Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki język pomorze przy uczeniu się javy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak moje pytanie jest jasne jaki język mi pomorze w szybszym opanowaniu języka javy bd się uczył od podstaw bo teraz chce się uczyć na początku javy i nie wiem czy bd opłacalne bo nw który język wybrać C++ czy inny bo nw czy warto uczyć się na początku javy bo nw czy są te same kody czy inne. Bo potem chce się nauczyć języka php po nauczeniu się Javy.

Opublikowano

Wiem że php jest to coś innego tylko nw którego języka się uczyć od razu gdy bd się uczył javy to bd miał łatwiej z C++ czy bd się uczył C++ bd miał łatwiej z Javą i nie wiem jaki język wybrać

Opublikowano

Java jest na tyle prosta, że jak skorzystasz z eclipse to już wiesz wszystko (Ofc jeśli znasz przynajmniej szczyptę angielskiego)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Java jest na tyle prosta, że jak skorzystasz z eclipse to już wiesz wszystko (Ofc jeśli znasz przynajmniej szczyptę angielskiego)

Chyba sobie żartujesz, Java nie jest wcale tak prostym językiem, chociaż na pewno jest łatwiejszy do zrozumienia niż inne języki wysoko poziomowe.

Tak samo dobry IDE nie zastąpi dobrej wiedzy na temat danego języka programistycznego. Nie można napisać programu, nie wiedząc nawet jak napisany kod działa.

Opublikowano

Chyba sobie żartujesz, Java nie jest wcale tak prostym językiem, chociaż na pewno jest łatwiejszy do zrozumienia niż inne języki wysoko poziomowe.

Tak samo dobry IDE nie zastąpi dobrej wiedzy na temat danego języka programistycznego. Nie można napisać programu, nie wiedząc nawet jak napisany kod działa.

Mówiąc prosta włašnie miałem na myśli łatwiejsza do zrozumienia. To jest jasne, że nie zastąpi.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Zaraz zaraz... Chcesz uczyć się javy dlatego pytasz jakiego języka masz uczyć się najpierw ?
To tak jak byś pytał "Chcę nauczyć się Angielskiego i nie wiem od jakiego języka zacząć".

To chyba proste, zacznij od javy. I z tymi skrótami nie przeszkadzaj bo czyta się to nieco dziwnie :P

A co do późniejszej nauki PHP... poczytaj czym różnią się te języki a odpowiedź przyjdzie sama.

Sygna.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Każdy język jest podobny do siebie i obojętnie co zaczniesz za naukę którego języku tylko żebyś ogarnął trochę i poświęcił parę godzin ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej było by opanować wszystkie. Jak nauczysz się jednego to z drugim pójdzie łatwiej i tak dalej.

@Topic przy uczeniu się javy pomorze tylko java i dobry poradnik lub szkoła prywatna

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@up

No ja tam nie słyszałem o szkołach prywatnych do Javy, o ile o takie ci chodziło. A jeżeli takie istnieją to są bez sensu bo masz od zasrania poradników na internecie, wystarczy trochę mózgu i nauczysz się wszystkiego za darmo. Ja uczyłem się z książek i poradników na internecie i nie narzekam, ponieważ było całkiem łatwo. Wcześniej dobrze pisałem w PHP, możliwe że trochę pomogło, bo w sumie pętle podobne, a praktycznie te same.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...