Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Lepszy Czołg

lays997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Churchill I ma lepsze działo, zasięg widzenia, szybkość obrotu wieży i jest lepszy do sidecrapu.

KV-1 ma lepiej opancerzony przód i więcej zadaje na strzał.

Oba są równie mobilne.

Moim zdaniem Churchill jest lepszy.

Opublikowano

Witaj :)

Podam Ci troche informacji na temat czołgów które Cię interesują a wybór pozostawię Tobie :)
Churchill I jest pierwszym dostępnym w grze brytyjskim czołgiem ciężkim. Maszyna ta jest swojego rodzaju odpowiednikiem radzieckiego
KW-1: jest ona powolna, solidnie opancerzona, posiada dużą liczbę punktów życia oraz armatę zdolną błyskawicznie rozprawić się z oponentami. Czołg ten nadaje się zarówno dowalki na średnim dystansie, gdzie jest w stanie zniszczyć przeciwnika wykorzystując dużą celność armaty 75mm Vickers HV jak również zablokować newralgiczne przejścia bądź w też poprowadzić natarcie, ściągając na siebie ogień nieprzyjaciela. Opanowanie tej maszyny przyniesie nam dużo korzyści, gdyż następne dwa pojazdy (Churchill VII oraz Black Prince) charakteryzują się niemal identycznym stylem gry.
Natomiast jeżeli chodzi o KW–1 jest to pierwszy czołg ciężki dostępny radzieckim dowódcom. Czołg ten jest bardzo wolny i mało manewrowny : jednostka napędowa jest bardzo słaba, stąd rozpędzenie się do prędkości maksymalnej jest bardzo trudne. Opancerzenie jest wystarczająco dobre, aby podjąć równą walkę ze wszystkimi czołgami piątego poziomu, zaś wybór skutecznego uzbrojenia powinien zadowolić każdego gracza. Po osiągnięciu statusu elitarnego czołg ten często otrzymuje swoje stałe miejsce w garażu, gdyż doskonale nadaje się do zarabiania kredytów.
Po więcej informacji zapraszam na forum gry World Of Tanks.
Mam nadzieję, że pomogłam ;)
Życzę powodzenia na polu bitwy! ;)
Polski Ambasador Wargaming - Jasysae

Opublikowano

Ja ci polecam Kv-1 , zdecydowanie na 5 tierach najbardziej wytrzymały czołg plus zadaje nawet ładny dmg :).

Btw to jest też dobra zarabiaczka , a po nim jest chyba najlepszy 6 tier czyli kv1s

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Wez Kv-1 z trolem ja nim wyciagam 20k na +

Opublikowano

Witaj :)

Podam Ci troche informacji na temat czołgów które Cię interesują a wybór pozostawię Tobie :)
Churchill I jest pierwszym dostępnym w grze brytyjskim czołgiem ciężkim. Maszyna ta jest swojego rodzaju odpowiednikiem radzieckiego
KW-1: jest ona powolna, solidnie opancerzona, posiada dużą liczbę punktów życia oraz armatę zdolną błyskawicznie rozprawić się z oponentami. Czołg ten nadaje się zarówno dowalki na średnim dystansie, gdzie jest w stanie zniszczyć przeciwnika wykorzystując dużą celność armaty 75mm Vickers HV jak również zablokować newralgiczne przejścia bądź w też poprowadzić natarcie, ściągając na siebie ogień nieprzyjaciela. Opanowanie tej maszyny przyniesie nam dużo korzyści, gdyż następne dwa pojazdy (Churchill VII oraz Black Prince) charakteryzują się niemal identycznym stylem gry.
Natomiast jeżeli chodzi o KW–1 jest to pierwszy czołg ciężki dostępny radzieckim dowódcom. Czołg ten jest bardzo wolny i mało manewrowny : jednostka napędowa jest bardzo słaba, stąd rozpędzenie się do prędkości maksymalnej jest bardzo trudne. Opancerzenie jest wystarczająco dobre, aby podjąć równą walkę ze wszystkimi czołgami piątego poziomu, zaś wybór skutecznego uzbrojenia powinien zadowolić każdego gracza. Po osiągnięciu statusu elitarnego czołg ten często otrzymuje swoje stałe miejsce w garażu, gdyż doskonale nadaje się do zarabiania kredytów.
Po więcej informacji zapraszam na forum gry World Of Tanks.
Mam nadzieję, że pomogłam ;)
Życzę powodzenia na polu bitwy! ;)

Polski Ambasador Wargaming - Jasysae

Proszę Cię nie baw się w jakiegoś ambasadora ...

Wszystkie te opisy skopiowałeś z innej strony, ( wystarczy, że skopiujecie treść i w google wpiszecie i już macie ). Churchill I tutaj :

http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1266&PART=550
i KV-1
http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1266&PART=760
Jeszcze powiedz, że to Ty pisałeś :D

Topic:

Nie miałem churchilla, ale miałem kv-1.

KV-1 to dobrze opancerzony czołg jak na 5t, niektóre 4t mają problem Cię przebić. Jest to dobry czołg do zarobku, ma 75mm pancerzu z przodu i boku, co daje możliwość ustawienia bardzo dobrego side scrapa. Może KV-1 nie jest mobilny, ale działko 122mm + gold sieję lekki zamęt :D

Polecam Ci KV-1.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Mam to i to tu niema się nad czym zastanawiać rób 2 V tier robisz moment i wtedy zdecydujesz co ci się bardziej podoba jak dla mnie 2 te czołgi są dobre wszystko zależy od tego jak lubisz grać dlatego niema tu jednoznacznej odpowiedzi

Opublikowano

Kw-1 jest naprawdę dobry. Zostaniesz sam na 6 i masz szansę wygrać i to dużą.

Ja ci polecam Kv-1 , zdecydowanie na 5 tierach najbardziej wytrzymały czołg plus zadaje nawet ładny dmg :).

Btw to jest też dobra zarabiaczka , a po nim jest chyba najlepszy 6 tier czyli kv1s

Najlepszy to jest hellcat i cromwell. Tylko trzeba je ogarniac.

Najlepszy to jest hellcat i cromwell. Tylko trzeba je ogarniac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...