Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WarZone gra w klimatach II wojny światowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym nową grę przeglądarkową WarZone w klimatach II wojny światowej. Gra dopiero powstaje tak więc jeszcze nie mam za bardzo co pokazać. Gracz wcieli się w dowódce bazy wojskowej którą będzie musiał bronić oraz prowadzić do zwycięstwa oraz pokonania innych graczy. Gracz będzie mógł rekrutować róznego rodzaju jednostki, pojazdy pancerne, maszyny latające oraz będzie miał możliwość rozbudowywania bazy. Gra będzie "klikanką" z wieloma dynamicznymi dodatkami tak więc nie będzie to typowa gra klikana. Duża część gry będzie nastawiona na taktyke także walki nie będą takie proste oraz nie będą zależały tylko na ilości naszych jednostek. Oczywiścię aby móc rekrutować jednostki gracz będzie musiał budować różnego rodzaju fabryki. W grze będzie możliwość zawarcia sojuszów itp. Na razię jedyne co mogę pokazać to stronę główną:

kn0v.png

Layout może podlec zmianom ponieważ nie jestem grafikiem.

P.S Jeżeli jakiś grafik chętny do podjęcia dłuższej współpracy (w sprawie wynagrodzenia się dogadamy) to zapraszam na pw.

Pierwsze beta-testy planowane na: listopad-grudzień.

Opublikowano

Szczerzę? Dopiero po twoim poście zainteresowałem się nazwą i znalazłem tylko 1 grę o tej nazwie i to dość mało popularną.

Opublikowano

Opis gry bardzo słaby i skopiowany od plemion zmienione tylko ,,2 wojny światowej"...

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o ten na stronie to tak masz rację. Ponieważ wszystko jest w fazie kodowania a chciałem wkleić byle co byle tylko zobaczyć czy wszystko się układa.

Opublikowano

Twoje wytłumaczenie jest bez sensu.

Już lepiej żeby nic tam nie było albo coś bez sensu.

Opublikowano

Grę to można zapowiadać, jak się już ma ja w połowie napisaną. Takich zapowiedzi jak ta twoja to było tutaj sporo (z dużym naciskiem na 'było').

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Wiele było ale mój zostanie ;) Chodzi o to że mam zgraną ekipę ludzi którzy znają się na rzeczy brakuje nam tylko grafika. Wszystko robimy z pasji (z tego co wiem to ty swoją grę także robisz nie w celach zarobkowych a dla siebie) i tak samo my. Dobrze mówisz można zapowiadać w połowie lecz mam nadzieję że pracę pójdą w miarę szybkim tempem i będę często tutaj zamieszczał info dot. gry.

Opublikowano

Jeśli nie jesteś w stanie pokazać nic więcej niż jeden screen (średniej jakości swoją drogą) to nikt poważny nie zainteresuje się współpracą.

Wykonaj 50% gry, miej działający kod, który można pokazać.

Opublikowano

W moim PGR prawdziwe grafiki zaczęły pojawiać się dopiero niedawno. Kto był ten widział brzydka zieloną mapę, czarne tło na polach, smutny layout. Ale gra działała, podobała się, znaleźli się też chętni do pomocy graficy.

Problem polega na tym, że sporo osób chce pisać gry. Często są to ludzie, którzy maja gówniane pojęcie w ogóle o projektowaniu i pisaniu czegoś bardziej złożonego niż 'hello world'. Zaczynają podobnie jak ty, wielkie 'halo, robię grę! przygotujcie się na moje nadejście!'. Od razu jest poszukiwanie grafika, bo przecież rysuneczki są ważniejsze niż kod. Grafik się narobi, tak zwany programista stwierdzi, że jednak nie da rady, praca grafika idzie do kosza.

Nie wierzę w twój projekt, nikt na tym forum w niego nie wierzy. Nie będą wierzyć graficy, których będziesz szukał na innych forach. Jesteśmy w błędzie? Ok, przekonaj nas, pokaż nam przynajmniej w połowie działającą grę.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Przekonałeś mnie do tego aby robić na razie wszystko na grafice "pobocznej". Chodzi o to że mam ze mam całkiem zgraną ekipę z która pracowałem już kilka razy przy dużych projektach i teraz padło na gre viawww. Mamy pomysł mamy obmyślone szczegóły i kod ciągle idzie do przodu. Posłucham waszej rady i wrócę tutaj za miesiąc-dwa z grą którą będzie można już pokazać, która będzie już w miarę "grywalna".

Opublikowano

Mały screen na dowód tego że gra nie umarła. Oczywiscie połowa tego co tu widziecie (wygląd) jest do zmiany ale to w późniejszym czasie na razie skupiam się na mechanice

3pjf.png

Opublikowano

Już po tym screenie mówię ci ,że możesz porzucić projekt ,gdyż się nie wybijesz. Jest pizdyliard serwerów plemion, są plemiona, jest kings age, jest jeszcze wiele innych tego typu.

Mówię ci ,nie ma sensu tego robić gdyż ja już zrobiłem coś podobnego co ty robisz i nie miałem graczy.

Opublikowano

Już po tym screenie mówię ci ,że możesz porzucić projekt ,gdyż się nie wybijesz. Jest pizdyliard serwerów plemion, są plemiona, jest kings age, jest jeszcze wiele innych tego typu.

Mówię ci ,nie ma sensu tego robić gdyż ja już zrobiłem coś podobnego co ty robisz i nie miałem graczy.

Jeśli wprowadzi jakieś nowe pomysły a nie tylko to co w takich plemionach kings age grepolis itd. to ma szanse.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...