Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BF:P4F opłaca się ? pare pytań

skret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam parę pytań na temat BF p4f oto i one:

#1. Czy IS daje bardzo dużą przewagę nad graczami nei grającymi z IS ?

#2. Jak wygląda sytuacja z polakami na serwerach ? oraz z klanami i ligami, turniejami etc.

#3. Jest dużo cheaterów ?

#4. Da się jakoś zarobić tzw. Founds (czy jakos tam) bez wydawania grosza ?

#5. Opłaca się w to grać?

BBEDAB064D0FA383.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Bez is nie masz życia.

Polaków jest od groma, co drugi gracz na serwie to Kowalski :D

Są klany, etc, ale musisz mieć niezłego skilla i wszystko z is wykupione, żeby być w jakimś dobrym.

Cheaterów jest od uja, ale jak wiesz na jakie serwery wchodzić, to nie trafisz na ani jednego.

Da się zarobić, ale względnie mało.

Jak podliczysz całą kasę, którą wydasz w bfp4f, to byś kupił z 2 razy bf3 premium, albo bf bc2, także jak masz sprzęt, to lepiej brać bf3, ale to już twoja sprawa, zawsze możesz wbić na serwer i poumierać bez broni, wnerwić się, wydać od uja kasy na is i potem płakać jakim było się debilem, że wysłało się tyle smsów :P

Ogólnie gra jest banalna(jak dla mnie), w bf3 jest o wiele wyższy poziom, ale tam nie masz pay2win + ogarnięte serwery.

Gra się fajnie i przyjemnie, jak wiesz na jakich serwerach grać, ale jak już pisałem, jest to gra dla bogaczy xD (zaraz znajdą się tacy, co przez całe życie nie wydali ani 1zł na bf i jakoś grają i czerpią przyjemność z gry ze statami 0.2, ale to już nie wnikam)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mało cheaterów to zależy co jakiś czas na jakiegoś się napotka.Napewno jest mniej cheaterów niż na bf3 gdyż na bf3 nie ma zabezpieczenia t4g co bfplay4free ma,ale to też zależne od serwów.

Jak narazie nie ma dobrych pakietów kiedyś na bfplay4free wystarczyło wydać ostatecznie 25zeta i starczało na bardzo dobre wybicie.

I tyle ile ja wydałem na bfplay4free to bym za to mógł kupić 2gb ram nic poza tym.Także u mnie to koszta były nie wielkie.

Na dzień dzisiejszy niestety,ale trzeba wydać więcej kasy,by mieć jakieś lepsze rzeczy by mieć rywalizacje.

A co do bf3 co z tego,że samą grę można było nabyć od 10 zeta do 30 zeta z hakiem(oczywiście bez premium),a nie zapominajmy tam też są dodatki premium i nie tylko jak dodatkowe mapy i wyposażenia itp.itd gdzie trzeba wybulić duże koszta,więc nie piszcie,że play4free jest aż tak drogi ,a bf3 tani,bo mija się to z celem.

Tyle,że bf3 ma tą lepszą grafe no i większe wymagania.

Także bf3 aż tak tanio nie wychodzi do tego na bf3 jest od zajebania macr dobrze,że na to bfpla4free tego tak nie ma.

x0rs.jpg

Ps.Wiem,że i można taniej to wszystko nabyć do tego bf-a3 np.na allegro,ale mimo wszystko i tak trzeba nieźle wybulić dziękuje.

Opublikowano

Ja z mojej wydanej kasy na play4free mógłbym kupić już bf4 podstawka premium -.-

Ale mimo to że play4free jest grą typu pay2win, ja ją lubie nawet bardziej od bf3. W bf3 wszystko się świeci, wiem grafika ładniejsza milion razy ale play4free ma swój klimat :p

Czasem trafi się na serwer z noobkami to i można niezłe staty wykręcić

Opublikowano

Mało cheaterów to zależy co jakiś czas na jakiegoś się napotka.Napewno jest mniej cheaterów niż na bf3 gdyż na bf3 nie ma zabezpieczenia t4g co bfplay4free ma,ale to też zależne od serwów.

Jak narazie nie ma dobrych pakietów kiedyś na bfplay4free wystarczyło wydać ostatecznie 25zeta i starczało na bardzo dobre wybicie.

I tyle ile ja wydałem na bfplay4free to bym za to mógł kupić 2gb ram nic poza tym.Także u mnie to koszta były nie wielkie.

Na dzień dzisiejszy niestety,ale trzeba wydać więcej kasy,by mieć jakieś lepsze rzeczy by mieć rywalizacje.

A co do bf3 co z tego,że samą grę można było nabyć od 10 zeta do 30 zeta z hakiem(oczywiście bez premium),a nie zapominajmy tam też są dodatki premium i nie tylko jak dodatkowe mapy i wyposażenia itp.itd gdzie trzeba wybulić duże koszta,więc nie piszcie,że play4free jest aż tak drogi ,a bf3 tani,bo mija się to z celem.

Tyle,że bf3 ma tą lepszą grafe no i większe wymagania.

Także bf3 aż tak tanio nie wychodzi do tego na bf3 jest od zajebania macr dobrze,że na to bfpla4free tego tak nie ma.

x0rs.jpg

Ps.Wiem,że i można taniej to wszystko nabyć do tego bf-a3 np.na allegro,ale mimo wszystko i tak trzeba nieźle wybulić dziękuje.

Z dupy ten obrazek wytrzasnąłeś, na Originie bf3 podstawka+ premium kosztuje 120zł, a ja wyrwałem za 60...

Na bf3 nie spotkałem jeszcze cheatera odkąd gram, a kilka godzin już mam tam przegrane.

Co do reszty, to wszystko omówiłem wyżej i zdania nie zmienie, gdyby robili jakieś update, czy cokolwiek z częstotliwością większą niż 1 rok, to gra byłaby godna polecenia, a tak to mapki się szybko nudzą i gra się tylko dla zabicia czasu, 0 starań, 0 godnych przeciwników, a jak już chciałbym zgrać na jakimś poziomie, to trzeba miesiąc ustalać, żeby conajmniej 15 osób się zgrało w clanie, tak to już jest ;x

Kiedyś tę grę polecałem w ciemno, ale teraz po ich polityce, a właściwie jej braku stracili na swojej marnej reputacji i tyle.

Nie jestem jakimś fanatykiem i nie będę ślepo bronił czegoś, co jest złe, jak trzeba to pochwalę, a jak trzeba, to zganię i tyle, co nie zmienia też faktu, że lubię czasem wrócić do starego dobrego "p4f" ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zacznij od szturma, to najbardziej naturalny wybór, inne klasy by cię zraziły, bo z podstawową bronią można tylko ginąć ze statami 2/10...

Jeżeli nie chcesz inwestować i się męczyć to polecam mechanika - kampiący w pojazdach szybko wbijał lvl i będzie mieć staty jak p2win.

Chyba ankiety są już niedostępne (te darmowe), ale swego czasu w ukłonie dla noobów był zestaw famas za 2k, więc każdy mógł mieć dobrą broń bez wydawania grosza na start.

Cziterzy są szybko wyłapywani i banowani, więc grają tylko na serwerach Official...

Opublikowano

Nie bierz medyka, bez pakietu trudno się gra. Najlepiej szturma.

Cziterzy,hmm, oni. Jeśli ktoś ma staty 29/6 i uważasz, że on jest cziterem, to GZ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...