Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pliki by Terenzo 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem który to już mój temat, ale ok.

Zrobiłam serwer na plikach Terenzo tych 2013 i tak gdy znajomi się zalogują i wybiorą postać wywala ich do ekranu logowania.

W syserr nie ma błędów.

Robiąc test na moim drugim laptopie wszystko działa

Co zrobić?

Launcher 2010 v2 nie działa

Pozdrawiam

Opublikowano

Jaka tam jest wersja game ?

Jakiego portmapa używasz ?

game 34083, a portmap raczej każdy w sieci jest sprawny.

@top launcher hamachi (ten co dałem w temacie) należy odpalać jako administrator.

Opublikowano

@top launcher hamachi (ten co dałem w temacie) należy odpalać jako administrator.

A nie jest przypadkiem tak, że game34083 nie może przydzielić IP podczas logowania ? Czy już wgrałeś fix na to do swoich plików ?

ex

Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak, że game34083 nie może przydzielić IP podczas logowania ? Czy już wgrałeś fix na to do swoich plików ?

niczego nie wgrywałem w to game, ale wiem, że ludziom normalnie na tym działa no-/hamachi.

Opublikowano

@Up Jak widać, nie każdemu :)

To jest tresc tematu z inforge:

Hi there, guys and girls!
Even if I said i wasn't going to release more stuff on this crappy community, I decided to break my promise and release something that could be useful for the ones that want to use the 34083 filegame on Hamachi/NO-IP/DynDNS servers or that want to use an hardware firewall without their machine IP being spoiled by Metin2 attitude to send machine public IP in entergame packets.

I did test it in local, and it seems like it should work, but I'm not sure if i forgot to edit something, so it's up to you to test and tell me if anything doesn't work as expected.

By the way, no more chatting around. There is the difference file for the "semi-stripped" (7.94MB) game 34083 gamefile.

Codice PHP:

This difference file has been created by IDA Pro
game
0009D2F4: 80 90
0009D30D: 80 90
0009D399: 80 90
001EB4C3: 80 90
001EB4E8: 80 90
001EB50D: 80 90 

You have to apply it to your gamefile with a difference patcher. You can use my old command-line one, that you can find following this link:( xxx - tu był link)

Also, to specify the IP to bind, you have to start each core with the
Codice PHP:

-I 123.456.789.012 

argument.

Co o tym sądzisz ?

ex

Opublikowano

Ja mam może taką propozycje zapotrz się lepiej w orginalny plik Game.exe np. s serwera Ra**a czy Balmo*** :)

106ir79.png

Opublikowano

WIELKIE DZIĘKI! faktycznie jako adminsitrator :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...