Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping (200-900)

Altey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam internet od neostrady do 10MB i mam na nim strasznie wysoki ping w grach z reguły 200-900. Router to Pirelli DRG A125G. Internet chodzi gdzieś do 2MB/s, ponieważ jest ok. 5km do centrali TP i są koło domu lasy. Skanowałem komputer antywirusem i nie wykryło żadnego wirusa.

PS. Też często net się rozłącza i powolne jest pobieranie.

Opublikowano

@uP

Takie hejtuje... Dlaczego??? yyyy bo tak.

Widocznie linia jest stara i bardzo słaba a 5km od centrali to trochę daleko. Chyba nic z tym nie zrobisz. Ewentualnie możesz do nich zgłaszać, że rozłącza ci internet i powinni coś z tym zrobić. Albo nowy router ale wątpię czy to coś da.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli wcześniej tego nie miałeś, to na pewno jest to wina neostrady. Zadzwoń, zgłoś awarie , jakoś pomogą.

Co do zgłaszania neostradzie, to już robiłem to pare razy :P. I mało pomogli przyjeżdżali parę razy, coś tam niby poprawili i nadal źle chodzi.

Router ostatnio wymieniłem, wcześniej miałem jeszcze jakiś starszy PLANET bodajże.

Opublikowano

Wszystkie, które używają internetu (Skype, GG, każdy trwający download...). Podczas gry powinieneś mieć je wyłączone.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Przeskanowałem komputer combofixem, adwcleanerem i innymi tego typu programami, wykryło trochę syfu i po wyczyszczeniu teraz mam ping 49. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...