Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile win ranked 5v5 do paltyny

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile około wygranych na 0 przegranych trzeba mieć na platyne?

Wiem ,że przy 5/0 jest silver I a przy 12/0 jest GOLD V

Czyli platyna będzie około 20/0 ?

Opublikowano

J/W. Wszystko zależy od tego w jakiej lidze / dywizji jesteście w SoloQQ :3 To nie tak, że po 12 winach będzie gold, a po 4/5 Silver. Tak miał jakiś team, który wam to powiedział, bo oni mieli ludzi wysoko w solo q i sobie do tego golda wyszli po tylu akurat meczach. Ciężko mi strzelać, ale nie oczekiwałbym platyny, jeśli macie brąz. Natomiast jeśli gracie platin SoloQQ, to 30 meczy porządnie zagranych i macie pewnie.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Mamy w teamie 3 goldy 1 platynea i 1 diax mamy 6 win 0 lose aktualnie Silver I 30LP

Czy jak wygramy jeszcze np 14 z rzędu to będzie platyna? Bo jak się ma win streak taki to chyba np. w goldzie może nas o 2 dywizje przerzucić tak?

Opublikowano

Ja z teamem za 5/0 ( 2x platyna, 1x diament), dostaliśmy platynkę.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

4;1 jak cały team składa się z soloq diamentów...

gówno prawda :) oglądałem jak ArQuel sobie z ziomeczkami wbił na trójki to po 5/0 (3x Diament 1) mieli Gold I 0 pkt, dlaczego? gdyż przydzielało im gówna silver/gold. Musisz mieć szczęście żeby przeciwnicy byli wysoko.

Opublikowano

@up: 3x diamond 1, a reszta goldy? Pewnie dlatego dostali gold 1;] Nie pierdol głupot jeżeli za 5;0 przy samych diamentach 3-1 dostajesz od razu plat 2.

League of Legends

Opublikowano

@up: 3x diamond 1, a reszta goldy? Pewnie dlatego dostali gold 1;] Nie pierdol głupot jeżeli za 5;0 przy samych diamentach 3-1 dostajesz od razu plat 2.

jaka reszta goldy typie, chyba ci pisze że 3 x diament 1 zrobili razem team 4fun na trójki, i nie ma czegoś takiego że "od razu plat 2", jak grasz na silverów to i o goldzie zapomnij.

PypNjls.png

wielki znawco systemu ligowego.

Opublikowano

Im więcej gier grasz w danej kolejce (Rankingowych) tym wyższą dywizję będziesz dostawał za gry 5/0 w nowym teamie.

Ja za 5/0 dostaje Challenger/D1

2r2ytt3.jpg

Słuchaj się go! Pszeciesz to mistż świata w gże na bolu

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

jaka reszta goldy typie, chyba ci pisze że 3 x diament 1 zrobili razem team 4fun na trójki, i nie ma czegoś takiego że "od razu plat 2", jak grasz na silverów to i o goldzie zapomnij.

PypNjls.png

wielki znawco systemu ligowego.

Ja cały czas mówię o 5v5 geniuszu. Tam nie dostaniesz w każdym meczu silverów gdy sam masz team z diamentów. Wiesz ile mnie obchodzą 3jki?

Poza tym ja sam na teamie 4;1 miałem z 3 plat i 2 diamentów był gold 1 po czym dostawaliśmy po 36lp za wina, więc nie pierdol głupot że się nie da.

Jak by szczęście decydowało o tym, nie wbił bym plat od razu przy 5;0, na innym teamie.

Tak poza tym masz ssa od selexa...

League of Legends

Opublikowano

Ja cały czas mówię o 5v5 geniuszu. Tam nie dostaniesz w każdym meczu silverów gdy sam masz team z diamentów. Wiesz ile mnie obchodzą 3jki?

Poza tym ja sam na teamie 4;1 miałem z 3 plat i 2 diamentów był gold 1 po czym dostawaliśmy po 36lp za wina, więc nie pierdol głupot że się nie da.

Jak by szczęście decydowało o tym, nie wbił bym plat od razu przy 5;0, na innym teamie.

Tak poza tym masz ssa od selexa...

Decyduje o tym szczęście do dobierania przeciwników, widzę że dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu.

Matchmaking na 3v3 i 5v5 jest taki sam, SeleX dostał diament bo grał na diamentów, proste.

A tak btw. gdzie pisałem "że się nie da", napisałeś że jest to zawsze plat2 gdy masz team z d1-d3, a jest to gówno prawda, może być diament a moze być i silver :)

Opublikowano

Ja grając pre made z kumplem (silver 5) i z kuzynem (gold 2) sam mając platyne 1, po 5 meczach dostaliśmy golda 2, więc nikt nie wie jak ten system działa :>

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Z tego co widziałem to nie tylko średnie ELO ma znaczenie, bo kolejki mają osobne MMR.

Zrób team 0/0 gry, wbij na nim Challengera, potem zrób nowy team i za 5/0 zaczniesz od Diamentu+. Zresztą widać to na moim screenie, bo wątpię, żeby przez przypadek dobrało mi ludzie dzięki którym za 5/0 gier mógłbym mieć Challengera/D1.

2r2ytt3.jpg

Za 5/0 nie ma challengera, sam o tym wiesz, no ale ktoś musi się pochwalić i dać jeszcze ten kawałek w prawym rogu. ^_^

Zależy to od Soloq, full diamond którzy grają na silverów/goldów po 5/0 wylądują właśnie w takiej dywizji, czyli prawdopodobnie gold. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ale Rene to smurf z West, i ma na eune Gold III, więc chyba mi nie powiesz, że ten D1 dostalibyśmy według dywizji SoloQ?

No widzisz, to mieliście szczęście.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...