Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]IDCRAFT.PL darmowy hosting mincraft ?

vayo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przeglądam sobie google i natrafiam na tą stronę co sądzicie o tym ?

Niby wystarczy tylko założyć konto i cieszyć się swoim darmowym serwerem.

Jestem ciekawy jaka jest tam jakość u nich , oczywiście nie wymagam bo za darmo ale jestem ciekawy.

No i co najażniejsze czy projekt będzie się utrzymywał i rozwijał.

Opublikowano

Ciekawe, kolejna taka oferta na rynku.

Na pierwszy rzut oka nie widzę żadnego "haczyka", ktoś by to musiał przetestować. :D

LVPiwog.png

Sygnaturka by ja xD

Metin2 - 4 lata gry Minecraft - 2 lata gry CS 1.6 - 2 lata gry SA:MP - 2 lata gry

Opublikowano

Darmowy może i być, ale potem pewnie i tak za kilka dni poproszą o chajs za dalsze rozwoje serwera. xD

Opublikowano

Zapewne tak, to nie jest zbytnio oplacalne z tego co widze jak narazie.

Opublikowano

Założyłem
właśnie konto i zamówiłem tam serwer. Powiem szczerze , że jakość jak na razie
jest super oczywiście może się to zmienić , a jak będzie to zobaczymy. Panel
też wpadł mi w oko ciekawe funkcje jak na darmowy hosting.

Opublikowano

Dla mnie osobiscie to jest nieoplacalne, niewiem jak zarobia na to aby te serwery oplacic.

Bo pomyslmy: zarejestruje sie powiedzmy 1000 serwerow, kazdy z tych serwerow jest oczywiscie 24/7, wychodzi na to ze jezeli w OVH wykupia serwer 128GB dla przykladu, to potrzebuja na taki serwer 800zl. Wychodzi 10 slotow, 150mb na slot to mamy 1500MB, wychodzi nam okolo 80 serwerow na 1 serwer dedykowany 128GB. Policzmy to realistycznie gdzie 10 takich serwerow dedykowanych bedzie ich kosztowac 8k zl.

I tutaj pytanie?

Skad oni wytrzasna te 8k na wszystkie "darmowe serwery", jak dla mnie to jest projekt na mala mete, predzej czy pozniej upadnie na kolana.

Pozdrawiam serdecznie,

Administrator serwisu FreeServers.pl

Opublikowano

Rozmawiałem z właścicielem przed chwilą przez email i
mówi on , że projekt nie jest
nastawiony na zysk.
Dodatkowo zapewnia , że żadnych lagów na serwerze nie będzie ponieważ jeżeli zasoby sprzętowe zostaną wykorzystane,
panel automatycznie zablokuje opcje zamawiania serwerów.

Darmowe serwery będę umieszczane jak na razie na 1 maszynie
a niebawem uruchomi on firmę
gdzie będzie oferował płatne usługi jego hostingu. Cała ta promocja ma
pokazać , że potrafi zadbać o dobre
wyposażenie hostingu względem panelu oraz
o zadbanie jakości oferowanych usług.

Dostałem też wiadomość , że czeka tylko na zarejestrowanie
firmy.

Opublikowano

No widzicie @up wam wszystko wyjaśnił nie ma żadnych haczyków ;), można brać aż do momentu wprowadzenia płatnych serwerów ;).

ten up to właściciel hostingu patrz liczbę postów oraz date rejestracji, Ciekawe nagle pojawił się drugi hosting zaraz po instantservie? :)

@vayo

ta strona w google nie istnieje :) ma aż 2 back linki więc po prostu powiedź że się tu reklamujesz ^^

Opublikowano

ten up to właściciel hostingu patrz liczbę postów oraz date rejestracji, Ciekawe nagle pojawił się drugi hosting zaraz po instantservie? :)

@vayo

ta strona w google nie istnieje :) ma aż 2 back linki więc po prostu powiedź że się tu reklamujesz ^^

Zarejestrowałem się tam, dostałem serwer i ftp wszystko ładnie wygląda nie ma żadnych problemów z tym ;) tylko panel wygląda jak na disconnect.pl ;) a reszta jest ok ;).

Opublikowano

Ciekawy wpis w regulaminie :

Każdy użytkownik jest zobowiązany do samodzielnego sprawdzania
ewentualnych zmian w regulaminie oraz bezwarunkowej akceptacji nowo
powstałych punktów regulaminu.

Czyli mogą później nagle wprowadzić opłaty, ty myślisz sobie że dalej darmowy

Opublikowano

Ciekawy wpis w regulaminie :

Czyli mogą później nagle wprowadzić opłaty, ty myślisz sobie że dalej darmowy

Wprowadzą opłaty ale ty jako osoba która rezygnuje z hostingu nie będziesz płacił serwer po 7 dniach bez jakiegokolwiek ruchu na serwerze zostaje usuwany ;).

Znawca
Opublikowano

Dla mnie osobiscie to jest nieoplacalne, niewiem jak zarobia na to aby te serwery oplacic.

Bo pomyslmy: zarejestruje sie powiedzmy 1000 serwerow, kazdy z tych serwerow jest oczywiscie 24/7, wychodzi na to ze jezeli w OVH wykupia serwer 128GB dla przykladu, to potrzebuja na taki serwer 800zl. Wychodzi 10 slotow, 150mb na slot to mamy 1500MB, wychodzi nam okolo 80 serwerow na 1 serwer dedykowany 128GB. Policzmy to realistycznie gdzie 10 takich serwerow dedykowanych bedzie ich kosztowac 8k zl.

I tutaj pytanie?

Skad oni wytrzasna te 8k na wszystkie "darmowe serwery", jak dla mnie to jest projekt na mala mete, predzej czy pozniej upadnie na kolana.

Pozdrawiam serdecznie,

Administrator serwisu FreeServers.pl

Piszesz tą wiadomość na wszystkich tematach dt. darmowych serwerów.

@topic:

Proponuję bardziej zaufane strony takie jak np. http://InstantServ.pl/ - dostajesz 1500 MB RAM zamiast 500 MB, jak oferuje strona z tematu.

Pozdrawiam

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Interesujace, zaufane masz na mysli wpis w Whois z ostatniego tygodnia, a wrozki tez tam znajde?

Opublikowano

Nie jestem
związany ani powiązany z stroną idcraft.pl Jednak możecie zauważyć , że w
zakładce kontakt jest email gdzie
możecie napisać , lub w panelu klienta na bok. Też wypytałem właściciela o te
rzeczy. Serwer ma być całkowicie darmowy i na pewno nie zostaną wprowadzone
żadne opłaty.

Opublikowano

A ja polecam ten hosting ,nie ma lagow ,jest darmowy i w ogole nic nie jest "zle" w tym hostingu:)

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Nie polecam serwer darmowy jest na 1 miec

Czytanie ze zrozumieniem

"Okres wykupu Standardowo 1 msc z możliwością darmowego przedłużenia."

Polecam hosting.

Odnośnie instantserv.. Ani to profesjonalne, ani to dobre, nie polecam.

Nie zdziwiłbym się gdyby to byli ci sami ludzie, ale powiedzmy że wszystko jest ok.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Tak, tylko ten "IDcraft" jest jakiś nie normalny. Założylem konto na 1 e-mail to nie przyszło nic przez 3 dni, później założyłem na innym e-mail to też nie przyszło. Fake moim zdaniem !

29e0keg.jpg

>>CLICK<<

^

^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...