Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Troll Działka / Arty ...

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam takie pytanie bo troll działka mają małe przebicie a np ja kv-2 przebijam at-2 , at-8 chodz wiem ze at-2 ma 200 armora z przodu at-8 nwm ile i bije im po 100/200 a armatka narazie troll 43/450 wiec jak to sie dzieli to jest tak ze np 200 armora 43 przebicie i przebija sie 1/4 dmg ? czy co bo takie wrazenie odnioslem .. i arty bo tam jest takie male te przebicie a przebijaja ? to jest poprostu ze z góry wali do kabiny ? i tyle ?

za dobre odp like

Opublikowano

Na penetrację pancerz wpływa wiele czynników np. grubość pancerza, nachylenie pancerza, kąt pod jaki stoi do Ciebie czołg i zaokrąglenie pancerza(przednia płyta at-8 ma lekki owal). Penetracja działa z KW2(troll) 86mm i strzelając w przednią płytę pocisk wbija się tylko na głębokość 86mm, czyli at8 ma jeszcze 114mm zapasu więc nie przebiłeś całego pancerza. Obrażenia zadałeś tylko dlatego, że pocisk OB służył(podczas IIWŚ) do zwalczania celów energią kinetyczną odłamów. Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Pociski HE muszą przebić cały pancerz aby zadać pełny dmg, w wypadku nie przebicia, w czołg wbijają się odłamki uszkadzające go, jednak nie pełnym dmg.

shoob.png

Opublikowano

Witam takie pytanie bo troll działka mają małe przebicie a np ja kv-2 przebijam at-2 , at-8 chodz wiem ze at-2 ma 200 armora z przodu at-8 nwm ile i bije im po 100/200 a armatka narazie troll 43/450 wiec jak to sie dzieli to jest tak ze np 200 armora 43 przebicie i przebija sie 1/4 dmg ? czy co bo takie wrazenie odnioslem .. i arty bo tam jest takie male te przebicie a przebijaja ? to jest poprostu ze z góry wali do kabiny ? i tyle ?

za dobre odp like

pocisk odlm- burz nie przebija sie tylko rozpryskuje na pancerzu zadajac dmg ... burz nie przebija czolgu !

Opublikowano

Jeśli nie przebije pancerza to zadaje obrażenia odpowiednio zredukowane w zależności od jego grubości.

Welcome to my YT Channel (Click)

Sig.png

Opublikowano

Jeśli nie przebije pancerza to zadaje obrażenia odpowiednio zredukowane w zależności od jego grubości.

i od przerwy między warstwami pancerza (jak np. SuperPersh)

Jeżeli rozbije sie na pierwszej płycie to mała liczba odłamków sie wbije w drugą.

shoob.png

Opublikowano
i od przerwy między warstwami pancerza (jak np. SuperPersh)

Jeżeli rozbije sie na pierwszej płycie to mała liczba odłamków sie wbije w drugą.

Uprościłem to jak tylko się dało. Szczegóły na temat każdego typu pocisku jak i mechaniki działania można znaleźć na stronie oficjalnego forum.

Welcome to my YT Channel (Click)

Sig.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...