Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Staty nowych broni,które będą wkrótce

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6jgf.jpg

I jak widać na chwilę obecną staty poszczególnych broni zmieniły się od testów PTE.

Mam nadzieje,że poprawią te bronie dalej,bo jak narazie to jedna wielka kupa jak dla medyka,a co do innych klass ocencie sami.Do tego nie wiadomo jak będą balansować stare bronie gdyż na chwilę obecną zapowiadziane są na liście Mg36,Famas i l85a2.

Na chwilę obecną Qbb będzie dalej królowało no chyba,że Qbb też zostanie wybalansowane na nowo gdyż duża społeczność chce także i znerfienia Qbb.

Cóż pozostało poczekać co oni dalej zaczną kombinować i jak to będzie miało na dalszą praktykę,ale na chwilę obecną ja jako medyk gdyż na tej postaci tylko grywam nie ciekawie to wygląda.

Jak narazie przestawiam staty w czasie PTE vs Oficjal...Uwaga staty mogą się jeszcze zmienić aczkolwiek mogą już takie pozostać.

dadw.jpg

unvw.jpg

Opublikowano

Dziady zawsze nerfia medyka.

I tak trzeba będzie wystrzelić 5 pocisków na średni, czyli małe szanse na fraga.

Opublikowano

Jako recon JNG jest teraz lepszy od L96 z czego się ciesze.

Jako assault ACWR taki scar-l obojętne

Jako mechanik mam as-vala więc mało mnie obchodzi to m5k

Jako medyk jestem wkur.... takie gówno że uh ... jeszcze medyk dostanie nerfa mg36, serio EA niewiem co to balans klas .....

Ps. Czy mi się poprostu wydaje czy jakby nesemiz mniej redukowało recoil bo aug jakoś tak lata bardziej niż zwykle

b6b78815.png

Opublikowano

L86a2 ma juz tylko 34 pestki to bardzo duza roznica...poza tym obnizenie wszystkich szybkosci broni to porazka M5k powinno byc Close Combat krolem a tak nie bedzie... Jak beda na 28lv to bedzie pelne HaHaHa!!!

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Medyk = 0 dobrych pakietów, po znerfieniu MG36 będzie mieć 1 dobrą broń QBB a broń na !28! lvl będzie gorsza od połowy tych co ma

To jest juz absurd jakis

Medykiem nie gram ale w każdym BF każda klasa jest w miarę równa a tutaj medyk ma gorsze bronie od wszystkich klas

I po ch*a zmniejszali szybkostrzelnosć M5K to też nie wiem, z tego powodu że ta broń strzelać będzie seriami będzie to również nieużywany przez nikogo PM

JNG to kolejny karabin snajperski który będzie używany przez 1 gracza na 100

Jedynie w miarę dobrze wygląda ACW-R

Tak to jak na razie wygląda według mnie...

LOL

Opublikowano

Niby te bronie mają być właśnie na 28 lvl,ale jak widać po tych nowych statach to nie tylko l86a2 zostało spowolnione,ale i też obniżone dmg no i ten magazynek zmniejszony w sumie no nie powiem 90 naboi to może i przesada była w jednym magazynku,ale przecież oni pisali farmazony (developerzy) że chcą bardziej urzeczywistnić bronie,a nie pogarszać dla mnie to ciekawe,bo nie dość,że l86a2 będzie miało duży odrzut niż l85a2 co ma szturm to jeszcze dmg pozostaje wiele do życzenia i przecież l86a2 jest następcą l85a2 gdzie l86a2 powinna być szybsza to raz i dwa dużo celniejsza dzięki wydłużonej lufie ,a będzie wręcz przeciwnie odwrotnie.

No i co szczerze mówiąc zamiast medyk mieć jakieś większe szanse na bliższe dystanse to będzie jeszcze bardziej kampił z tej l86a2,bo i będzie dłuższy dystans zasięgu i mniejszy opad,a takie spowolnienie będzie wykluczało na bliskie dystanse.I poza tym to Qbb jak narazie jest dalej lepsze tylko nie wiadomo czy Qbb nie będzie ruszane.

Do tego l86a2 będzie miało większy odrzut bardziej będzie nosiło przy seriach w lewo/prawo i góre niż Qbb z tym,że l86a2 przy strzałach pojedyńczych będzie miało mniejszy odrzut no i z tego biodra będzie dalszy zasięg broni,ale czy będzie to w praktyce lepsze to jakoś słabo widze.

Opublikowano

@up Akurat jak bedzie M5k z Burstami po 2-3 bede gral bo lubie An-94 :p Ale to ze zmiejszyli szybkostrzelnosc (powtorka) w broni z seria to zle.

Kamperka bedzie nanporzadku dziennym u wiekszosci graczy z nowymi bronmi

Piteraskwiat.png

Opublikowano

@up Akurat jak bedzie M5k z Burstami po 2-3 bede gral bo lubie An-94 :P Ale to ze zmiejszyli szybkostrzelnosc (powtorka) w broni z seria to zle.

Kamperka bedzie nanporzadku dziennym u wiekszosci graczy z nowymi bronmi

M5k będzie miało bursta.

Opublikowano

A teraz pomyslcie ile juz wydaliście na bfp4f i przeliczcie sobie co byście mogli sobie za to kupic, bf3 premium, albo chociaż jakby odkładać tę kasę i wydawać w polepszenie kompa, to nie, lepiej dawać im się robić jak chcą, ale to nie moje życie, waszy wybór :P

A co do nowych broni, to powinniśmy się cieszyć, następny update po tym za rok! yay xD

Mogliby chociaż zoptymalizować bardziej grę, a nie u mnie raz się na customization tnie, raz nie i coraz częściej mam problem z polaczeniem, co dziwne zaraz po tym jak zaczynam zabijać raz po razie i nie umieram, czyżby jakaś nowa taktyka do zniechęcenia do siebie graczy?

436951440626370320491.png

Opublikowano

A teraz pomyslcie ile juz wydaliście na bfp4f i przeliczcie sobie co byście mogli sobie za to kupic, bf3 premium, albo chociaż jakby odkładać tę kasę i wydawać w polepszenie kompa, to nie, lepiej dawać im się robić jak chcą, ale to nie moje życie, waszy wybór :P

A co do nowych broni, to powinniśmy się cieszyć, następny update po tym za rok! yay xD

Mogliby chociaż zoptymalizować bardziej grę, a nie u mnie raz się na customization tnie, raz nie i coraz częściej mam problem z polaczeniem, co dziwne zaraz po tym jak zaczynam zabijać raz po razie i nie umieram, czyżby jakaś nowa taktyka do zniechęcenia do siebie graczy?

Mówisz tak bo sam grasz w bf3 a napewno wiem że też wybuliłeś od ciula kasy w play4free :p

Opublikowano

Mówisz tak bo sam grasz w bf3 a napewno wiem że też wybuliłeś od ciula kasy w play4free :p

Ale teraz jestem mądrzejszy i Wam radzę to samo :D

Czasem jak trafisz na promocje, to za 60zł wyrwiesz bf3+premium, albo ostatnio na hundleBundle był bf3+ simsy3+ crysis2 i 7 innych gier za 15zł

Inną sprawą jest to, że nie każdy komp ogarnie bf3.

Opublikowano

Ja sugerując się tym co zobaczyłem w Compare na T4G że jest LSAT i inne pierdoły wyjebałem już trochę hasju w p4f -.- ehh jak zawsze pod górkę

Opublikowano

Te "eleczki i emeczki" już denerwują. Człowiek gra z m60 i m145, ma dobre staty, a tu wbija gościu 5lvl l85+93r i chce kosić. Myśli, że jak ma pro broń, to mu wszystko wolno. Chwila, a jednak bez drzewka um trudno mu grac, bo nie ma c4, szybkiego sprintu, pokazywania nicko czy unikania claymorow.

Przykład: szturm lvl 10 z l85 vs szturm lvl 22 z aekiem.

Teoretycznie l85 ma większą szansę, ale 22 lvl może:

1. Wyskoczyć i zabić z noża

2. Zabić ze scattera

3. Zabić aekiem, czyli 1vs1.

Gość może zabić go, bo np. walił w głowę, ale zaraz reloaduje i ginie. Joł

Opublikowano

Przykład: szturm lvl 10 z l85 vs szturm lvl 22 z aekiem.

Teoretycznie l85 ma większą szansę, ale 22 lvl może:

1. Wyskoczyć i zabić z noża

2. Zabić ze scattera

3. Zabić aekiem, czyli 1vs1.

Gość może zabić go, bo np. walił w głowę, ale zaraz reloaduje i ginie. Joł

To może zrobić nawet osoba na 1lvl z G3A4.

A bronie, które teraz się dobrze sprzedają muszą znerfić by te nowe były OP i ludzie więcej kasy w grę wpakowywali. Ale moim zdaniem te bronie, które będą nerfić dalej pozostaną jednymi z najlepszych.

A co do nowych broni to za dużo zmian nie wprowadzili. I JNG z takimi statami jakie posiada nie będzie popularna bronią podobnie jak M5K.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

Zapewne cena EA będzie dostosowana do tych broni czyli jak zwykle 2-3 tys fundsów no chyba że walną jak u pkp pecheng ponad 5 tys ( cena na odpowiednim lvl)

więc napewno nie kupie tego gówna, może na reconie ale wątpie. Bronie do 20 taki przedział dla tych broni, a jeśli EA chce znerfić assaulta niech aeka da mu na 18 a m4 na 3 wtedy będzie dobrze.

EA chyba niedostrzega tego że wykreowana przez nich klasa nija się z celem. Assault powinna to być dynamiczna klasa grająca na dystans do 120-130m, a nie kampiąca i najczęściej kille + 200m i niemówie tu o skillu gracza tylko o broniach, Mechanik jest wmiare dobrze kreowany, Medyk powinnien grać na dlaszy dystans niż assault czyli do 150-170m max a dalsze odległości to już tylko Recon, a my tu mamy Medyka który ma 2-3 RKM do takie grania i wdodatku 2 mają być pradopodobnie znerfione, reszta broni albo na daleki dystans ma zamałą celność albo zamały dmg.

b6b78815.png

Opublikowano

Dlatego nie wkładam nemesis do qbb. Taktyczna robi to samo, ale bez zabrania dmg i trochę mniej niweluje odrzut.

Ale ludzie, rkm ma odrzut i nic nie poradzicie! To nie famas, że walniesz nemesis i masz laserguna.

Jakby chcieli dać nowe Barretty do gry, to może lepiej zwiększyć zasięg elki?! Tak gdzieś do 550m i dać jeszcze ustawienia ultra( mgła po 1000m). To by wam pasowało. Szturm z A by łatwo zabijał na lotniskowcu

Opublikowano

Ale ja wam cos powiem...ja (i inni) naprzyklad umiem(y) grac i pdwr,uzi,pp-19 wyciagam 30killi na runde ,a jak ktos grac nie umie to i L85,Mg36,L96,Famas, nie pomoga...Zrobie wam kieldys screnna z m5k jak robie 30kili :p

Niech szykuja juz LSAT MB-98 Itd. :)

Moje beda wszystkie oczywiscie jak bede mial poziom.

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Lsat jak będzie to i przynajmniej szybki będzie,ale pewnie wywalą w kosmos odrzut.

A teraz dajmy przykład jeśli mowa o pechengu jak mamy założonego reddota to z przycelowania z tej broni jest masakrycznie zbyt wolne,więc za kim mi przyceluje to ktoś ze szturma zajebie mnie moment,że ja nie oddam strzału i taka właśnie jest polityka u medyka grając pechengiem nigdy nie osiągnąłem zajebistego kd.

Z najszybszych u medyka przycelowanie jest w tym momencie z mg36(kiedyś jakoś z Qbb było szybciej chociaż Qbb i mg36 ma te same czasy niby w statach,a nawet i w plikach)ale i tak w praktyce jest co innego gdzie moment mogę przycelować z mg36 i szybko zabić,ale jest ciężej na dalekie dystanse i teraz mając Qbb przycelowanie jest też zbyt troszkę wolne,ale za to bardzo celne na bardzo dalekie dystanse.Także medyk nie ma takich idealnych broni jakie ma szturm później mechanik.

Opublikowano

@up Na mechu bronie sa poprostu zajebiste :)

Ja uwielbiam kazda grac i czasami mam dylemat co wybrac :p

Ale moja kochanka jest Mp5 :p Ale jak wspomniazlem inne tez lubie.

Ps. Gra ktos na Nexus BfBc2 ? Bo serwerow nie ma...

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Każda klasa ma swoje + i -

Snajper zabije na każdej odległości i jak potrafisz grać, to nie ma żadnych wręcz -

Mechanik ma OP bronie na krótki i średni dystans, bo potem już ma znikome DMG, ale nadrabia to szybkością strzałów i małym odrzutem, chociaż ammo w uj szybko chodzi, a z teraźniejszym spieprzonym Q nawet nie zawołasz o amunicję.

Medyk, jak medyk wolne celowanie, w większości do dupy rozrzut (co powinni wyeliminować, przynajmniej z biodra, bo wtedy kładziesz broń na nodze, a jako że jest ciężka, to siłą rzeczy nie wydupia w kosmos) i niektóre bronie są wgl za wolne, ale za to może napieprzać na bliskich dystansach na ślepo bez przerwy i i tak kogoś zabije (się mi noscopy udzieliły z bf3 :D ), a i plusem jest to, że większość broni medyka nie ma bulletdropu, co powinni zmienić zarówno jak u medyka, tak u szturma i mecha, a dodać do snajpera, żeby zachować jakieś minimalne realia w tej grze (nie mówię, że mi to przeszkadza, czy coś, po prostu kwestia przyzwyczajenia.

A szturm, co tu dużo gadać, klasa OP i tyle, ale i tak nie wygra ze snajperem :D

Także ten, nowy update i zaś rok czekania na coś nowego yay!...

Opublikowano

Ea rozpoczeło kampanie reklamową nowych broni, więc może w tym miesiącu już będą. Zapewne nici z jakich kolwiek kodów do przetestowania, może dadzą jakieś zestawy ale wątpie by kto kolwiek to kupił, słabe broni i pewnie wywalona cena jak np. pkp pecheng

b6b78815.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...