Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z explorer.exe, mulenie neta.

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki dziwny, a zarazem trochę śmieszny problem, z którym nie daję już sobie rady... ale najpierw opowiem Wam o co chodzi, nie wiem kiedy się to zaczęło, lecz prześladuje mnie to do dziś, otóż kiedyś mi się zwalił komp, przeinstalowałem go, pełna czystka. I teraz ok. co 2 tygodnie pojawia się coś dziwnego, gdzie po prostu muszę robić formata, już zrobiłem chyba 5 w ciągu 2 miesięcy -.- Problemem jest to, że akurat zawsze w niedziele drugiego tygodnia komp zaczyna zamulać cały internet każdemu kto jest w sieci, tylko nie mnie i tak dopóki nie zrobię formata. Mam pewne podejrzenia, że to explorer.exe coś miesza, choć nie jestem pewien. Sztuką dedukcji do tego doszedłem, gdy po formacie patrzyłem na monitor zasobów i w połączeniach TCP nie miałem wyświetlonego procesu explorer.exe, a niebywałe jest to, że ten proces pojawia się na tej liście w niedziele drugiego tygodnia od formatu.

oc0qdv.jpg

Pomyślicie, że oszalałem, ale ja naprawdę potrzebuję pomocy, może instaluje jakiś 'program', który ma w sobie wirusa, i zainfekował explorer'a, a najgorsze jest to, że dotychczas pomagający na wszystko combofix, nie radzi sobie z tym problemem. Może znacie jakiś inny sposób na moją niedolę?

..to nie jest troll..

Opublikowano

Pewnie confiker...

Spróbuj wejść na stronę microsoft.com jeśli się uruchomi to znaczy, że coś innego jeśli nie będziesz mógł na nią wejść oznacza to wirusa.

@edit;

I jeszcze sprawdź ścieżkę jednego i drugiego explorer.exe.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ta zablokuj explorer.exe .... <geniusz wacek_21>

Zawsze w niedziele powiadasz?

Może to antywirus ma harmonogram skanowania wtedy lub aktualizacje automatyczne?

Ten format to oryginalnym windowsem?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Pewnie confiker...

Spróbuj wejść na stronę microsoft.com jeśli się uruchomi to znaczy, że coś innego jeśli nie będziesz mógł na nią wejść oznacza to wirusa.

@edit;

I jeszcze sprawdź ścieżkę jednego i drugiego explorer.exe.

Strona microsoftu działa, ale mam chyba tylko jeden explorer.exe.

Ta zablokuj explorer.exe .... <geniusz wacek_21>

Zawsze w niedziele powiadasz?

Może to antywirus ma harmonogram skanowania wtedy lub aktualizacje automatyczne?

Ten format to oryginalnym windowsem?

Nie sądzę, że to antywirus, bo ten proces tcp jest aktywny nawet jak odłączę kabel od internetu.

Oryginalny system Win7 HP 32bit

Opublikowano

Spróbuj nie włączać komputera w niedziele i napisz czy pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...