Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z assistanc.enc

pawianek9169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

śmiesznie, bo zrobiłem reinstall Cabala i mam to samo, w sensie wcześniej miałem inny błąd, a teraz ten.

Czytałem po forach to wystarczy kliknąć Check Files i czekać, aż się all zrobi i wtedy będzie działac, choc jest czasochłonne ~ 4h..

Moze sprobuj reinstall, albo pobierz z innego hosta. też spróbuje jak bede mial czas..

@edit

reinstall nie pomógł, możliwe rozwiązanie to jeszcze ściągnięcie i 'zainstalowanie' manual patcha z tego co czytałem.

Opublikowano

Jutro Wam wrzucę te pliki, które rozwiążą problem :) Jakbym zapomniał (rzadko tu bywam) to niech mi ktoś napisze na gg: 9866393

Opublikowano

@up

tylko uprzedzam, że raczej to nie tylko jeden plik wadzi, tylko więcej. bo pamiętam, że jak zrobiłem check files do 1/4 całości, to już assistanc.enc znikł, a pojawił się jakiś inny. ale możesz spróbować :)

Opublikowano

Dzięki za pomoc ale ściągnąłem z innego hosta cabala i ładnie chodzi ale teraz mam problem ze swoim kontem ;/ skasowali mi postać zapewne i nie pamiętam pytania ehhh...

Opublikowano

Wiem że nie jeden plik ;) Potem wszystkie po kolei wyskakują, wiem bo sam to miałem i pomogłem kilkunastu osobom to rozwiązać.
Trzeba pobrać te pliki i wrzucić (podmienić) je do głównego folderu cabala (tam gdzie cabalmain.exe i cabal.exe)

http://www57.zippyshare.com/v/8899852/file.html

Opublikowano

Zainstaluję jeszcze raz Cabala, spatchuję, skopiuję i dam znać czy zadziałało. Dzięki za chęci z góry ;)

@EDIT

Dalej to samo, nie wiem co dalej.. pobiorę z innego hosta, i zobaczymy co da się zrobić..

Opublikowano

Ojojoj, kolega @up coś widzę, że zaraz dostanie karę od moda. szkoda słów na takich ludzi, wypier. z forum jak masz nabijać debilnie posty, boże. ileż można takich ludzi..

@topic

czytałem na forach i poradziłem sobie z problemem.

więc tak:

http://forum.cabalonline.com/showthread.php?366476-Problem-z-odpaleniem-gierki

^ to jest ten temat, a w nim masz link do tego:

http://forum.cabalonline.com/showthread.php?285898-Manual-Patch-618-626-629-631-637-640-643-646-648-650-(12-09-13),czyli

^ i z tego linka ściągasz wszystkie te updaty/patche + na samym końcu update.2nd

od update_618 do update_650

Pliki typu 'update_xxx' otwierasz za pomocą winrar i wrzucasz zawartość do Cabal\Data o ile dobrze pamiętam. najlepiej rób to po kolei.

Pliki .exe po prostu odpalaj, podawaj ścieżkę do gry i instaluj patcha.

Ostatni plik update.2nd wrzuć do Cabal/Launcher.

Powinno działać, mi pomgło, w końcu ;)

@edit

problem z plikami .enc tkwi w instalatorze, ponieważ obecny instalator Cabala z oryginalnej strony ma problemy z automatycznym instalowaniem patchy, po prostu przeskakuje niektóre potrzebne patche, lub pliki pomija. z tego co wyczytałem na oryginalnym, angielskim forum to powstaje nowy installer do Cabala, by wszystko wróciło do normy i żeby zapobiec tego typu problemom w przyszłości. ;)

Opublikowano

hmm moim zdaniem ten cały cabal z szedł na psy co róż jakiś kłopot jak nie z logowaniem to instalką. Zrobiłem nowe konto i pograłem sobie godz. a potem dostałem disconecta. Od tamtej pory passy już mi nie działają. Próbowalem na wszelkie sposoby ale daję sobie spokój, kiedyś była lepsza ta gra... niestety

Opublikowano

@juniorek

miałem ten sam problem, zrobiłem wszystko zgodnie z zaleceniami, krok po kroku. Launcher działa jak należy, włącza mi się gra i pole do wpisania ID i passow. Właśnie tu tkwi problem, gdy wpisze dane i wybieram ok wyskakuje mi komunikat: "PLS restard the game to recive the update. PLS restard the game again". Od razu mówię, że ostatni plik do podmienienia Launchera podmieniałem dla sprawdzenia 2 razy. Proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

Opublikowano

Z tego co tutaj widzę, chodzi o jakiś update, żebyś zresetował grę i ją zaaktualizował.

Nie ma żadnego "komunikatu" że Ci się coś chce/zaczyna pobierać, cokolwiek?

Jeśli nie - może masz porty poblokowane, aplikacje w antywirusie, które uniemożliwiają połączenie się z internetem niektórych adresów/aplikacji, tak jak wspomniałem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...