Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SRC][Down]EasyCM

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Jako iż nie mam zbytnio czasu na kontynuowanie pisania tej aplikacji udostępniam ją do sieci.
Aplikacje pisałem, aby skrypterowi misji było łatwiej pisać misje / skrypty.

Cały program jest napisany w Javie, spokojnie możemy zaimportować to do Eclipse i pisać dalej bez problemu.

DOWNLOAD

http://www16.zippyshare.com/v/82636823/file.html
SCAN
[code]			https://www.virustotal.com/pl/file/db91bc0bc40ea9dd22eb69cab2a405b5ffa44e94b153787a8f0d7844de41677d/analysis/1377723992/

SCREEN1
fsg.png
SCREEN2
z1w2.png

W razie pytań, zapraszam na PW.

Program też udostępniłem na GTA GARAGE.

Jeśli kiedyś ukończysz program, proszę o dopiskę mojego nicku.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Nie rozumiem. O co chodzi? Do robienia misji w GTA jest lepszy program o nazwie DYOM.

DYOM jest bardziej dla dzieci ;D, bo w nim tylko tworzysz misje jednoliniowe i nie wymaga to znajomości języka programowania/skryptu.

Ten program generuje skrypt CLEO CM lub ten w którym są wszystkie misje w GTA SA napisane.

Dzięki temu możemy napisać dosłownie wszystko bez ograniczeń, lecz trzeba się uczyć nawet wiele tygodni aby to wszystko pojąć.

[skrypty cleo kompilujemy w sanny builder 3]

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

gd

DYOM jest bardziej dla dzieci ;D, bo w nim tylko tworzysz misje jednoliniowe i nie wymaga to znajomości języka programowania/skryptu.

Ten program generuje skrypt CLEO CM lub ten w którym są wszystkie misje w GTA SA napisane.

Dzięki temu możemy napisać dosłownie wszystko bez ograniczeń, lecz trzeba się uczyć nawet wiele tygodni aby to wszystko pojąć.

[skrypty cleo kompilujemy w sanny builder 3]

Na cholere używać jakiegoś trudniejszego pogramu skoro ma sie lepszy łatwiejszy? Nie żebym nie doceniał napewno zdejme za to procent no ale :x

Opublikowano

gd

Na cholere używać jakiegoś trudniejszego pogramu skoro ma sie lepszy łatwiejszy? Nie żebym nie doceniał napewno zdejme za to procent no ale :x

Tak jak pisałem, DYOM potrafi stworzyć tylko misje jednoliniowe nieskomplikowane.

A za pomocą pisania skryptu tworzysz cokolwiek chcesz, misje tak bardzo rozbudowane tak jak oryginalna gra GTA SA, wszystko bazuje na oryginalnych opcodach.

Btw. procentów ściągać nie musisz bo mam 0% ostrzeżeń ;].

KidModerator a nie zna podstaw moddingu :D, bez obrazy no ale...

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Tak jak pisałem, DYOM potrafi stworzyć tylko misje jednoliniowe nieskomplikowane.

A za pomocą pisania skryptu tworzysz cokolwiek chcesz, misje tak bardzo rozbudowane tak jak oryginalna gra GTA SA, wszystko bazuje na oryginalnych opcodach.

Btw. procentów ściągać nie musisz bo mam 0% ostrzeżeń ;].

Napisałem, że ściągnę nie napisałem, że teraz .. A po za tym MODERATOR. A jak mi mówisz, ze da się tylko jednoliniowe misje w DYOMie zrobić to ty chyba widziałeś misje tylko ''pojedz przynieś'' w dyomie .. Przygadał kocioł garnkowi.

Opublikowano

Hm... nic więcej nie powiem, bo nie da się tego zrobić, niż uznanie za pracę.

Oryginalny nie jest, bo była już taka modyfikacja (no i wcale nie dla dzieci), nic dodać, nic ująć 6/10.

A i jak dla mnie skromna oprawa graficzna, podałeś tylko screen programu, a nie pokazałeś jak jest w praktyce.

No ale reasumując wielki plus za kreatywność i chęci.

:unsure:

Opublikowano

Ja dodałem source programu dla programistów Java.

Program potrafi wygenerować tylko skrypt stworzenia broni i paru innych rzeczy.

Więc teraz tym, którzy chcą go tylko używać na nic się nie zda, dlatego udostępniłem tylko source a nie EXE/JAR.

I kurwa który raz mam powtarzać że w DYOM się generuje/tworzy proste misje zawsze z takimi samymi funkcjami.

A w języku skryptowym GTA SA możesz napisać w dowolnym momencie cokolwiek chcesz, profesjonalnie, bez żadnych przerywników przykładowo w cutscenkach w dyom.

Na gta-mods jest poradnik właśnie tych skryptów i baza obcodów aby pisać misje, a nie robić je w DYOM.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...