Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skript

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie, otóż nie wiem co wpisać, że jak ktoś użyje np. kamiennego miecza i nie ma permissiona np "kamienny.miecz" to po prostu nie zadaje on obrażeń, a jeśli ma permission "kamienny.miecz" to może go normalnie używać. Wie ktoś moze jak to napisać? Będzie limit lajków, jeśli ktoś pomoże :)

Opublikowano

on damage:	attacker is player	attacker's tool is stone sword	attacker does not have permission "kamienny.miecz"	cancel event
Dla innych narzędzi zmieniasz w 3 linijce nazwę i w czwartej uprawnienie.

Sory, ale nie dziala. Zabrałem op'a, range, * w pexach i nadal mogę używać miecza. Kurdę, bardzo tego potrzebuje!

Opublikowano

on damage:    if attacker is a player:        if attacker's tool is stone sword:            if attacker has permission "kamienny.miecz":                stop trigger            else:                  cancel event
Tylko wytabuj.

O_o działa, dzięki ziomki!

Macie po 5 lajków czy tam więcej, zależy ile moge dać :3

Ale jeszcze jedno pytanie mam.

Jeśli gracz nie ma permission "kamienny.miecz" to jak zrobić, żeby na czacie wyskakiwało np. "Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!", a jeśli ma to nic nie wyskakuje. Da się to zrobić?

Opublikowano

Tak.

on damage:    if attacker is a player:        if attacker's tool is stone sword:            if attacker has permission "kamienny.miecz":                send "&7 Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!"                stop trigger            else:                  cancel event 

Niestety to akurat nie działa :( Nie mam permission, bić nie mogę (to jest dobrze), ale wiadomość nie wyskakuje :( Jakiś inny pomysł?

Opublikowano

on damage:

if attacker is a player

if attacker's tool is stone sword:

if attacker has permission "kamienny.miecz":

send "&7 Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!"

stop trigger

else:

cancel event

Opublikowano

on damage:

if attacker is a player:

if attacker's tool is stone sword:

if attacker has permission "kamienny.miecz":

stop trigger

else:

cancel event

send "&7 Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!"

Opublikowano

on damage:	if attacker is a player	if attacker's tool is stone sword:		if attacker has permission "kamienny.miecz":		send "&7 Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!"		stop trigger	else:		cancel event

on damage:    if attacker is a player:        if attacker's tool is stone sword:            if attacker has permission "kamienny.miecz":                stop trigger            else:                cancel event                send "&7 Nie umiesz poslugiwac sie kamiennym mieczem!" 

Te dwa także nie działają. Wiadomość nie wyskakuje, no cóż, chyba się tego nie da zrobić... ;(

Opublikowano

Wykonując komendę /skript reload scripts przeładowują Ci się skrypty. Również wyskakuje napis gdzie są błędy. Jeśli możesz, to powiedz nam gdzie, bo mnie skrypt Shooterowego wygląda na dobrze zrobiony.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wykonując komendę /skript reload scripts przeładowują Ci się skrypty. Również wyskakuje napis gdzie są błędy. Jeśli możesz, to powiedz nam gdzie, bo mnie skrypt Shooterowego wygląda na dobrze zrobiony.

Zrobiłem identycznie jak shooterowy napisał i nie działa, wiadomość nie wyskakuje, a jak wpisuję "/skript reload scripts" to w konsoli mam takie cuś:

[INFO] All scripts loaded without errors!
[INFO] loaded 2 scripts with a total of 1 trigger and 2 commands in 0.06 seconds

A na polski to: Wszystkie skrypty zostaly wczytane bez błędów xD więc?

Opublikowano

W wydarzeniu on damage musisz zdefiniować do kogo ma zostać wysłana ta wiadomość.

Czyli w twoim przypadku linijka odpowiedzialna za wysłanie wiadomości powinna wyglądać tak:

send "wiadomosc" to attacker

Opublikowano

W wydarzeniu on damage musisz zdefiniować do kogo ma zostać wysłana ta wiadomość.

Czyli w twoim przypadku linijka odpowiedzialna za wysłanie wiadomości powinna wyglądać tak:

send "wiadomosc" to attacker

Oooo, kompletnie o tym zapomniałem O_o

Dzięki, temat do zamknięcia, z resztą sobie poradzę już. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...