Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż po próbie zrobienia na moim komputerze serwera metin2 na hamachi, komputer zaczął strasznie mulić przy starcie, później jest już ok. Serwer próbowałem zrobić na plikach ,,By taki nieśmiały" i tu pojawia się moje pytanie czy te pliczki mogły wgrać jakieś wirusy czy to coś innego co ściągałem. Aha i jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy mogę bez obaw kontynuować prace nad serwerem?

Z góry dziękuje:)

Będą like;)

Opublikowano

jeżeli tylko Ty grasz na nim to zmniejsz RAM do 512.

i raczej w tym wirusów nie ma, pozdrawiam ;)

Opublikowano

jeżeli tylko Ty grasz na nim to zmniejsz RAM do 512.

Właśnie zapomniałem napisać, że nawet po usunięciu plików serwerowych, vboxa, navicata itp. było to samo.

A co do ramu mam 8 gb a na serwer przypisany 1, a więc raczej aż tak nie powinno mulić kompa co nie? :)

Procesor: AMD Athlon II X4 635 Processor 2.90 GHz

System: 64 bitowy

Internet: 30 mb's

Napisałem jeżeli komuś będzie potrzebne do odpowiedzi :D

@edit

Chłopaki powiem tyle, dzięki macie po lajku poczekam jeszcze na odpowiedź ok. 1 osoby i temat do zamknięcia. Zobaczymy co ta 3 osoba napisze :D A co myślicie o tych plikach bezpieczne: http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/ ?

@edit2

Aha i powiedzcie jeszcze na czym lepiej stawiać serwer VirtualBox czy VirtualPC, które mniej obciąża kompa?

Pozdrawiam

Opublikowano

Żadnych wirusów nie ma w tych plikach, sam z 10 razy robiłem serwer na tych plikach i było wszystko okej. I jak kolega wyżej jeżeli grasz sam to daj ram 300mb, 512, zależy ile masz w kompie. Jeśli 2 GB to 512 itp.

Opublikowano

@Up

Przecież napisał, że ma 8 gb ...

@Topic

Nie ma wirusów w żadnych plikach na forum :)

Dzięki. Jeżeli moderator tak mówi to ja mu wierzę ;). A odpowie ktoś na temat tego virtual pc/box?

@down

Dobra dzięki to na tyle (i tak pewnie się niedługo pojawi mój nowy temat z problemami (ja już tak mam))

Temat for close;)

Opublikowano

Dzięki. Jeżeli moderator tak mówi to ja mu wierzę ;). A odpowie ktoś na temat tego virtual pc/box?

VirutalBox działa lepiej pod Win7, natomiast pod Xp lepiej Virtual PC :)

Także VirtualBox lepszy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...