Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pisk

Vakoss12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam kartę HD 7850 1 GB Core Edition około 2 tygodni.

Od tygodnia podczas ładowania gier np. GTA IV The Sims 3 itp itd (tylko podczas ładowania) przeraźliwie piszczy , ale po załadowaniu pisk ustaje i można grać.

Od czego to może być ?

I5-4670K

550w Fatal1ty

HD7850

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Za słabo ją karmisz pewnie i piszczy sobie z głodu :)

Możliwe ze to zasilacz nie wydala i nagły pobór zawiesza dźwiękowke

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale zasilacz starcza , a ten pisk TYLKO podczas ładowania jest

@edit

pisk jest z karty graficznej

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Teoretycznie w karcie graficznej mogą piszczeć cewki, i podczas ładowania gier mogą być słyszalne. Ale czy to właśnie jest przyczyną to nie wiem. Jeśli by było to w karcie raczej z tym nic nie zrobisz to w elektronice do zaklejania cewek są specjalne kleje.

Opublikowano

W trakcie wczytywanie karta jest najbardziej obciążona więc może jej coś dolega, zrób test w 3d mark i zobacz czy wtedy będzie "piszczeć"

tak jak up napisał w tej karcie zdarzają sie felerne sztuki z "chińskimi" cewkami, jeżeli błąd jest tak bardzo uciążliwy to może gwarancja to uwzględni

1378331621-U719057.png

Opublikowano

W Benchmarkach nic nie piszczy , ale zauważyłem że piszczy tylko wtedy gdy jest +1tyś fps

Opublikowano

Piszczy i piszczeć będzie, nic nie poradzisz, takie uroki 7850, moja 770 też piszczy.

Pewnie jeszcze masz od Sapphire?

XFX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...