Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem komputera

Dzemik55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj postanowiłem sprawdzić czy są nowe sterowniki do mojej myszki. Okazało się,że są no to je zainstalowałem (chciałem bo tu zaczyna się problem). Wyskoczyło,że ten sprzęt nie był testowany przez Microsoft i bla bla bla,nacisnąłem OK.Pasek doszedł do końca i komputer nagle się wyłączył. Przez jakieś 5 sekund widniał blue screen z jakimiś napisami. Od tego momentu komputer nie chce się włączyć. Wszystko idzie dobrze do momentu skończenia ładowania się systemu (logo Windowsa i pod tym pasek,który się ładuje). Po tym na 0,5 sekundy wyskakuje blue screen z napisami,ale komputer resetuje się i uruchamia od nowa i tak w kółko Macieju... Dodaję,że napisów tych nie da się przeczytać bo tak szybko ten obraz znika...

Opublikowano

Najlepiej jak byś podał jaki to był blue screen. Ale na pewno możesz spróbować włączyć przywracanie systemu przez tryb awaryjny.

Opublikowano

Żeby odczytać kod bluescreen'a nagraj komórką i zrób pauzę aby odczytać kod ;)

A jeśli chodzi o naprawę błędu, podczas uruchamiania się komputera zanim zacznie ładować się Windows klikaj F8 zobaczysz menu wybierz - uruchom system windows w trybie awaryjnym -

Kiedy załadują się pliki i zobaczysz dziwnie wyglądającego Windows'a przejdź do panelu sterowania lub w starcie wyszukaj - przywracanie systemu Windows - kiedy to znajdziesz. Wybierzesz jakiś punkt w czasie do przywrócenia systemu i go przywrócisz. Po tej operacji spróbuj normalnie uruchomić komputer.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Żeby odczytać kod bluescreen'a nagraj komórką i zrób pauzę aby odczytać kod ;)

A jeśli chodzi o naprawę błędu, podczas uruchamiania się komputera zanim zacznie ładować się Windows klikaj F8 zobaczysz menu wybierz - uruchom system windows w trybie awaryjnym -

Kiedy załadują się pliki i zobaczysz dziwnie wyglądającego Windows'a przejdź do panelu sterowania lub w starcie wyszukaj - przywracanie systemu Windows - kiedy to znajdziesz. Wybierzesz jakiś punkt w czasie do przywrócenia systemu i go przywrócisz. Po tej operacji spróbuj normalnie uruchomić komputer.

Próbowałem z F8 ale w momencie wybierania trybu klawiatura przestała działać...poniżej wysyłam załącznik,który może pomoże

post-998895-0-51790100-1378562156.png

Opublikowano

Klawiatura przestała działać czy nie działa wgl. Podłącz ją po przez wejście PS2 bo pod USB może nie działać. W sklepie kupisz przejściówkę.

Lub możesz włożyć płytkę z Windowsem i naprawić pliki systemu Windows może to jakoś pomoże lub też odpalić wiersz poleceń i przez niego przywrócić system. Ale skoro nie działa ci klawiatura w biosie to tym bardziej będziesz mia problem bo jeśli nie masz ustawionego bootowania na CD to i tak go nie zmienisz bez klawiatury.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Klawiatura przestała działać czy nie działa wgl. Podłącz ją po przez wejście PS2 bo pod USB może nie działać. W sklepie kupisz przejściówkę.

Lub możesz włożyć płytkę z Windowsem i naprawić pliki systemu Windows może to jakoś pomoże lub też odpalić wiersz poleceń i przez niego przywrócić system. Ale skoro nie działa ci klawiatura w biosie to tym bardziej będziesz mia problem bo jeśli nie masz ustawionego bootowania na CD to i tak go nie zmienisz bez klawiatury.

Słuchaj,zostawiłem ten komputer włączony,pomyślałem kit tam,może sam się naprawi. Przychodzę po 5 minutach,patrzę a tam ekran wyboru użytkownika :) Loguję się i odrazu zabieram się do przywracania systemu. Zobaczymy co z tego będzie :)

EDIT: Jestem po przywracaniu i komputer się uruchomił,jest ekran logowania się. Chyba wszystko w porządku...Skoro już to skorzystam z okazji na pytanie dotyczące klawiatury. Chodzi o to,że czasami jeśli lekko się ją przesunie to chyba się zawiesza i często potrzebna jest moja interwencja. Po jakimś czasie słychać dźwięki odłączania z USB i potem podłączania i tak parę razy. Podejrzewam,że po prostu już się psuje bo klawiaturę mam od komunii czyli od 2009 roku i ani razu nie była wymieniana :)

Opublikowano

heh dziwna sytuacja. Przywróć system żeby nie zrobiło się tak jak wcześniej :) Mam nadzieje, że wszystko będzie ok :D I następnym razem już nie instaluj niczego skoro nie jest kompatybilne :D hah

Opublikowano

heh dziwna sytuacja. Przywróć system żeby nie zrobiło się tak jak wcześniej :) Mam nadzieje, że wszystko będzie ok :D I następnym razem już nie instaluj niczego skoro nie jest kompatybilne :D hah

Dobra to już wszstko,temat do zamknięcia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...