Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[10K] - Prośba o złożenie komputera

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was koledzy ponownie. Przepraszam, za moje niezdecydowanie i zakładanie kolejnych tematów. Postanowiłem jasno przedstawić Wam moje oczekiwania i zarazem prosić o podpowiedź (jestem kompletnie zielony w tych tematach, te nowe "technologie" sprawiają, że jestem daleko w tyle).

Proszę mi doradzić, jakie podzespoły powinienem wybrać. Próg cenowy to 10 tysięcy złotych. Chciałbym, żeby w komputerze był "SLI", czy jak to się tam nazywało (technologia dwóch kart graficznych), chłodzenie na wodę (niekoniecznie na morele, czy techplanet), bądź chłodzenie w powietrzu, jeżeli byłoby bardziej opłacalne. Posiadam system operacyjny, więc nie ma z tym problemu. Komputer do gier i programowania.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam Was jeszcze za założenie kolejnego tematu, proszę o zrozumienie, ponieważ 10 tysięcy to nie mała kwota ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przejrzałem sobie wszystko Twoje wypowiedzi i doszedłem do wniosku, że lepiej będzie kupić zestaw za 6.000zł, a resztę przeznaczyć na coś innego, nawet niezwiązanego z komputerem. WC, SLI jest dla entuzjastów, a jak widzę chcesz włączyć, nie grzebać przy tym. Napisz tylko, czy takie rozwiązanie Ci odpowiada.

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/YnFAzh/

masz ode mnie :*

za 40zł kup se coś w mcdonaldzie xD

Wszytko co możliwe w full hd na ultra, z renderem i programowaniem nie powinno być problemów.

@up

Za długo składam ;_;

EDIT: Facepalm nie dałem chłodzenia ;_; zara zmienie

Chyba jednak lepiej jak weźmiesz na 6k.

graphic.png

Opublikowano

Ależ moment. Napisałem, że to i tak nie za moje pieniądze, reszty żadnej mieć nie będę. Chciałbym mieć taki komputer na "max", totalnie "wyrąbany w kosmos". Mam wyznaczony próg 10 tysięcy i chciałbym przeznaczyć je na komputer. Nie żałujcie pieniędzy, ja nic nie stracę ;) Straciłbym, jakbym wziął za 6k. Dziękuję za odpowiedzi.

@Co do złożenia, to nie ma problemu. Nie ja będę składał ;)

Opublikowano

A dało by się tak zrobić, żeby złożyć komputer z tymi dwiema kartami graficznymi pod wodowanie, za te 6-8 tysięcy?

Opublikowano

Odpowiem ci tu, da sie zrobic, ale ciezej bedzie zlozyc zestaw, lecz nic nie stoi na przeszkodzie - bloki nie sa jakies b grube a chlodzenia kart stockowe zazwyczaj sa juz grubsze. Ale przy skladaniu zestawu chlodzenia ciecza (jesli ty bedziesz to robil) proponuje pierw zalozyc blok na gpu oba, dac jedno na gorne pci/e pozniej drugie nizej(chodzi zeby nie meczyc sie i nie zakladac pierw dolnej gpu pozniej gornej pozniej blok...) .

http://www.morele.net/inventory/info/Nc610j/

Ramy 8gb pod mocne oc do tego i7 3770k ktory jest b ciekawym procesorem do krecenia zwlaszcza z dobrym chlodzeniem
Gtx680 sli - dlaczego? Bo jest niewiele blokow na gtx770 (5% roznicy wydajnosci i 100zl dzialaja na niekorzysc gtx680) ale te co sa nie sa zbyt wydajne, a gtx680 juz jest troche na rynku i bloki sa b wydajne i dopracowane
Mocna plyta pod OC

Zasilacz duza moc Gold bo wodowanie do tego mocny sprzet i oc... wiec zapas ok 250w musi byc
Droga i duza buda bo bedzie wc

@Edit

Jak chcesz do tego zestawu moge ci zrobic zestaw wc mocny

Opublikowano

Jeżeli nie dało by rady zrobić tego z 16-stką, to powróćmy do ósemki.

Można prosić Cię o ten zestawik od wodowania? Będę wdzięczny.

Opublikowano

Taka kwota i nie ma SSD ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie wiesz, co to to chłodzenie cieczą, SLI (chociaż to idzie przeżyć), ale będziesz pchał to na siłę...

Kto Ci to WC złoży ? Jak sprawisz sobie nieświadomie przeciekający blok wodny to co będzie ?

Nie rób kibla, weź tańsze MOBO (bo to jest w cenie tych pod 2011 :F), ten zasilacz to nie wiem, co to jest, samym certyfikatem NIE POWINNO się kierować przy wyborze.

Opublikowano

Zasilacz jest dobry

Przed odpaleniem po prostu wystarczy przy gwintach dac 1 chusteczke [rzy kazdym 2-3 min niech pochodzi, zatrzymac pompe, zdjac chusteczki i sprawdzic czy mokre...

Skladanie wc nie jest trudne... montujesz blok jak cooler, zakrecasz rurke gwintem i tak wszedzie... To tylko sie zdaje trudne.

Mobo mozna wziac tansze ale do mocnego oc te bedzie b dobre, ale mozna wziac np z77a g45 ktore tez b dobre do oc i sli/cf i w sumie to pierwsza sensowna do tego zestawu plyta

Dalem mu 680 bo kreca sie podobnie jak 770 a w dodatku maja lepsze bloki niz 770 ktore maja malo wydajne p;oki co bloki i po oc wyprzedzi 770tki mocno podkrecone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...