Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lee Sin vs Yorick

TheJacobek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, to znowu ja. Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych champów. Kogo bardziej mi polecacie ? Podajcie
+ i - jak możecie :P Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Opublikowano

Zależy. Jeśli myślisz o toplane to Yorick myślę żę spradzi się dużo lepiej. Lee też może iść na Topa bez prolemowo, jak i dodatkowo może robić za junnglera / mida.

Z dwojga jak jeszcze nie masz, to polecę lee sina, bo można na nim poćwiczyć skillshoty, ogółem jak nauczysz się nim dobrze grać to ogarniesz przy okazji mechaniki na większościach postaci bo są podobne :)

Opublikowano

Yorick jest dobry w polaczeniu z wieloma postaci np:

Vayne, Trynda, Fizz, Aatrox.

Dzieki niemu sa tf'y 6vs5, dodatkowo na lini nie ma zadnej dobrej kontry, z kazdym moze wygrac. Leczy sie, ma harras, jedyne jego wady to brak dobrego systemu escape i mana.

sstwc.jpg

Opublikowano

Lee:

-doskok

-tarcza(po ponownym użyciu W leczy sie dodatkowo)

-slow i pokazanie niewidzialnych- czyt. koniec trolla Shaco, kółeczka Akali etc.

-R, które powoduje, że jak dobrze kopniesz to stunuje dodatkowo innych przeciwników

-mobilność- doskonale sobie radzi na 3 lane'ach, mianowicie TOP, MID, JUNGLE

Yorick:

-heal na E

-slow na W

-dobry przelicznik na Q

-Ult zmieniający tfy

-nie ma postaci, która go kontruje, jeśli ogarniasz go, to wygrywasz lane 1 vs 2

-kozak top lane, ale również grałem nim jakieś dwa mecze w jungli i powiem, że również sobie radzi, ma dosyć szybką junglę

Moim zdaniem wszystko zależy od Ciebie, wybierz sam, które atrybuty u danej postaci bardziej podobają Ci się, obydwie postacie na propsie.

Opublikowano

oczywiście lee

mobilny

doskok

slow

tarcza

ls

aoe

odrzut

esc sys

bardzo dobry jungler, toper oraz midder (nawet support nie lichy)

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Lee bo sprawia większa zabawę z gry i jest najbardziej mobilną postacią w świecie lola. Doskok, odskok, slow, i wiele możliwości z wardami. Na pewno Ci się spodoba, szczególnie jak zbudujesz pod hydre. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...