Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy gracz

straboon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry przepraszam za spamowanie forum.

Jestem nowy w DCUO i mam kilka pytań gdyż nie czaję tej gry:

1.Co muszę zrobić by mieć konto premium?(miesięczny abonament czy coś?)

2.Mając konto premium odblokowują mi się postacie(np. Greenlatern itp.) czy trzeba je osobno wykupić, tak samo z mocami?

3.Zbroje na 30lvl są zazwyczaj dwa rodzaje z większą ilością „Powera i Res” jak i z większa ilością „Might i Prec”. Czym one się różnią która zbroja dla kogo jest lepsza pod jaki styl gry?

4.Rozumiem że Def jest na PVE a Tężyzna na PVP ale mimo całego setu z tężyzną na pvp klepią mnie zwykłym udeżeniem za 300+ gdzie ja bije po 60(nie skillem zwyklym ciosem).

Dlaczego to tak?:-)

5.Legends! Jaka postać najlepsza w PVP legends dla gracza bez premki(na razie mam robina,hunters,bee)

6.Jest do kupienia zbroja chyba najlepsza u tego króla aqualunga(ten syn neptuna taki blondas w zlotej zbroi) :D tylko że tam jakieś takie inne marki trzeba, gdzie je można zdobyć.

7.Czy warto mieć peta? tzn wydawać punkty pod takie skille jak np. dron czy wilk?

Na razie tyle.

Z góry dziękuję mentorowi który mi rozjaśni te sprawy ;-)

Opublikowano

Z tego co widz nie jesteś taki nowy coś jósz wiesz na temat tej gry 6 to był tylko event nie opłaca się 5 Dla mnie Batman Steel no i ta malutka z młotem kozak :) 4 a ubrałeś zbroje na PVP ? 3 might i prec jak to nazwłęś są dla DPS jak najwięcej dmg zadajesz nie wiem o co ci chodzi bo nie wiem w czym chcesz się specializować :) 2 kupic konto premium tak masz wszystkie moce po upływie konta premium masz moce ale wszystkie z tym związane misie i tp ci się nie należą 2 co kolwiek kupisz za tam ileś ( nie wiem bo gram na legendary ) daje ci konto premium mam nadzieję że pomogłem

Opublikowano

Dzięki, szkoda że nie wiesz ile trzeba wydać na premke może ktoś wie?(nie mam w zwyczaju płacić za gry)

3. No juz zaóważyłem że rodzaje zbroi są w rodzaju od mocy jaką posiadamy. Ja kolesiem Nature mam do wyboru zbroje z właśnie DPSem jak i 2gą która ma więcej Powera i restoration ale jak to ubrałem to leczenie i niewiele wzrosło natomiast dmg sporo spadł więc nie widze sensu jej nosić, chyba że ten Res też jakoś dmg dodaje?

4. chyba już wiem dlaczego klepie po 60 a oni mnie po 300, Tanki zbiedronki mają w zbrojach 2x więcej tężyzny i tu kolejne pytanie.

Dla tanka fire będzie lepsza zbroja z dominance czy z czym?

5. No powiem że właśnie ta z młotkiem dobra jest ale ostatnio hunterem wyczailem że ma kusze i nawala jak pistoletami z daleka :D teraz sie zastanawiam nad nightem czy zbierac legendy na BANE?

Opublikowano

Żeby posiadać premium musisz wydać w sklepie obojętnie na co 5$ lecz jeśli chodzi ci o status legendary to miesięczny abonament zależny od tego na ile go kupisz. Wtedy będziesz miał dostęp do wszystkich dlc i inne przywileje.

1384596242-U666099.png
Opublikowano

Ad1. Jak juz koledzy wyzej napisali - musisz skorzystac z marketplace i dokonac zakupu czegokolwiek za 5$

Ad2. Nowe postacie (moce) odblokowuja sie po zakupie DLC

Ad3. Might i Prec - zbroja dla DPS'a, Power i Resto - zbroja dla healera. Podejzewam, ze grasz nature, albo sorcery - kazdy power moze byc albo dps'em, albo wybrac support role (czyli np byc healerem). pamietaj zeby nie mieszac ze soba tych roli i uzywac zbroji albo dla dps'a, albo dla healera. mieszajac je ze soba nigdy nie osiagniesz dobrego wyniku w dps'owaniu, ani w healowaniu.

Ad4. po pierwsze moze dlatego, ze jest 5leveli zbroji do pvp - po prostu masz najslabsza... po drugie, czy ty przypadkiem nie grasz jako healer? healerzy maja redukcje obrazen...

Ad5. Robin moim zdaneim bardzo dobra postac takze mozes smialo nia grac. a moja ulubiona to Joker i jezeli umiesz dobrze grac one-handem i clipowac combo to tez bedzi Ci sie dobrze nia gralo ;)

Ad6. te marki zdobywa sie robiac alerty i raidy t5 - trzeba miec combat rating (cr) chyba ok 88. czyli jezeli niedawno zaczales to przynajmniej dobry miesiac graniadzien w dzien zanim bedziesz wogole w isc na te instancje

Ad7. nie warto :) pety w dc nic nie daja poza tym, ze zabieraja cenne miejsce na pasku powerow :)

skoro wspomniales wilka to na pewno grasz natura :) podobno forma wilka jest bardzo dobra - mozna zainwestowac i pograc troche dla rozeznania...

Opublikowano

Szkoda że losowanie na pvp i legendy, areny jest zazwyczaj bardzo ch...we. Ja tu z polową setu pvp pod DPS a na przeciwko jakiś kozak co mi za 2k dmg przywala:-) w Legndach to samo biore robina albo tą jokerke a na przeciwko greenlatern albo coś innego równie kozackiego. Chyba źle zrobiłem że wziąłem naturkę na 1szą postać może ma fajne stunujące skille ale mocą i defem nie grzeszy:P

Mój Fire tank za to na 24 lvlu już nie raz ubil 3-4 lvle wyższych graczy jak i jedna 30 która miala malo hp:D

Powiedźcie mi jakie skille godne są uwagi w "FLY"(tutaj wiem że wszystko na bloka) jak i w "iconic power"(tu każdy ma to samo).

Czy ten skill w lewym dolnym rogu podnosi tylko moc i dmg od rzucanych rzeczy czy też od broni zwyklej?

Opublikowano

wszystko zalezy od zbroji :) nie przejmuj sie - wyskakujesz pewnie na ludzi z full setem T5 pvp z expert modami i tak to sie konczy. faktycznie natura jest bardzo dobra, ale raczej dla zaawansowanych graczy. dopuki nie maz jakiejs super zbroji zawsze mozesz zaczac od nowa :)

ile wogole masz skill pointow?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ile wogole masz skill pointow?

w tej chwili 35-41 zależy od postaci :-)

Kolejne pytania:

1. Dlaczego nie mogę sprzedać wcześniej kupionych itemów za Mark of Valor jak i Mark of Triumph? Nawet tylko za kase się nie da?

2. Niektórzy gracze, tzn ich postacie w grze tak świecą, mają taką oureole dookoła postaci. Z kąd to sie bierze? Co to oznacza jak ktoś się tak świeci? Zazwyczaj na PVP od takiego kolesia dostaje srogo w dupe hehe:D domyślam się że to koks po wszystkich misjach lub w pełnym secie.

Opublikowano

rob feat'y zeby zdobyc jak najwiecej skill pointow. do pvp potrzebujesz na pewno wszystkie skill pointy w critical attack chance i critical damage. dodatkowo caly might i precission + koniecznie defence/toughness. do czasu gdy nie bedziesz mial tego wszystkiego na max nietstety Twoja efektywnosc na arenach pvp bedzie slaba :) sadze ze potrzeba ok 100sp zeby miec wiekszosc odkryta (w tych podstawowych skillach - nie mowie o ostatnim rzedzie gdzie jest do odkrycia po 6 dodatkowych skilli)

1. to sa elementy zbroji ktorych po prostu nie mozna sprzedac. wiem, glupie to, ale tak bylo ju zawsze - zbroje znaleziona mozna sprzedawac, zbroje t1/t2 itp nie mozna :)

2. to co sie swieci to po prostu aura ktora mozna dostac z tych zoltych skrzynek ktore czasem leca (promethium box). jezeli masz legendary mozesz je otwierac za darmo, jezeli nie to zeby je otworzyc musisz kupic za normalne siano klucze w marketplace. nie zwieksza to w zaden sposob statystyk - po prostu element ozdobny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...