Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] supporty

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka gram juz jakis czas supportem i zauwazylem ze prawie w kazdym meczu ktos picuje leone. Czy uwazacie ze powinno sie ja banowac na rankedzie? Jest ona w stanie wykluczyc przeciwnego adc z teamfightu przez swoje cc.

u1lc.png
Opublikowano

Co prawda jest mocna, ale ma też swoje wady, np. brak heala/shield'a i skuteczność na linii zależna od tego czy ADC zrobi za nią follow. To ostatnie jest najgorszym problemem na SoloQ, bo często adc nie może się zgrać z leoną (np. adc farmi gdy leo inicjuje i deda). Ogólnie jest fajnym supportem, ale banować jej nie warto.

Opublikowano

Leona to fajny support, przy dravenie czy caitlyn. Jednak potrzeba zgrania bo kiedy Leona zainicjuje swoimi 10000 cckami to adc musi zrobić follow. Jeśli leona zainicjuje a adc nie ruszy dupska to pada.

Leone polecam na duoq, co do banowania to raczej nie...

Opublikowano

Nie warto jej banować. Trzeba ją mocno ogarniać, i być dobrze zgranym z ADC, aby ją picknąć.

Do tego, gdy Leona sfailuje swoje E, łatwo można bota zgankować, zabić.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Leona jest lubiana przez graczy ze względu na jej duże CC i tankowatość, ale jak dla mnie niesamowicie ryzykowny i sytuacyjny pick. Przede wszystkim jest nastawiona na inicjację, jeżeli ADC woli pasywną linię to nic mu nie pomożesz. Ze 2 nieudane akcje w early. I albo zaczynasz grać pasywnie, albo jestes free fragiem. No i jej styl gry wymusza pchanie linii co w praktyce oznacza, że każdy bardziej ogarnięty jungler wskoczy Wam na plecy. jak już bardzo chcesz tankowatego supporta z dużą ilością CC to taki Thresh będzie dużo lepszym wyborem.

Opublikowano

leona z vayne to moim zdaniem najmocniejszy laning phase adc+ sup bardzo mocna kompozycja

oplaca sie brac przy duzo bijacych adc w early (vayne ,caitlyn ,corki ,twitch ,quin)

ale czy ją banować? nie gdyż jest żadko grana dla mnie nie ma wad bo zawsze można brać heala w summonerkach zamiast exhausta/ignite

mocny pick polecam na duo bot lane wygrany przy dobrym early gamowym adc

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

leona z vayne to moim zdaniem najmocniejszy laning phase adc+ sup bardzo mocna kompozycja

oplaca sie brac przy duzo bijacych adc w early (vayne ,caitlyn ,corki ,twitch ,quin)

ale czy ją banować? nie gdyż jest żadko grana dla mnie nie ma wad bo zawsze można brać heala w summonerkach zamiast exhausta/ignite

mocny pick polecam na duo bot lane wygrany przy dobrym early gamowym adc

Leona i Vayne to najgorsza rzecz jaka istnieje na świecie. Mówię jako support, gre jak i linie się da wygrać. Ale to po prostu nie pasuje do siebie.

Najlepszą kontrą jaka istnieje na Leonę to Nami, Alistar i Janna. Wcale nie musisz jej banować. Weź ignite i po każdym użyciu dasha (E) macie 10 sekund, aby ja ubić. Bez tego nie jest w stanie prawie nic zrobić.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

nie warto banować. Ale w sumie jak nie potrafisz jej przykładowo kontrować (omijać jej "dasha" i stuna) to ją zbanuj. Ale ja głównie banuje champy, które mi mogą zagrozić w wygranej linii/grze. Przykładowo : Kassadin i ten jego silence czy też Malph i jego wytrzymałość z kamienia xD

Opublikowano

Co prawda jest mocna, ale ma też swoje wady, np. brak heala/shield'a i skuteczność na linii zależna od tego czy ADC zrobi za nią follow. To ostatnie jest najgorszym problemem na SoloQ, bo często adc nie może się zgrać z leoną (np. adc farmi gdy leo inicjuje i deda). Ogólnie jest fajnym supportem, ale banować jej nie warto.

Gdzie tam, leona jest sama w sobie strasznie mocna.

Czemu nie warto banować? Ma ogromne CC i ciężko wygrać przeciwko niej na linii. W late jest i tak silna, więc czasami banuję, jak w queue już zapiszą picki. Lulu Nami to również silne picki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jeżeli ktoś z teamu ma zamiar brać blitzcranka to powinno się zbanować Leone bo ona jedzie go jak chce więc z łatwością może nafeedować swojego adc i przy okazji dostać z asyst kasę na wardy. Da się przeciwko niej grać lecz ma olbrzymie cc i jest wkurzająca w tf'ach

Opublikowano

Nie opłaca, bo by Leona coś robiła to adc musi się z nią grać. Najczęściej gra Leoną oznacza DuoQ.

Oczywiście wystarczy dobra postać i skill do skontrowania jej, lecz na bronzach to jest łatwy win, zwłaszcza

Varus + Leona to 100%win, bo bronzy nie umią jej kontrować i kiedy oni się z nią bawią to adc zabija.

Dziś wygrałem 6 rankedów grając z Varusem DuoQ i mam zamiar jeszcze ;P

Oczywiście w Goldzie można ją zbanować, ale po co. ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...