Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Nowy projekt]MPC Interview team.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ponieważ ten projekt z mentorami pod względem wywiadów, trochę nie wypalił (raczej zupełnie) biorąc pod uwagę to, że jest tylko kilka wywiadów napisanych wyłącznie przez Marselo i pytania też takie średnie(bez urazy dla niego oczywiście), chciałem zaproponować stworzenie grupy, która zajmowała by się właśnie dziennikarstwem i prowadzeniem wywiadów.

Na czym by to polegało? Otóż ok. 15 osób by było w teamie Interview. Był by podział na zadania.

Dziennikarz (Przeprowadza i publikuje wywiady)

Korektor (Dostaje wywiady dziennikarza i sprawdza go pod względem poprawności językowych, ortograficznych, czy nie ma powtórzeń itp)

Grafik (Wystarczy 1 osoba, która po prostu by robiła ładne napisy typu "MPC Interviev team prezentuje... Wywiad z xxxxxx"

Leader (Jego zadanie to dokładne czytanie każdego wywiadu przed publikacją, najlepiej kilka razy i sprawdzać wszystko czy jest dobrze, czy najmniejszego błędu nie ma, bo korektor też ma prawo się pomylić. Sam również może pisać wywiady)

Ewentualnie po jakimś czasie zrobiono nowe stanowisko.

Wywiady mogły by być robione zarówno pisemnie, jak i na YT (tutaj byśmy albo skorzystali z pomocy MMT, albo sami zgrali montażystę i lektora do tego zadania)

Teraz pytanie pewnie, które nadal wam nie zostało wyjaśnione, czym by się to różniło od aktualnego wywiadu mentorów, bo to, że ono nie funkcjonuje bardzo aktywnie, to nie jest raczej niezbity argument.

Więc macie kilka moich:

-Tematy praktycznie takie samo (historia na forum, coś nie coś o sobie)

-Wywiad robiony tylko z Globalami, ewentualnie Ex i legendami forum

-Korekty albo nie było, albo nie dokładna.

Teraz jak to chcę zmienić gdyby taki klubik powstał:

ad 1,2- Na każdą okazję byśmy pisali z kilkoma osobami (np. byśmy dali temat, że planujemy napisać wywiad i kto chce, może się zapisać do losowania). Z tych osób byśmy wybrali np. po 2 osoby dla dziennikarza. Jak ktoś nie załapał, to dajmy na koniec wakacji, wywiad na temat 'jak spędziłem wakacje, co mi się podobało, a co nie'.

ad. 3- Jak już wyżej pisałem, był by korektor.

W zasadzie to wszystko. Mam nadzieję, że modzi będą wyrozumiali i zagadają do adminów, by dać szansę mojemu pomysłowi. Jak macie jakieś pytania, to chętnie na pw odpowiem.

Pozdrawiam.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Są/były już wywiady, Nie :)

A przeczytaj mój drogi całą zawartość tematu, mam świadomość, że było, ale wymieniłem czemu taki pomysł.

Zacytuję ci to:

Witam, ponieważ ten projekt z mentorami pod względem wywiadów, trochę

nie wypalił (raczej zupełnie) biorąc pod uwagę to, że jest tylko kilka

wywiadów napisanych wyłącznie przez Marselo i pytania też takie

średnie(bez urazy dla niego oczywiście), chciałem zaproponować

stworzenie grupy, która zajmowała by się właśnie dziennikarstwem i

prowadzeniem wywiadów.

Teraz pytanie pewnie, które nadal wam nie zostało wyjaśnione, czym by

się to różniło od aktualnego wywiadu mentorów, bo to, że ono nie

funkcjonuje bardzo aktywnie, to nie jest raczej niezbity argument.

Więc macie kilka moich:

-Tematy praktycznie takie samo (historia na forum, coś nie coś o sobie)

-Wywiad robiony tylko z Globalami, ewentualnie Ex i legendami forum

-Korekty albo nie było, albo nie dokładna.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Pomysł dobry, aczkolwiek, gdyby dotyczył on całego internetu, a nie tylko forum.

Zobacz, tak naprawdę nie ma wcale aż tak dużo osób, z którymi można by taki wywiad przeprowadzić. Po paru miesiącach grupa nie miałaby żadnych zadań i stała bezczynnie.

Opublikowano

Dajcie sobie lepiej z tym spokój...

Argumenty

Kolejne plakietki... ? Nie..

Nie musi być plakietki, nie jest ona do szczęścia potrzebna.

Już lepiej niech robia blogi z wywiadami. Nie.

Blogów nikt nie czyta.

Pomysł dobry, aczkolwiek, gdyby dotyczył on całego internetu, a nie tylko forum.

Zobacz, tak naprawdę nie ma wcale aż tak dużo osób, z którymi można by taki wywiad przeprowadzić. Po paru miesiącach grupa nie miałaby żadnych zadań i stała bezczynnie.

A skąd wiesz? Może by to przyciągnęło uwagę. Nie chodzi mi o team, jak już pisałem, na wywiad miał by szansę każdy. A tematy najróżniejsze, nie koniecznie forumowe.

Takie coś bylo/jest w mentorach.

Kolejny co nie umie czytać... Zobacz 1 akapit w temacie, tam masz opisane o co mi chodzi.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Kolejna plakietka do kolekcji? Wywiadami zajmowali się już mentorzy. Równie dobrze można podszlifować ten projekt, stworzyć linię współpracy z MMT (czy cokolwiek innego), ale w ramach obecnych już teamów, które spokojnie mogłyby podołać zadaniu. Nie potrzeba w tym celu tworzyć kolejnego zespołu. Nie.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...