Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zawirusowany komp

Iniok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z mocno zainfekowanym internetem...
Net chodzi po 10 kb/s co mocno utrudnia mi prace, a powinien chodzić po 60 kb/s.

Strony wczytują się bardzo długo...
Zdzwoniłem do dostawcy internetu, przyjechali i powiedzieli ze mam zainfekowany laptop. :/

+Internet rozłacza i włacza się sam.
+Bardzo wolno chodzi
+Ping w Mp grach typu : Cod 4 | Cs | GTA Sa ...

Mam problem z logami OTL nie zapisuja mi pisze "nie mozna znalezc dokumentu tekstowego OTL.Txt i się zamyka.. :/

MPC.txt

Pobierania logów up

Opublikowano

Jeśli jest tak strasznie i nie dasz rady ściągnąć programu typu malware bytes, czy coś w tym stylu to tylko format.

Jeśli jednak dasz rade pobrać to pobierz --> skan i sprawdzaj.

Pokaż te wyniki na speedtest.net, oraz pokaż zakładkę procesów.

W zasadzie to standardowo, ccleaner / antywirek / + sprawdź dysk programem catalys info ( coś takiego ).

graphic.png
Opublikowano

Tutaj logów czytać oprócz Fresza raczej nie umieją. Troche może i ktoś umie ale nie wiem czy coś zdziała. Najlepiej format przez recovery. Ale najpierw to jak up tym programem.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Recovery też może być zarażone. W tym wypadku format do 0 i stawianie na nowo systemu jak dla mnie, można jeszcze wypalić combofixa/dr.web live na cd lub pendriva i próbować wyleczyć system

Opublikowano

Ciemny jestem w takich sprawach, koniecznie format?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------EDIT

http://www.speedtest.pl/test/67301115

Skana nie potrzeba strona zaufana

-------------------------------------------------------------------------------------------------------Procesy w menadzeru

uTorrent.exe

firefox.exe

plugin-containe...

wscntfy.exe

explorer.exe

ctfmon.exe

taskmgr.exe

proces beczynnosci

system

spoolsv.exe

hamachi-2.exe

jqs.exe

nvsc32.exe

smss.exe

csrss.exe

winlogon.exe

services.exe

lsass.exe

svchost.exe

StarWindService.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

alg.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

-----------------

Poukładane według nazwy użytkownika}{ Uzycie procesora 7% - 11% - 18% - {96% - 99% - 100% }

{ Po włączeniu malware bytes}

Opublikowano

Format będzie raczej najlepszą opcją, bo jak combofix coś w Windowsie spieprzy, to będzie więcej robonty, niż gra jest warta.

Zawsze możesz po włożeniu płyty zgrać pliki z dysku na pendrive poprzez opcję wgraj sterowniki (cały trik polega na tym, że nie wgrywasz sterowników, tylko kopiujesz pliki z dysku na inny dysk, magia o.O)

Ale jak chcesz się bawić i próbować na siłę postawić system na nogi, to kieruj się instrukcjami @Up.

A, z tego, co widzę to nie musisz zgrywać plików podczas instalacji, możesz normalnie zgrać, skoro normalnie Ci działa wszystko prócz neta.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Robie skana malware| @up wiem że chcesz pomóc ale formata zrobie tylko w konieczności 100%

----------------------Edit rezultat skanu malware

28345 Plików spr

8 obiektów znaleziono

może się uda :)

----------------------Edit

32435 Plików spr

12 obiektów znaleziono

Opublikowano

Otóż nie wynosi nie tylko ja korzystam z tego laptopa !!

Zreszto nw jak zainstalować windowsa i zrobić formata ..

---------------------------------------------------------------------------Edit malwarebyte Status

Wykryto obiektów 63

Przeskanowano: 90000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...