Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak wykonać wpisy do zbroi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chce dodać zbroje na serwer lecz nie ma wpisów a sam nigdy ich nie robiłem zbroje z tego tematu

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/2402129-release-new-set-armor-2013-a.html

Jak widzicie są wpisy do icon może ktoś mi wytłumaczyć jak wykonać wpisy do mysql item_proto i item_list ? Chcę aby ktoś to ładnie rozpisał za pomoc daje + ilośc zależy jak dana wypowiedz mi pomoże z góry dzieki i czekam na waszą pomoc

Opublikowano

do item list skopiuj np z jakieś zbroi, do item_proto tak samo tylko pozmieniaj id i nazwe ikony a do patchera najlepiej uzyj metin2 tools terenzo ma opcje generowania.

Opublikowano

Wpisy do item_list możesz sb zrobić samemu, wypakowywując locale_pl, wchodzisz w plik item_list.txt następnie

np:

11000 ARMOR icon/item/11000.tga
11010 ARMOR icon/item/11010.tga
11020 ARMOR icon/item/11020.tga
11030 ARMOR icon/item/11030.tga
11200 ARMOR icon/item/11200.tga
11201 ARMOR icon/item/11200.tga

dajesz spacje wklejasz to podspodem zmieniając na takie id jaką masz iconke.

Dodajesz pakujesz locale_pl

Zapytania do item_proto mozesz zrobic sam wchodząc Navicat-->player-->item_proto-->ppm-->utworz plik skryptowy sql-->zapisujesz na pulpit-->otwierasz notepadem++ kopiujesz wpisy innej zbroi wklejasz do notatnika,zmieniasz nazwe zbroi oraz id nastepnie Navicat--->player-->ppm-->console-->wklejasz zapytanie-->enter

Wchodzisz navicat-->player-->item_proto odnajdujesz id tej zbroi-->lecisz tabelkami w prawo-->ustawiasz value3 takie jak masz w item_proto client

Lub mozesz przekonwertowac programem z xml na sql

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

A item_proto client ?? jak wykonać

Pobierz folder z tymi zbrojami i wrzuc mi tu to zobacze co jest w tej paczce,a czego nie ma , bo w temacie widze tylko wpisy do PC,pc2 to wrzucic pliki gr2,dds do odpowiednich folderów w PC,pc2 bd potrafił oraz skopiować wpisy z tematu wklejając do PC,pc2.xml

Wpisy do item_list.txt oraz do item_proto-serwer juz wiesz jak zrobic

Wpisy do clienta, ja jak nie mam to kopiuje wpisy innej zbrojki zmieniam id,nazwe ,bony, lvl na jaki ma byc i gotowe

Pozostaje Ci jeszcze zrobic wpisy do plikow .msm w root o ile ich nie ma w paczce..

2252770056.png

Opublikowano

Wes to wrzuć gdzieś na speedshare bo w tym wyskakuje mi:

"Firefox needs your consent to download large files.
Please click ALLOW to continue your transfer."

2252770056.png

Opublikowano

W tej paczce są tylko model .gr2, textury .dds , nie ma icon więc musiałbyś wykorzystać z innych broni zmieniając tylko id tych icon

Noi jeszcze wpisy do root do plików .msm,wpisy do item_list.txt,wpisy do item_proto client,zapytania do item_proto-serwer

2252770056.png

Opublikowano

W tej paczce są tylko model .gr2, textury .dds , nie ma icon więc musiałbyś wykorzystać z innych broni zmieniając tylko id tych icon

Noi jeszcze wpisy do root do plików .msm,wpisy do item_list.txt,wpisy do item_proto client,zapytania do item_proto-serwer

A WYKONASZ MI TYLKO MSM DO TYCH ZBROI RESZTE SAM OGARNE ?

Root: http://www.multiupload.nl/GI2CT90U98

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/1ee9e3d535c12c5befbfa716409b12ecbbd0a95235917f31c65b96d8800c0ffa/analysis/1378655060/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...