Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy grozi mi za to cos ?

jestemboska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz mam pytanie. Koles mi dal passy do wojownika 75 lvl z eq zebym sobie dropil. Gra tam jeszcze 1 osoba czyli passy maja 3 osoby wlacznie ze mna. Czy jesli zabiore eq sobie to moge dostac bana albo czy jesli on napisze na support to czy zwroca mu to eq ? Czy moze pojsc z tym na policje i moge miec przypal ? prosze o odp

Opublikowano

Sąd wojskowy Cie czeka :D

Jak nie zna twoich maniarów to gówno Ci zrobi :)) poza tym nie udowodni że to nie ta druga osoba ^^

Zapier*** wszystko w piz** xD

ZBCd.png

Opublikowano

Support może mu przywrócić eq, jest taka szansa.

Wtedy Twoje konta otrzymują bana za kradzież. Od około roku jest to stosowane na polskim globalu.

Opublikowano

Jak podał passy na własną odpowiedzialność to zabieraj EQ i tyle ; ]
A kid modek sam widzisz. Naoglądał się na YT filmików i szpaner.

Kto czyta to lajkuje ;D (Sprawdzamy ile osób czyta wszystko !) :)

Opublikowano

Jak podał passy na własną odpowiedzialność to zabieraj EQ i tyle ; ]

A kid modek sam widzisz. Naoglądał się na YT filmików i szpaner.

Ludzie, co wy piszecie :D?

Mam kolegę, który miał niemal identyczną sytuację, i eq odzyskał. Tylko, że wtedy to była buffka.

Opublikowano

1.Po co będziesz kradł ?

2.Jak chciałeś podropić to zrób sobie dropa.

3.Tylko frajerzy kradną.

4.Co ci z tego że ukradniesz mu eq ? (będziesz zadowolony że OKRADŁEŚ ?

5.Nie lubię takich jak ty że zabierają eq.

snf3.jpg

Opublikowano

Nie uważasz że to frajerstwo? Koleś Ci zaufał a Ty chcesz go okraść ;) po co? Podrop sobie co Ci potrzeba i kup takie same a może nawet lepsze EQ...

W czasie procedury kradzieży przedmiotów na Metin2 PL jeżeli ktoś to zgłosi do supportu to owszem może odzyskać EQ ale to nie jest pewne. Jak konto jest współdzielone tzn grają na nim 2,3,4 osoby... to na jakiej podstawie mają oddać EQ skoro tyle osób tam grało przez długi czas i to konto było tak jakby ich wszystkich?

Taki powód podano mojemu koledze z s7 jak pisał zgłoszenie o kradzież eq z szamanki do której passy miało pół gildii. Nic nie odzyskał a EQ 12 int 10 luda i wszystko inne na wysokim + zrobił sam za kase - warte to było łączne blisko tysiąca złotych.

who cares?

Opublikowano

Ja wiem ze w grze mi nic nie zrobia :) Chodzi mi o policje,sad czy cos. Zebym nie mial potem przypalu... Koles moze nazmyslac czy cos ale wydaje mi sie ze nawet nie pojdzie nap olicje bo sie osmieszy

Opublikowano

Jakos jak mnie okradli z 3 kont i zbanowali to nikt nie mial litosci. Zemszcze sie :)

Brawo na nie winnej osobie, masz problemy sam z sobą koleś.

Jak ma tam sporo warte EQ powyżej granicy występku, to po zgłoszeniu sprawy policji możesz skończyć z kuratorem do 18 i odpowiadać za kradzież, odpowiadając przed sądem za kradzież gwarantuje ci, że znajdziesz prace tylko tam gdzie do ukradnięcia są tylko łopaty, młotki i inne tanie sprzęty. On ma prawo zgłosić kradzież, a policja ma obowiązek zająć się każda zgłoszona sprawą, było już kilka spraw związanych z Metinem ale zwykle kończyło się na ugodzie i obeszło się bez sądu. Czy coś jest wirtualne, czy nie ma swoją cenę. Policja namierzy cie bez mniejszego problemu to ci gwarantuje, raz dwa dojdą do twojego IP i miejsca zamieszkania.

W najlepszym wypadku koleś to oleje, a w najgorszym zgłosi na policje i będziecie ciągnął do końca, a to się dla ciebie skończy:

- Zawiasami / kuratorem

- Wpisem w kartotece (z kradzieżą to rowy będziesz kopał)

- Zwróceniem poniesionych strat

- Zwróceniem kosztów sądowych

- Możliwy wylot z szkoły / pracy

- Wstydem do końca życia, że zjeba**ś sobie życie grą :D

Ogólnie od upartego można nieźle po plecach dostać.

Z tego co mi wiadomo teraz była akcja na Ravii podobna, koleś ziomkowi oddał całe EQ ale nie oddał tęczowych kamieni i ziomek chce doprowadzić sprawę do końca. Sam jestem ciekaw jak to się potoczy :D

Ps. Radze ci wyrzucić z siebie frajerstwo i korzenie cygańskie póki masz wszystkie zęby na miejscu.

linki poza mpc

Opublikowano

Ja sie nie boje bo wiem ze migowno moga zrobic a ty koles jestes jakis psychiczny :D Po 1 on mi dal passy czyli to juz jest konto wspolne i jest tak samo moje eq jak i jego i mi gowno moze zrboic:) Jedynie sie osmieszy i koniec sprawy i mnie nie nastraszysz

Opublikowano

Nie może Ci nic nikt zrobić ponieważ osoba udostępniła Ci osobiście login i hasło ,nie ukradłeś(chyba) .

sygna.png

Opublikowano

Widze, że mały FuBu rośnie - takim to powinni głowy ścinać

a co do tematu to nikt ci nie może nic zrobić, dobrowolnie dał ci passy.

Pomogłem ?   Zostaw vwPNej5.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...