Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Java pomoc błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zacząłem przygodę z językiem programowania java i potrzebuje pomocy ponieważ w "patch" wszystko zrobiłem , zwykłe polecenie java,javac działa, to nie działa zresztą wszystko widać na ScreenSchocie proszę o pomoc ;(. nie da się skompilować .

b8p2.png
Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Nazwa pliku musi mieć taką samą nazwę jak klasa ;D
A tu cytat ze strony javastart.pl "Nazwa pliku musi być koniecznie taka sama jak nazwa klasy czyli Hello.java uwzględniając wielkość liter!"

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

Zauważyłem jeszcze że po "public class Hello{; <----- w tym miejscu masz znak ; którego nie powinno być

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

Eclipse owszem, przydatny, ale operowanie na wierszu poleceń zawsze " w cenie ". Poza tym i tak kompilacja do JAR następuje w CMD, w eclipsie nawet tej opcji nie szukałem ;P

Poprawcie jeśli się mylę...

Sygna.png

Opublikowano

@DeadWalker Kompilacja do jar jest możliwe w Eclipse. W Eclipse możesz zrobić prawie wszystko. Jeśli uwzględnisz pluginy to wszystko. Ba, nawet Eclipse ma swój własny kompilator. I o co Ci chodzi w sformułowaniu ' w cenie '?

708121422388637873334.png

Opublikowano

Eclipse owszem, przydatny, ale operowanie na wierszu poleceń zawsze " w cenie ". Poza tym i tak kompilacja do JAR następuje w CMD, w eclipsie nawet tej opcji nie szukałem ;P

Poprawcie jeśli się mylę...

Wszystko skupia się do 0101010 ... Ale po co sobie życie utrudniać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...