Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Policja?

PelenMuzyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

czy grozi coś za oszustwo internetowe polegające na tym iż:

ja mam przekazać steam za sms/przelew po czym (osoba) nie przekażę konta?

WAŻNE!

Takie przestępstwo jest karane jak przestępstwo w rzeczywistości.

Opublikowano

tak sobie czytam te wasze posty na temat, handlu wlasnie konto za golda, costam za coś itp, czy tak trudno miec konto na allegro, zrobic aukcje za 1zl opisac w niej o co chodzi, koles kupuje, i wtedy ktos daje pierwszy,

99,9% przypadków nikt nie oszuka bo druga osoba ma wszystkie dane tamtej osoby+widac kom[jezeli ma 0 lub -1 no to logika ze nie za wiele] lecz jesli ma 50 i same poz to nie ma o co sie bać,

jak ja widze takie kombinowania, policje itp itd, to mi sie smiać chce, po 1 dobra wiekszosc osob nie potrafiacych znalaesc rozwiazania takiego handlu to dzieci ktore by w okolice komisariatu nie podeszli, po 2 po wyśmianiu na policji [ troche za mocno powiedziane] nic by nie wyszlo bo <250zl to nic, po kolejne zalezy od przypadku, powiedzmy konto, udowonij ze koles ci tego nie dal, słowo na słowo zazwyczaj[jesli tez sie nie pomysli o video, SS mozna podrobić i to wszystko :D]

Opublikowano

tak sobie czytam te wasze posty na temat, handlu wlasnie konto za golda, costam za coś itp, czy tak trudno miec konto na allegro, zrobic aukcje za 1zl opisac w niej o co chodzi, koles kupuje, i wtedy ktos daje pierwszy,

99,9% przypadków nikt nie oszuka bo druga osoba ma wszystkie dane tamtej osoby+widac kom[jezeli ma 0 lub -1 no to logika ze nie za wiele] lecz jesli ma 50 i same poz to nie ma o co sie bać,

jak ja widze takie kombinowania, policje itp itd, to mi sie smiać chce, po 1 dobra wiekszosc osob nie potrafiacych znalaesc rozwiazania takiego handlu to dzieci ktore by w okolice komisariatu nie podeszli, po 2 po wyśmianiu na policji [ troche za mocno powiedziane] nic by nie wyszlo bo <250zl to nic, po kolejne zalezy od przypadku, powiedzmy konto, udowonij ze koles ci tego nie dal, słowo na słowo zazwyczaj[jesli tez sie nie pomysli o video, SS mozna podrobić i to wszystko :D]

Dokładnie jak mówisz. Ciężko by było udowodnić komuś kradzież.

Najlepiej zawsze wystawiać allegro, jeżeli jest oszust to nie kupi.

A aukcja kosztuje grosze :)

Opublikowano

Jak ktoś zgłosi to się ponosi, tak to nie wiem ludzie się boją czy coś i nie robią z tym nic... przynajmniej część. Tak czy inaczej po co oszukiwać?

Opublikowano

odnosnie allegro, i OKAZJI prosze wasz PROSZE używajcie mózgu musicie go mieć aby pisać,odpowiadać wiec jest, kupując cos na allegro czytaj aukcje czego dotyczy, co jest przedmiotem aukcji,

Ile to sie naśmiałem jak debile kupowali[ teraz o wiele mniej] zdjecia telefonów,kont do gier itp itd za XXXzl jak można być takim głupim? dla mnie taka osoba powinna jeszcze dostać kare [ta co kupiła za glupote]

odnosnie steama i tylko konta to nic, dostaleś[dostaniesz] to co jest na aukcji napisane, wszstko sie zgada wiec nie ma zadnego problemu, i nic nie można walczyć.

Jest to ojeb** ludzi lecz moim zdaniem dobrze ze takie coś jest bo debili troche mniej bedzie,może nie mniej lecz jakąs nauczke dostana ;]

Opublikowano

Na szczęście internetowe przestępstwa są karane jak i "normalne", takie coś na pewno też.

Opublikowano

Jeżeli Cię okradnie, tzn. Ty mu dasz kase a on Ci nie da gry czy na odwrót to nic mu nie zrobią, chyba że przekracza to 200 zł. Poniżej 200 zł albo 300 nie pamiętam dokładnie policja tego nie ruszy z powodu na 'małą szkodliwość'

Czy np. jeżeli zamówisz sobie telefon na allegro za 100 zł i przyślą Ci cegłe sprzedającemu nic nie zrobią.

ravensygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...