Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak dobrze zrekrutować Moderatora/KidModa/Admina na swój serwer

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Na wstępie mówię że każdy ma swój system rekrutacji i nie należy kierować siętym w 100 %.

Krok 1. Założenie miejsca do składania podań.

Czyli podstawa. Jeśli chcemy żeby nasz serwer był czymś, nie możemy sprzedawać rang Administracyjnych czy zatrudniać osoby które napiszą "Daj ADMINAAAAAAAAAAAAAAAAA" Najważniejszym krokiem jest zrobienie miejsca gdzie użytkownik będzie mógł złożyć podanie. Takimi miejscami mogą być:

• Forum
  • E-Mail przeznaczony do tego
  • Skype, gg.

Krok 2. Czyli wzór.

Jeśli mamy już odpowiednie miejsce w którym gracze mogą składać podanie, czas zająć się wzorem. Wzór będzie stosowany przez graczy chcących uzyskać posadę Administracyjną. Oto informacje które powinny być umieszczone w dobrym wzorze

• Staż na serwerze (czyli rangi i od kiedy gra)
  • Od kiedy gra w minecrafta (Ze względu obeznania z grą)
  • Co umie (Np. wypisuje pluginy które ogarnia)
  • Kontakt
  • Zdjęcia budowli (W przypadku podań na budowniczego)

Krok 3. Czyli akceptacja podania.

Jeśli już czyjeś podanie zostanie zaakceptowane warto przeprowadzić z delikwentem rozmowę na TeamSpeak3 Serwera lub jeśli takowego nie mamy to na skype czy GG. Po zrobieniu testu z komend i zapoznaniu się z kandydatem można o wiele łatwiej ocenić czy jest to osoba odpowiednia na tą rangę czy nie. Jeśli mamy wymagania np 16+ to warto także sprawdzić głos naszego przyszłego członka Administracji.

Krok 4. To okres próbny.

Jeśli uznamy że dana osoba nadaje się na rangę dobrym pomysłem jest okres próbny z rangą KidModa czy JuniorModa która będzie miała o wiele mniejsze permy niż Moderator. Okres próbny może trwać w zależności od serwera, graczy i poziomu np. tydzień lub miesiąc. W trakcie okresu próbnego KidMod/JuniorMod uczy się wszystkiego co związane z serwerem.

Krok 5. Up / Down

Jeśli uznamy że KidMod/JuniorMod dobrze wypełniał obowiązki i dobrze się spisywał w czasie okresu próbnego, nadajemy mu Moderatora. Jeśli jednak uznamy że nie nadaje on się na Moderatora i że źle wypełniał obowiązki degradujemy go.

Oto dobry sposób rekrutacji w 5 prostych krokach. POLECAM !!! BIEDRONKA TEŻ !!!. Podoba się daj +++ chętnie go przyjmę i na pewno nie odrzucę ;d Dzięki za przeczytanie i cześć ;d

Opublikowano

Zbedne takie poradniki, kazdy chyba wie jak wyrekrtowac

Nie każdy :P Niektórzy idą na 'przekonujące podanie'

Początkującym ludziom się przyda, łap + .

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Następny co nabija tematy oczywistimi poradnikami jak mnie coś takiego wnerwia ;/

PIWO TO MOJE PALIWO

Opublikowano

Nic nie nabijam. Młodzi HeadAdmini rekrutują niekonpetentną Administracje przez co serwery są gorsze. To że Tobie się nie przyda nie znaczy że inni z niego nie skorzystają.

Opublikowano

Niektórym właścicielom servów przyda się ponieważ nie raz napotkałem się z ekipą serva która przyjmowała każdego który napisał podanie

Po czym spamował na czacie a w podaniu napisał

Itp. (Chyba nie muszę wymieniać)

Więc dla mnie poradnik przydatny

Łap +

Szanuje tych co odpłacają mi tym samym

;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...