Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8 - crap czy nie?

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, ostatnio zainstalowałem najnowsze okienko ... i co? jestem mile zaskoczony.
Te "przeklęte kafelki" nie przeszkadzają, używa się ich tylko po to, aby wejść do pulpitu.

Pierwsze co zobaczyłem to to, że kopiowanie jest ok 200% szybsze na dysku hdd. Pliczek 1gb kopiuje się o wiele krócej niż na 7, co mnie bardzo cieszy, bo na 7 czekałem do 2/3 minut zanim system " przeanalizuje plik i rozpocznie pracę"

W przeciwieństwie do 7 na 8 nie mam "zacinek" podczas otwierania folderów etc, w grach wydajność podskoczyła o 8%, a bateria wytrzymuje ok 1h 30 min podczas oglądania filmów, zamiast 50 min na 7.

Nie wiem dlaczego każdy narzeka na nowe gui, skoro wejście na pulpit to kwestia 1 kliknięcia, a zamknięcie systemu - 3. Reszta jest taka jak w 7, tylko, że trochę poprawiona.

Co sądzicie o w8?

graphic.png

Opublikowano

Ja tam nie mam żadnych ścin przy otwieraniu folderów. W sumie nie mam żadnego takiego problemy jaki ty miałeś przy moim w7. I przy nim póki co zostanę, bo nie potrzebuje nowego systemu i nie chce mi się przyzwyczajać do niego.

Opublikowano

Ja mam w8 od jakiś 8 miesięcy i ani razu nie mialem sytuacji żeby mi się zawiesił, albo byłbym niezadowolony z pracy.

Opublikowano

Według mnie najlepszy system. Hejtują tylko Ci, którzy naczytali się o kafelkach i już są przekonani że nawet pulpitu nie ma -,- Prosty, intuicyjny i duuuużo wydajniejszy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Windows 8 był hejtowany jeszcze przed jego wydaniem. To samo było z windows vista który jest podobny do 7 a mimo to zdania o nim są przeciwne.

Jest teoria, że co drugi system jest do dupy tylko, że ta teoria nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Pracowałem na tym systemie i jestem z niego zadowolony. Jest bardzo szybki.

Większość ludzi którzy krytykują ten system nie spędzili z nim dłużej niż 15 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...