Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Takie same przedmioty z kilku modów - jak połączyć

Pba47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może tytuł jest troszkę nieprecyzowany, ale zaraz powiem o co chodzi.

Grając na paczce huśka przykładowo mamy Copper z 3 modów: Metalurgy, Industrial Craft, BuildCraft ( mogę się pomylić ale to teraz nie ważne ).

W normalnym Industrialu ani BC nie da się z Coppra robić narzędzi, ale w metalurgy już tak.

W tej paczce było zrobione tak że nie wazne którego coppru użyłem to mogłem robić narzędzia, kable itd.

Tak samo z innymi tego typu materiałami typu Tin i Silver.

Wie ktoś jak takie coś zrobić ?

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Nie da rady łączyć tych coprów bo mają inne id,co z punktu widzenia gry oznacza że są zupełnie odmienne i nie związanie ze sobą przedmioty,ja tak próbowałem z tinem z dwoch modów i nic nie otrzymałem

Opublikowano

Jak nie jest możliwe -.-

Pobierzcie sobie paczkę huśka.

Normalnie z copprem z industial craft nie można zrobić nic poza mechanizmami, a w tej paczce z coppru z metalurgy oraz IC można zrobić jakieś narzędzia, oraz można używaj jednocześnie obydwóch rodzajów np. do kilofa użyć 2x copper z metalurgy i 1x copper z IC

Więc nie mówcie że się nie da ;)

76561198030011137.png

Opublikowano

W twojej prywatnej paczce tak jest? 1.5.2 czy 1.6.2? Jeżeli 1.6.2 to możliwe, że jest to spowodowane nowym API IC2 (tą modyfikacje przejął twórca modu GregTech), a jeżeli 1.5.2 to najprawdopodobniej bug... Powiedz mi jeszcze jedno, jeżeli grasz na 1.6.2 to używasz wersji (IC2) experimental czy lf?

---

Opublikowano

Ale to na paczce Huśka.

Takiego YT.

-.-

76561198030011137.png

Opublikowano

Ta? Co ty nie powiesz. Pytam się jak to zrobić

76561198030011137.png

Opublikowano

To jest przez forge ore dictionary. A ustawia się to automatycznie jeśli autor moda zaprogramował to pod forge ore dictionary. :)

A dzieje się to tak że miedziom o ID np. 1234 i 5678 przypisuje nazwe w bibliotece "ingotCopper" i obie sztabki mają inne wyglądy ale te same użycia. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...