Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z słuchawkami reloop

MrWirrLess

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam słuchawki reloopa rh 2450

i problem polega na tym że dźwięk jest zniekształcona i działa tylko jedna słuchawka

mam cynę i lutownicę ale nie wiem co i gdzie lutować. Znalazłem rozerwany kabel obok 1 słuchawki jak sprawdzałęm (tej głównej)

i to raczej wpływa na to zniekształcenie i teraz mam do was pytanie gdzie co zlutować.

mam 3 kabelki

zielony on idzie do minusa i jest dobrze

czerwony jest zlutowany na środku bo chyba tam było jego pole i

jakiś pomarańczowy albo jasno brązowy jest obok plusa

Nie wiem co zrobić a słuchawki nie są na gwarancji

z góry dziękuję zdjęcia dodam o 19/20 jak będą potrzebne

Opublikowano

Powinieneś mieć tak, ale jeśli jest inaczej to najlepiej samemu posprawdzaj który przewód jest do lewej a który do prawej słuchawki. Choć chyba zawsze powinieneś mieć jeden przewód miedziany bez żadnego koloru i on jest masą, a kanały sprawdź podłączając jacka do telefonu i dotykając jednym i drugim przewodem do wyprowadzeń wtyczki.

5211565900_1321974808.jpg

Opublikowano

ale nie tutaj przy mini-jacku ;9 w środku słuchawek musiałem je rozkręcać i tam w środeczku :( co się lutuje do głośniczka

Opublikowano

Najlepiej jak byś dał zdjęcie, ale powinieneś widzieć co było przylutowane. Bo z trzech przewodów które tam dochodzą jeden powinien być tylko w tej słuchawce, a dwa powinny iść dalej. Ale jak masz miernik to sprawdź który przewód jest od którego kanału, według zdjęcia i opisu z Wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Jack_%28wtyczka%29.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...