy i poświęcają mniej czasu.

Grałem w tibie parę lat jest spoko ale jak ktoś odpuścił grał w jakąś nowszą produkcję multiplayer wątpie że wróci do tibii.

ja gralam i w metina i w pare innych , ale czasem wracam na serwer Evo ;)

może to nie powrót do Tibii ale OTS - czemu nie ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja to pamietam tak : D pod 7,6 gdzie online było po 60k osob i nie dało sie wbic na server... Wtedy sie grało ! Godziny spedzone na expie ; D Lub z Kumplami pod GH

Depo wypchane po brzegi,nie ma co równac tego z tym co jest teraz. Tibia rl odchodzi w zapomnienie nie ma juz tego "Klimatu" Moze dlatego ze nowe pokolenia graczy go zepsuły ? Lub Update 8.1

Trzeba spojrzec prawdzie w oczy , ludzie graja w nowsze i ładniejsze gry.Zaś w tibi 1/2 graczy to boty

Opublikowano

Poza tym, powiedzcie co tak was naprawdę jarało w Tibii...( Mnie bynajmniej Openki :) ) do OB potrzeba sporo osób, teraz nie mają ludzie czasu na jednoczesne expienie na to aby mieć na poty, runy itd. a potem iść na OB i stracić to w chwilę. Obecnie "Tibijczycy" grają dla lv a nie dla OB. Osoby, które mimo wszystko nadal kochają Tibię a najbardziej za OB idą na OTS Evo, stawiają bota na exp (wycinają najnudniejszą czasami cześć gry) i tylko: chodzą ekipami na questy, OB, jakieś inne swobodne bieganie po mieście z ekipą i "klepanie" kogo popadnie. ;) to Nie klimat Tibii się zmienia tak bardzo tylko my sami :) Co prawda Tibia też się zmienia, ale czy na dobre czy na złe to zależy wyłącznie od gustu każdego z nas. Znając życie 80% osób, które tu piszą "zakochały" się w starej Tibii i niech tak zostanie nie ma co się wyzywać.

To chyba tyle.
Dzięki za Przeczytanie tego posta, pozdrawiam.
Adrian 'Ice' Daniel.

fs_overall.png

Zapraszam na mój kanał YouTube :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...