Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War of the Roses] Wszystko o broniach

wlatca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, pewnie wiecie, że każdy gracz, który zakupił grę, ma możliwość zrobienia własnej klasy i tu pewnie wiele osób się zastanawia, jaką wybrać broń, ja wam zaprezentuje wszystkie bronie i ich właściwości.

Broń główna

Łuki -

Łuk, jak wiadomo, to bardzo śmiercionośna broń, ale niestety, w War of the Roses, przynajmniej dla mnie, strzelanie jest bardzo trudne, dlaczego? Celowanie jest bardzo trudne, oraz trudno przewidzieć, gdzie trafi strzała, ale to tylko moja opinia.

Kusze -

Kusze to bardzo dobre bronie, łatwiej się strzela, zadaje więcej damage, ale niestety, wolno się przeładowuje :/. Ogólnie, broń jest dobra.

Rusznice -

Rusznice to też broń strzelecka, śmiercionośna na małe odległości, ale na długie jest bardzo słaba. Nigdy nią nie grałem, jak zagram, to zedytuje post i wstawię swoją opinie.

Kopie -

Kopie, bardzo dobra broń, ale musisz mieć konia, żeby nią walczyć. Bardzo dobra broń, ale żeby kogoś trafić trzeba nieźle pocelować oraz uważać żeby się nie złamała.

Broń drzewcowa -

Broń drzewcowa, to bardzo dobra broń, według mnie, jedne z lepszych, ale pamiętajcie, żeby zadać obrażenia przeciwnikowi, musicie trafić jej żeleźcem!

Topory i maczugi dwuręczne -

Mój ulubiony rodzaj broni, bardzo silne w starciu, może troszkę wolne, ale daje to możliwość "wycelowania" w przeciwnika.

Miecze dwuręczne -

Również dobra broń, ale są ciężkie, oraz powolne. Mam o nich taką samą opinie jak o toporach i maczugach.

Włócznia -

Dla mnie średniawa broń, troszkę trudna w opanowaniu, ale może być.

Broń przyboczna

Miecze -

Szybkie, lekkie, nawet dobry damage, przydaje się kiedy przeciwnik zniszczy ci broń.

Topory jednoręczne -

Lżejsze od Mieczy, ale zastąpione to troszkę mniejszym damage. Również dobra broń przyboczna

Maczugi jednoręczne -

Również dobra broń, wiele razy przeciwnik miał mnie na "strzała" używając tej broni, nawet nagłą śmierć łatwo zrobić tą bronią!

Sztylety

Sztyletów nigdy nie używałem w starciu, nie wiem dlaczego, może w nich chodzi o taktykę typu - zajdź przeciwnika, daj mu kosę w plecy. No nie wiem. Sztylety są szybkie, mają mały zasięg i mały damage.

Dzięki za przeczytanie mojego poradnika, postaram się go uzupełniać, jak coś się nowego pojawi ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przydatne ale szkoda ze taki krótki opis tych broni ;/

Nie ma co się rozpisywać, a w przyszłości może dodam dla każdej broni opis.

Opublikowano

Mogłeś przynajmniej opisać ich wygląd...

Po 1, można wejść do gry i zobaczyć wygląd tych bronii, po 2, widzimy je na codzień w akcji, po 3, nie ma po co, ktoś kto z na się na historii, chociażby na poziomie podstawowym, zapewnie zna te bronie...

Opublikowano

To nie rozumiem sensu tego poradnika, skoro nie chcesz dodać grafiki bo "ktoś kto zna historie na poziomie podstawowym zapewne zna te bronie" to po co to opisujesz ?No właśnie nie wszyscy je widzą dla tego chcą się czegoś o nich dowiedzieć.

49yxrs.png

Opublikowano

To nie rozumiem sensu tego poradnika, skoro nie chcesz dodać grafiki bo "ktoś kto zna historie na poziomie podstawowym zapewne zna te bronie" to po co to opisujesz ?No właśnie nie wszyscy je widzą dla tego chcą się czegoś o nich dowiedzieć.

Opisuje jak się zachowują w grze, czy są dobre, w przyszłości może dodam, jak będe miał dostęp do swojego kompa.

Opublikowano

Siemanko, pewnie wiecie, że każdy gracz, który zakupił grę, ma możliwość zrobienia własnej klasy i tu pewnie wiele osób się zastanawia, jaką wybrać broń, ja wam zaprezentuje wszystkie bronie i ich właściwości.

Rusznice -

Rusznice to też broń strzelecka, śmiercionośna na małe odległości, ale na długie jest bardzo słaba. Nigdy nią nie grałem, jak zagram, to zedytuje post i wstawię swoją opinie.

No comment... poradnik dla początkujących stworzony przez początkującego, congrats

76561198018588473.png
Opublikowano

No comment... poradnik dla początkujących stworzony przez początkującego, congrats

Nie, po prostu nie miałem okazji/nie chciałem zagrać tą bronią, kolejny zaczyna flamewar...

Opublikowano

Nie znasz się na tych broniach więc ja opisałeś po 2 zdaniach, jeżeli chcesz robić jakiś porządny poradnik to najpierw zapoznaj się z tym co opisujesz.

49yxrs.png

Opublikowano

Przydatne ale szkoda ze taki krótki opis tych broni ;/

Ja nie narzekam, ja na razie oswajam się z gierką i każdy TuT mi pomaga, wielkie dzięki ! Znowu ;)

mhraed.png

Opublikowano

Nie znasz się na tych broniach więc ja opisałeś po 2 zdaniach, jeżeli chcesz robić jakiś porządny poradnik to najpierw zapoznaj się z tym co opisujesz.

No to opisz mi np. Włócznie w 10 zdaniach, wtedy oddam honor ;)

@edit: Napisałem krótko i przejrzyście, skończ ten flame...

Opublikowano

@up flame to ty jeszcze chyba nie widziałeś, posłuchaj gimbie nie każe ci tego opisać w 10 zdaniach ale odwaliłeś kaszankę zamiast opisać coś dokładnie to opisałeś to bardzo ubogo.Tytuł to wszystko o broniach a nie podstawy broni.

49yxrs.png

Opublikowano

Proszę zakończyć tą kłótnię. To jest forum, a nie piaskownica, że się tu wyzywacie. Jeżeli nie macie do wniesienia nic nowego na temat tutoriala, to proszę się nie wypowiadać w temacie.

4770714280454741315510.png
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...