Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sadzicie o Parkourze?

LapajBucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parkour jak dla mnie jest super sportem extremalnym.

Trenowałem kiedyś, ale to wiele długich i męczących treningów.

Na pewno po jakimś czasie da się wyrobić to do perfekcji, ale to ciężka praca przed tym co chcę trenować.

Ja osobiście polecam chociaż spróbować, wiem że niektóre tricki będą ciężkie i trudne do wykonania ale to tylko silna wola i determinacja pozwala się wzmocnić.

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słyszałem kiedyś, że Francuzi go wymyślili po to żeby lepiej uciekać :D

Ale dla mnie sport całkiem spoko, tylko gorzej już jak dopadnie jakaś kontuzja.

Haha, jebłem z tymi francuzami xD Podobno wymyślił go jakiś komandos, który z podziwem patrzył, jak kolesie z jakiegoś plemienia w ameryce/afryce w XIX/XX wieku z wielką gracją pokonywali dżunglę ( dawno temu to gdzieś czytałem, sorka, że takie masło maślane ;p ).

21515.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To niby jest fajne, ale jak już poślizgniesz się na jakiejś poręczy, barierce to kiepsko :P

Kiedyś skakałem z kolegami dla zabawy, i zazwyczaj kończyło się to kontuzjami.
Ale jeśli ktoś lubi dreszczyk adrenaliny, to warto spróbować :P

zloo.png

Opublikowano

Efektowne na pewno, i wymaga dużej ilości pracy i treningów głównie nad kondycją.

Lecz w dzisiejszym świecie nie można mieć z tego zbyt wiele pożytku oprócz dobrej zabawy jak ktoś to lubi i aktywnie spędzonego czasu :)

Opublikowano

Jeśli masz zamiar zacząć trenować, czy jak to można nazwać, uważaj! Po 2 latach trenowania teraz ledwo wstaje sam z łóżka, kolana bolą jak cholera, nadgarstek rozwalony, plecy zniszczone. Mam 18 lat i szczerze mówiąc nie żałuje tego, bo mam cudowne wspomnienia, lecz strasznie dużo kontuzji;/ Życzę Ci zdrowia bo to jest najważniejsze, resztę można samemu zdobyć ciężka praca ;)

1385926560-U611928.png

Renifer Świętego Mikołaja (10/10)

Opublikowano

Sport bez którego żyć nie potrafię <3

Trenuje parkour już od 5-6 klasy podstawowej, początki były trudne, pamiętam jak dziś kiedy zrobiłem swoje pierwsze salto :D, o dziwo nigdy sobie nic nie zlamalem, jedynie liczne zadrapania itp. Nawet miałem gdzieś kilka filmikow z kolegami na YT, lecz teraz ich znaleść nie mogę.

Najważniejsze to się nie bać, biec prosto nie zatrzymywać się :)

Edit: Pamiętam jeszcze uwagę w dzienniku "uczeń skacze po ławkach, naraża swoje zdrowie i życie" czy coś takiego :D

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...