Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań odnośnie postaci.

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Gram w lola jakieś 2 miesiące i nie jestem jeszcze doświadczonym graczem dlatego proszę o pomoc ,bo mam kilka pytań :
1)Jaka jest najbardziej op Postać w grze ? Czyli która jak się nią nauczyć dobrze grać będzie miała bardzo dużo killi ,więcej nawet od Mastera Yi.
2)Akali czy Riven ,która ma lepsze predyspozycje ,do zabijania masowego ?
3)Czy istnieje jakaś postać ,która w starciu z nafeedowanym Masterem Yi by wygrała ?
4)Jaki jest najlepszy waszym zdaniem support do leczenia ?
5)Czy master yi na rankedach jest często banowany ?
6)Jakie postacie są najczęściej banowane ?
Każdą odpowiedź nagradzam Like i 5

Opublikowano

1.Każda postać jest OP, wystarczy dobrze nią grać

2. Tu raczej Akali i Riven są bardzo dobre

3.Jak master jest nafeedowany a ty nie no to logiczne, że przegrasz

4.Soraka ma dobry heal

5.Master na rankedach jest raczej rzadko banowany

6.Najczęściej banuje się Thresha,Vayne,blitza,hecarima,kassadina,sheena,malphita,amumu, różnie to bywa, jeżeli Ty banujesz to bierzesz postacie na które nie lubisz grać

Opublikowano

1. Nie ma postaci, która jest najbardziej OP. To, ile killi zdobędziesz od poszczególnych postaci nie zależy, a jedynie od umiejętności gry.

2. Do masowego zabijania raczej Akali, ze względu na ogromny dmg i przydatny ult.

3. Tak. Równie nafeedowany Jax/Panth lub Rammus(z thornmailem) mają z nim szanse.

4. Soraka fajnie leczy, ale oprócz tego leczenia nic nie robi, tak więc moim zdaniem lepsza jest Sona.

5. Zależy na jakiej lidze, ogółem mówiąc niezbyt często.

6. Bany równiez zależą od dywizji, jako dosyć częsty ban mogę wymienić np. Kassadina, Thresha, Vayne

Opublikowano

Co do 1 pytania to chodzi mi o postać ,która wydaje się najlepsza do zabijania tak jak np. Master Yi ,bo raczej Wukong jest lepszy do zabijania od Soraki ,więc właśnie chodzi mi o to która postać ,jak się ją nafeeduje będzie miała najwięcej killi.

W takim razie (odnosząc się do i uzupełniając odp.1) z takich postaci mogę wymienić Vayne, Kassadina, Fizza, Zeda, Tristanę, Kha Zixa a także Rengara. Wszystkie te postacie dysponują ogromnym DMG, przez co zabijanie jest dla nich bardzo łatwe.

Opublikowano

a więc tak

jest wiele postaci op. nie będę się wypowiadał o każdej gdyż poprostu zajęło by to mase czasu.

moim zdaniem najbardziej OP jest jax oraz kha'zix

obie postacie poprostu robią niewiarygodne obrażenia w wczesnej fazie gry, jak i w późniejszych momentach. ponadto mocna jest np diana lub lux.

nafeedowany master? może go pokonać każda postać z silence / stunem czy coś. najlepszy do tego bedzie jax (stun) oraz fiora (odbicie podstawowych ataków mastera).

master i ban? raczej nieczęsto. jeszcze przed tym nerfem sam go banowałem gdyż poprostu w late nie dało się wygrać. sam nim w 4 meczach złożyłem pente, 3 quadry i kilka triple

najczęściej banowane są obecnie :

thresh

heca

j4

amumu

u mnie w goldzie jeszcze kha oraz vayne

liczę na lika i 5

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

1. Polecam Ci zaczynać postaciami , ad - w tym wypadku tryndamere , jest to postać manaless , ma wysokie DMG oraz gdy nie masz HP , załączasz nieśmiertelność na 5 sekund .

2.Akali : jest to silna postać AP , spokojnie możesz załapać podczas wojny sporo fragów .

3.JAX : dajesz masterowi stuna na ulti , potem gdy mu się kończy nie jest taki silny , i do tego na ulti jaxa masz pancerz

4.Myślę , że soraka oraz sona .

5.Teraz już co raz mniej , ponieważ biorą na niego kontry .

6.Amumu , malphite , czasami shen , tresh , kassadin , czasami master .

Opublikowano

akali jest to postać idealna do zabójstw.

w bronze oraz silver 3-5 jest fenomenalna gdyż tam kontry nie odgrywają tak dużego znaczenia. niestety jest bardzo prosta do skontrowania co daje słabe możliwości w gold +

opanujesz combo - gg wp w bronzie ;>

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

A co powiecie na Akali ? Warto nią zacząć uczyć się grać ? Czy jest słaba w bijatykach ?

Na niższych dywizjach jest bardzo mocna, natomiast na trochę wyższych dywizjach ludzie zaczynają myśleć i przede wszystkim kupować pinki, co też utrudnia nieco grę Akali. W każdym razie warto nauczyć się nią grać, w odpowiednich rękach potrafi bardzo dużo zdziałać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...