Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna ?

ligosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D otóż mam zamiar kupić nowego procka (AMD) i płytę główną . Myślałem nad

AMD APU A6-6400k 3,9GHz BOX (FM2)

i nwm jaką płytę główną wybrać xD byle by pasowała do niej moja karta graficzna : Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1GB DDR5 i ważne żeby było 4xDDR3 . Jak macie jakieś propozycje to piszcie :P 250 zł max

Opublikowano

W tej chwili nie powiem dokładnie jaki zasilacz w sensie marka ale wiem że 450W :D A co do dysku to SATA ;] Już dobre parę lat mam procka od Intela i jakoś nie przekonał mnie do siebie , więc chce czegoś nowego i zdecydowałem się na AMD :P

Opublikowano

Tak czy siak lepiej Intela. Podaj budżet na wszystko, oraz spróbuj podać ten zasilacz bo to najważniejsze.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

W tej chwili nie powiem dokładnie jaki zasilacz w sensie marka ale wiem że 450W :D A co do dysku to SATA ;] Już dobre parę lat mam procka od Intela i jakoś nie przekonał mnie do siebie , więc chce czegoś nowego i zdecydowałem się na AMD :P

APU od A8, niżej wtopa będzie, do O/C i tak byś musiał kupić chłodzenie za kolejne 100zł. Wydajność niska.

Proponuję używane i3 Sandy + MSi H61M-P20/MSi B75MA-E33. Pentiuma bym nie brał ze względu na 2 rdzenie, chociaż ta karta i tak jest tak słaba...

Opublikowano

APU od A8, niżej wtopa będzie, do O/C i tak byś musiał kupić chłodzenie za kolejne 100zł. Wydajność niska.

Pozwolę sobie jeszcze dodać, że żeby APU było wydajniejsze to trzeba kręcić pamięci, bo jest spora różnica między 1333, a 2133.

Opublikowano

A AMD Athlon II X4 750 BOX BE ? ;D a i do ilu można podkręcić tego pentiuma co mówicie ? ;]

Pentiuma za bardzo nie podkręcisz. Co do tego 750 (k) - procesor droższy, słaby na stock, wymaga więc droższej płyty głównej i chłodzenia.

Opublikowano

Nie bier tych amd! Na obecną chwilę są nieopłacalne.

Bierz używkę I3 sandy bridge i MSI h61m p20

graphic.png

Opublikowano

Ale Phenom II X4 965 BE + jakaś płyta + jakieś chłodzenie

Ten Phenom spokojnie wystarczy do tej karty graficznej , a jak się go podkręci to nawet lepsza wejdzie :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

@up

ale za cenę phenoma+chłodzonka i płyty wyjdzie tyle co za używane I5 i h61m ;p

A jak wiadomo I5>Phenom

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...