Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o LV na serwerze RP

KurczakSwaj5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, co sądzicie o LV jako miejsce akcji na serwerze typu RolePlay?

Czy waszym zdaniem to ma przyszłość, jakich zmian trzeba by dokonać w mapie

etc. Pytam, ponieważ ostatnio się nad tym zastanawiałem - mamy dość mało

serwerów w LV, jednakże jeśli było by mniej graczy, hmm - może by poblokować

niektóre ulice etc? Co Wy o tym sądzicie? Każda sensowna wypowiedź

będzie nagradzana lajkiem.

Opublikowano

Myślę ,że bardziej odpowiednim miejscem byłoby San Fierro, ale i twój pomysł - LV - jest dobry.

Serwer odróżniałby się od innych, tych na których akcja toczy się na Ganton etc. ;)

Opublikowano

W LV gra mogłaby być ciekawa, jednak aby całe miasto tętniło życiem potrzeba dużej ilości graczy. LV jest dużo większe niż np LS gdzie nawet na 100 osobowych serwerach gra skupiona jest tylko w kilku miejscach. Osobiście zagrałbym na takim serwerze jednak z minimalną liczbą graczy - 500, aby coś się działo a nie jedziesz przez miasto i nikogo nie widzisz.

Opublikowano

Powiem ci tak. Przez pierwsze 2 miesiące będzie fajnie później ludzie przestają grać bo im się nudzi. Znam to na przykładzie 1 servera. Dobrze ci radze nie rób GM-a w LV.

Opublikowano

Siema Kurczaku ;p. Myślę ze mnie znasz z niektorych serwerow pod nickiem RaDeK/Sh00TeR/NajsOne Itp ;P.

Ja najbardziej polecam Los Santos. Bo tam jest klimat i wgl. San fierro tez nie jest złe. Co do Las Venturas: Żeby to tam toczyła się rozgrywka na serwerze roleplay. trzeba przystosować całego Gamemoda np: Wieksze paydaye,systemy kasyna i duzo duzo wiecej. i nie tam zwykłych wyciętych tylko najlepiej autorskich ;p. Gdzieś mialem tam na komputerze pare systemów ale nie moge ich znalesc ;P.

Jak wcześniej mowilem, autorskie skrypty, przystosowane ceny w sklepach/salonach pojazdów itp. Nowe biznesy dodane takie jak Kasyna/przewozy truckami też urozmaica gre i wgl.

Jestem za rozgrywką w Las Venturas ale żeby były rzeczy napisane wyże przezemnie ;).

Licze na like'y ! :D>

Opublikowano

Gdybyś mógł to najfajniejsze stworzenie własnej mapy i to bardzo sporej (rozmiar np. SF) i wtedy gra stała by się ciekawsza a pozostałe miasta (LS,SF,LV,Las,Góry,Pustynia) były by tylko do wykonywania misji.

Jak chcesz to napisz na pw. moge coś zrobić ale uprzedzam że to nie potrwa np. 1 dzień

Opublikowano

VRUMaster, nie

RaDeLe, jakoś Cie nie kojarze, ale tyle tych osób na scenie poznałem, że

już ledwo kogo pamiętam.

wlatca, myślałem o tym, jednakże głupio by to trochę wyglądało

//Sry, ale mam jakiś błąd z BBcode D:

Opublikowano

VRUMaster, nie

RaDeLe, jakoś Cie nie kojarze, ale tyle tych osób na scenie poznałem, że

już ledwo kogo pamiętam.

wlatca, myślałem o tym, jednakże głupio by to trochę wyglądało

//Sry, ale mam jakiś błąd z BBcode D:

Czego? W miare zwiększania się liczby ludności, można odblokowywać, ic może to być, np. dobudowywanie.

Opublikowano

Gdybyś mógł to najfajniejsze stworzenie własnej mapy i to bardzo sporej (rozmiar np. SF) i wtedy gra stała by się ciekawsza a pozostałe miasta (LS,SF,LV,Las,Góry,Pustynia) były by tylko do wykonywania misji.

Jak chcesz to napisz na pw. moge coś zrobić ale uprzedzam że to nie potrwa np. 1 dzień

Zrobienie własnej mapy to odpada. Bo im więcej obiektów tym bardziej ludziom FPS spadaja... Najlepiej edytować miasto LV/LS/SF i tam wiochy jakies ;p.

Opublikowano

wlatca jedyne o czym ewentualnie myślę, to poblokowanie rzeczy na wybrzeżach miasta etc.

Z tym głupim wyglądem przypomniało mi się z kilku serwerów, jak Administracja niechlujnie

stawiała głazy na środku drogi etc. dlatego tak napisałem..

@UP racja, jednakże ciekawi mnie, czy wypaliło by pozmienianie plików gry, za pomocą

edytora mapy do GTA:SA, a późniejsze pobieranie wersji przez graczy, co z lekksza było by

uciążliwe, ale ciekawi mnie jakby to wyglądało :P Tak nawiasem oczywiście.

Opublikowano

zrób własne miasto przystosowane pod liczbę graczy, będziesz je upiększał i powiększał ( jak liczba graczy będzie się powiększała )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...