Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem jakiś poradnik jak zrobić launcher ale mam problem ponieważ nie odpala mi minecrafta oto kod:

Imports System.Environment
Public Class Form1
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button1.Click
        If CheckBox1.Checked = True Then
            My.Settings.ram = txtram.TExt
            My.Settings.nick = txtnick.Text
        End If
        Dim launch As String
        Dim nick As String

launch = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.minecraft\versions\natives -cp %APPDATA%/.minecraft/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.minecraft/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.minecraft --assetsDir %APPDATA%/.minecraft/assets "
        nick = "--username=" & txtnick.text

Shell("cmd.exe /c" & launch & nick)
        Me.Close()
    End Sub

Private Sub CheckBox1_CheckedChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CheckBox1.CheckedChanged
        txtram.Text = My.Settings.ram
        txtnick.Text = My.Settings.nick
    End Sub
End Class

banner.png

Zapraszam serwer freebuild + działki + prace

Opublikowano

Podaj source to ci zrobię i będziesz miał zrobione na cacy

Mój poradnik.....

Będzie lawina launcherów...

Sorry za odkop

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Prawdopodobnie związane z:

a) wersja systemu ( Ja mam windows 7 Home premium i minecraft mi sie nie odpala)

B) spróbuj pobrać minecraft.jar ( pirat )

Opublikowano

Dało by rade aby możliwość ramu ustawić w wysuwanej tabeli i odrazu wyznaczoną iloscią ramu którą w niej ustawie ?

Cały kod jest twój więc co mam ci więcej podać resztę jakoś ogarne tylko chodzi o to aby sie włączył mc :D

PS. Mam windows 8 (ten shit)

banner.png

Opublikowano

Opublikowano

@2up najmniej wie najwiecej sie wypowiada windows 8 (wedlug mnie ) jest dobrym systemem wszystykie nowe produkcje poinny na nim dzialac lecz moze miec problemy z starszymi programami lub grami wedlug mnie 8 mozna porownac do 7 (1. 7 , 2.8, 3.XP,4.Vista itd..)

@up VB 10 nie laduje wgl tego

Opublikowano

@up z jakiego programu korzystasz? Jak z Visual Basic 10 to nie za dziala ci autor robil to pod microsoft visual studio 2013 ( chyba ;D)

Opublikowano

@up z jakiego programu korzystasz? Jak z Visual Basic 10 to nie za dziala ci autor robil to pod microsoft visual studio 2013 ( chyba ;D)

To nie ma znaczenia.

Jakiej wersji vb używasz ja mam pewnie strszą i dlatego (mam 2010)

Pobrałeś pliki minecrafta ?

Opublikowano

Ja korzystam za vs 2012

Dało by rade zrobić ścieżke wyboru jawy na nowym oknie bo to jest chyba tym spowodowane

Dało by radę

Opublikowano

Hi I`am Szlachta

Na Windowsie 8 to nic nie zrobisz :/

A powidz mi dlaczego tak twierdzisz ?

Windows 7 a 8 zadnej roznicy nie robi ...

A co do tematu to tez mi nie odpala mc tylko konsole javy ktora po sekundzie sie wylacza

Opublikowano

Dodałem open file dialog i w filter wpisuje java.exe i wyskakuje Property value is not a valid

banner.png

Opublikowano

Dodałem open file dialog i w filter wpisuje java.exe i wyskakuje Property value is not a valid

openFileDialog1.Filter = "Java|*javaw.exe"

spróbuj tak, i pozniej np. zapisujesz w my.settings i korzystasz ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...