Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Luka w essentials ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest drobna luka w essentialsie, która gryzie się z serwerami Online mode - false ( tak zwane : NonPremium)

Aktualnie, Może i nie ma force op , lecz programiści próbują tworzyć programy wykorzystujące te lukę.

Najprostszym sposobem jest robienie serwera Premium !

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

essentials nie ma jednej luki tylko wieleeeee wiec nic nie zrobisz... A te forceopy to pluginy spolszczone zawierajace dodatek czyli komende /opme

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

@Up. no essentials ma luki, ale programy też są tworzone i ulepszane, potocznie zwane ForceOP

@Topic

Przypomniało mi się o pluginie DeForceOP ( słyszałem opinie, że jednym działa , jednym nie..) Ale plugin ten, też jest do obejścia !

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

Czyli pozostaje mi napisac cos w stylu Essentials ? [mam nawet jeszcze gdzies source xcrTools (Taki essentials tyle ze napisany przez ludzi od xCrafters]]

Jak napiszesz coś w stylu essentials, przydało by się ;)

Jeśli tylko udostępnisz to skorzystam :)

Opublikowano

@Up. no essentials ma luki, ale programy też są tworzone i ulepszane, potocznie zwane ForceOP

@Topic

Przypomniało mi się o pluginie DeForceOP ( słyszałem opinie, że jednym działa , jednym nie..) Ale plugin ten, też jest do obejścia !

Pluginu nawet mi nie wyszukuję.

Oczywiście, że to też da się złamać, ale wymaga to o wiele więcej czasu.

Opublikowano

Nie ma luki :3 Jest moim zdaniem dopracowane w 100% :)

Wszystko można zhackoeać. Hakerzy atakują strony rządowe, które są na pewno lepiej zabezpieczone niż serwerek minecraft

Opublikowano

Lukę ma AuthMe / sam Bukkit. Jedyny bug Essentials / Factions który znam to pisanie na czacie bez logowania / wykonywanie komend factions (gdy będą włączone w configu komendy bez slasha) - niestety, nie będzie uprawnień admina więc ustawienie prefixów na HaCk3D_bAj_B0nZo nie jest możliwe. ;)

Opublikowano

ciekawi mnie jedno, Luka tam luka sram wszyscy wiedza, wiszscy pisza przykladu nie poda nikt.

No właśnie mnie też to ciekawi. Może i jest luka, jak ktoś doda paczkę serwerową z pexem '*' lub doda do essentials jakiś mały kod z komendą na OPa i mają lukę...

Tak więc jak jest luka, to podajcie jak można znaleźć tą lukę. Bo jestem ciekaw..

Opublikowano

Ja, mam taką teorie że jeden z twórców essentials'a dodał skrypt żeby na każdym serwerze na którym jest zainstalowany essentials mógł dać sobie op'a { Ale nie twierdze że tak jest }.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ja, mam taką teorie że jeden z twórców essentials'a dodał skrypt żeby na każdym serwerze na którym jest zainstalowany essentials mógł dać sobie op'a { Ale nie twierdze że tak jest }.

Jak by dodal to by mial banika na bukkcie o.O

Oni ci zablokuja pluga jak nie dodasz opcji wylaczenia sprawdzania aktualizacji. Czy nawet polaczysz sie z jakas strona bez widocznym info o tym.

PS: Wydaje mi sie ze ktos mnie sledzi.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja już sam nie wiem, czy jest czy nie. Jedni gadają ze nie ma a drugi gada jest.

Jak jest luka, to podajcie gdzie jest, bo ja też umiem sobie napisać a znam luke w essentials na OPa, a prawdą jest tak ze gówno wiesz ;)

Opublikowano

Jak by dodal to by mial banika na bukkcie o.O

Oni ci zablokuja pluga jak nie dodasz opcji wylaczenia sprawdzania aktualizacji. Czy nawet polaczysz sie z jakas strona bez widocznym info o tym.

PS: Wydaje mi sie ze ktos mnie sledzi.

To musisz się zgubić

@Topic

A i w NoCheatPlus jest takie proste zabezpieczenie przed jedną z luk

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

To musisz się zgubić

@Topic

A i w NoCheatPlus jest takie proste zabezpieczenie przed jedną z luk

Z przed jedną z luk?

Opisz tą lukę, gdzie się znajduje, jak ją zbugować itp...

Ja napisze mam luke w byle czym, i jestem fajny. Jak jesteś taki mądry opisz luke...

Prawda jest taka, ze niektórzy ściagają paczki pluginów , ktoś dodaje kod z komenda OP, a potem sie dziwicie jakie są skutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...