Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza Komedia waszym zdaniem

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tłumaczyć tutaj za dużo chyba nie muszę, tutaj moje skromne top 1 niepodważalnie najlepsza komedia.

1378749380-U275536.jpg

GREAT TEACHER ONIZUKA

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jedyna komedia anime przy której naprawdę się śmiałam i uznałam, że jest przeurocza to Kaichou wa Maid-sama!

Opublikowano

Jedyna komedia anime przy której naprawdę się śmiałam i uznałam, że jest przeurocza to Kaichou wa Maid-sama!

Ale tam komedia to bardziej dodatek motywem przewodnim są amory między głównymi bohaterami.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jak dla mnie Baka To Test To Shoukanjuu (tylko pierwszy sezon), razem z Danshi Koukousei no Nichijou, GTO, pierwszym sezonem Boku wa Tomodachi ga Sukunai i Seitokai Yakuindomo ew. Sayonara Zetsubou Sensei.

To są bezkonkurencyjne te 4 pierwsze anime których zadaniem jest w sumie rozśmieszanie widza i dobrze im to wychodzi. Przy okazji podałem w kolejności 'najlepszych' ale różnice są niewielkie:) kwestia gustu

ale tak naprawdę z samych komedyjek nastukałem tylko te które mi się spodobały, czyli np. nie mogę nic powiedzieć o takim Arakawa Under The Bridge, Kimi no Boku i podobnych bo po prostu jeszcze nie miałem na nie ochoty, a one też mogą być niczego sobie:)

@down

e, ale mu definitywnie chodzi o komediowe anime, jakbyśmy mieli wypisać dobre anime gdzie pojawił się gatunek komedii to od zajebania by ich było:P

Opublikowano

Ale tam komedia to bardziej dodatek motywem przewodnim są amory między głównymi bohaterami.

dlatego ciężko odpowiedzieć na pytanie w temacie.

Mnie się podobało angel beats, ale typowa komedia to chyba nie była, tak jak mówisz był to mały dodatek

finalrender.png

Opublikowano

dlatego ciężko odpowiedzieć na pytanie w temacie.

Mnie się podobało angel beats, ale typowa komedia to chyba nie była, tak jak mówisz był to mały dodatek

A mi się death note podobało, może nawet pare scen komediowych było hehe. Podawanie takich tytułów jak angel beats serio ? to nawet nie należ do gatunków komedii a w sobie jej ma tyle co death note bo to zwykły dramat xD

Ludzie podawajcie tytuły które są prawdziwymi komediami albo mają jej naprawdę dużo lub dają tą dobrą dawkę śmiechu.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Co do najlepszych komedii to hmmmm...

TOP 1 - GTO

No a tak ogolnie nie mam jakoś ulubionych komediowych anime.W sumie to nie oglądam jakoś specjalnie dużo czystych komedii więc postaram się nie pisać pomieszanych gatunków czy jak tam to nazwać.No więc tak, z poprzedniego sezonu do gustu przypadło mi np. "Hataraku Maou-sama" a z tego powiedzmy że "Blood lad","Gin no saji" no i oczywiście "Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!". Ostatnie anime jest dość specyficzne i może nie dla każdego będzie wydawać się śmieszne. Chociaż gdyby tak się zastanowić to może jest to komediowy dramat :D

HBV27j.png

Opublikowano

Baka to Test to Shokanjuu, Chuunibyou demo koi ga shitai, Kore ha zombie desu ka?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

GREAT TEACHER ONIZUKA

Aired: Jun 30, 1999 to Sep 24, 2000

Dalej nawet nie czytałem co to jest

@Top

Baka s1, Kore wa s1

Dużo beki miałem też przy kiss x sis i highschool dxd, no ale niektórzy powiedzą, że to nie komedie

s2c77Oa.png

Opublikowano

Aired: Jun 30, 1999 to Sep 24, 2000

Dalej nawet nie czytałem co to jest

@Top

Baka s1, Kore wa s1

Dużo beki miałem też przy kiss x sis i highschool dxd, no ale niektórzy powiedzą, że to nie komedie

Jeśli uważasz że stare anime a jeszcze to jest złe to się po prostu na nich nie znasz

//Vastuś, można prosić po polsku? //Asp

NJxbd4x.png

Opublikowano

Belzebub i jego teksty oraz Gintama, ale to w wiekszosci parodia innych anime wiec trzeba najpierw troche tytolow znac :P

Gintama ma dosc specyficzny humor i zaczyna sie cos dziac dopiero od 50+ odcinka. Jak ktos lubi tasiemcowaty chumor to polecam wszystkim MADAO o.O

Seiran95.jpg

Opublikowano

Ouran High School Host Club,Yamato Nadeshiko Shichi Henge i najlepsze...Detroit Metal City xD

Zdecydowanie najlepsze komedie jakie oglądałam.

58815786.jpg

Opublikowano

School rumble, nie było i nie będzie lepszej komedii. GTO jest niezłe, ale nie umywa się do sr. Przy sr popłakałem się parę razu ze śmiechu, polecam und pozdrawiam. Jedynie można narzekać na dostępność, tutaj polecam torrenty. Również bardzo dobrze wspominam gintame, jednak tutaj jest loteria, na niektórych odcinkach śmiałem się co chwile, a niektóre wypadały dosyć kiepsko. Do tego mnóstwo gagów związanych z innymi anime, więc trzeba dosyć ogarniać.

Pomogę z matematyki, PW.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...