Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

w co spakować procesor,płytę i ramy do wysyłki ?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor czy ram owijasz folią bąbelkową i wkładasz to do jakiegoś pudełka kartonowego ale takiego trochę większego od części i takiego żeby ciasno weszło. A to do koperty bąbelkowej/pudełka już do wysyłki.

Opublikowano

Najlepiej kupić jeszcze folię antystatyczną, pudełko dodatkowo jakimś papierem wypchać, żeby nic w środku nie latało.

Ja płytę jak wysyłałem, to wkładałem do folii, koperty bąbelkowej i pudła z papierem i wszystko oblepione.

@Edit.

Procesor ma wystające piny?

436951440626370320491.png

Opublikowano

jak ładnie to ułożysz w paczce i dobrze owiniesz folią to nic sie nie stanie, tylko przy wysyłce poproś o naklejkę "Ostrożnie, szkło!"

Jeżeli procesor jest z tej płyty co ją wysyłasz to ja bym go chyba włożył do gniazda i bateryjkę bios wyjął

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nic się nie stanie, ważne by procesora czy ramu nie wkładać bezpośrednio do koperty bąbelkowej, a najpierw do jakiegoś pudełka. Płytę główną najlepiej obwinąć czymś miękkim, włożyć do pudełka. A to do większego wkładając między nimi jakieś gazety.

Opublikowano

To procesor możesz nabić na taką białą piankę, czy jak to się tam nazywa, jak kupowałem NE555, albo LED Display, to do tego było wbite, a jak nie masz niczego takiego, to może opcja z papierem toaletowym/chusteczką nie byłaby taka zła?

Wbij delikatnie piny w chusteczke, obwiń go reklamówką/włóż do plastikowej torebki z zatrzaskiem i potem do folii bąbelkowej :P

Kombinuj z tym co masz.

Ps.

Dzięki za plusy, oddałeś mi dziś za te wszystkie moje niedocenione porady xD

436951440626370320491.png

Opublikowano

Weź kawałek gąbki i wbij w nią piny procesora, następnie owiń lekko jakąś taśmą. I najlepiej to wszystko owinąć folią antystatyczną jeżeli taką posiadasz/możesz załatwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...