Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzian całoroczny

Highlander98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w 3 klasie gimnazjum i nauczycielka,który uczy mnie języka polskiego i historii dała nam na 23 września sprawdzian całoroczny z klasy 2 gimnazjum z tych przedmiotów na OCENĘ !

Ja twierdzę,że takie coś to jest sprawdzenie naszej wiedzy i nie powinienem za niego dostać oceny ...

Czy nauczycielka może mi wystawić ocenę za materiał z ubiegłej klasy ^^?

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Może, też miałem taki test po miesiącu od rozpoczecia... ;) Ale ta ocena za bardzo sie liczyć nie bedzie przy wystawianiu semestralnych, u mnnie tak przynajmniej było :-)

LwG

Opublikowano

Absolwenci , osoby które już wyszły z gimnazjum twierdzą ,że nie może tak być i nawet gadali z dyrektorką naszej szkoły i ona powiedziała ,że może być ocena ale ONA się w ogóle nie liczy jest dla nas ...

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Nauczyciel może zrobić taki sprawdzian, tym bardziej że jest zapowiedziany.

Nauczyciel ma też prawo wpisać ocene z tego sprawdzianu do dziennika, ale zazwyczaj na takich sprawdzianach 80% ocen nie jest za dobra i nauczyciel tego nie wpisuje.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Zazwyczaj nauczyciel robi taki test, aby sprawdzić Twoją wiedzę z ubiegłego roku nauki. Wpisze ocenę, która będzie dla niej tylko weryfikacją. Na tej podstawie oceni czy Twoja wiedza się zwiększyła, czy zmalała. :D

Opublikowano

I tak się ciesz, że zapowiada wam, u nas nauczycielka kilka lat temu zrobiła tak:

Koniec I klasy gimbazy, wszyscy ucieszeni, kończymy rok, a tu nasza pani mówi, że właśnie (20 czerwca) skończyliśmy materiał i od razu po wakacjach w klasie drugiej, zrobi nam kartkówkę, żeby się przygotować itp. Po wakacjach. Idziemy pierwszy dzień do szkoły (nie licząc rozpoczęcia) i wszyscy myślą, że lekcja organizacyjna będzie, a tu pyk - kartkówka, w formie dwóch stron A4. 23 osoby z 23 dostały 1, wszystkie do dziennika wpadły. Fajny start co nie? ;)

Opublikowano

I tak się ciesz, że zapowiada wam, u nas nauczycielka kilka lat temu zrobiła tak:

Koniec I klasy gimbazy, wszyscy ucieszeni, kończymy rok, a tu nasza pani mówi, że właśnie (20 czerwca) skończyliśmy materiał i od razu po wakacjach w klasie drugiej, zrobi nam kartkówkę, żeby się przygotować itp. Po wakacjach. Idziemy pierwszy dzień do szkoły (nie licząc rozpoczęcia) i wszyscy myślą, że lekcja organizacyjna będzie, a tu pyk - kartkówka, w formie dwóch stron A4. 23 osoby z 23 dostały 1, wszystkie do dziennika wpadły. Fajny start co nie? ;)

Lol? Trzeba być totalnym debilem (bez urazy) żeby nic z tym nie zrobić, nauczycielka zapowiedziała, ale kartkówkę, nie sprawdzian z całego materiału, nie miała żadnego prawa tak zrobić. Kartkówka może być niezapowiedziana, sprawdzian nie. Do tego w 1 dzień ma obowiązek zrobienia lekcji organizacyjnej...

@Topic Raczej może, wkońcu przerabialiście już to wszystko, swoją drogą.. takie coś powinno być raczej pod koniec klasy, najlepiej w maju..

Opublikowano

Mogą, w końcu sprawdza to wiedzę którą powinniście posiadać.

Opublikowano

Najprościej zajrzeć do WSO, powinno być zapisane jaki zakres materiału podlega sprawdzianowi. W mojej szkole nie wolno było wg WSO - matematyczka i tak nam zrobiła, tak że...

Opublikowano

Nasza dyrektora,powiedziała ,że tak nie wolno , mógłby być jakby to było w 2 klasie gimnazjum pod koniec roku a nie teraz w 3

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

A co za problem się po prostu nauczyć? Wpadła by Ci już na początku roku dobra ocena. Sprawdziany też sprawdzają Twoją wiedzę i dostajesz z nich oceny.

Opublikowano

Uczę się cały czas na to ale nie znasz mojej nauczycielki :) Pierdolnie coś co każdego zatka jak co roku ...

Dobrze się uczę średnia z 2 gim to 4.8 ...

Ale zawsze z tych pojebanych sprawdzianów dostaje najwyżej 3 ^^

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Uczę się cały czas na to ale nie znasz mojej nauczycielki :) Pierdolnie coś co każdego zatka jak co roku ...

Dobrze się uczę średnia z 2 gim to 4.8 ...

Ale zawsze z tych pojebanych sprawdzianów dostaje najwyżej 3 ^^

Najwyraźniej za słabo się uczysz. Jak Ci "pierdolnie" coś czego nie było to wtedy zgłoś. Ewentualnie z tego sprawdzaniu dostaniesz słabą ocenę, ale z całej reszty możesz dostać dobrą i o tej wszyscy zapomną.

Opublikowano

Lol? Trzeba być totalnym debilem (bez urazy) żeby nic z tym nie zrobić, nauczycielka zapowiedziała, ale kartkówkę, nie sprawdzian z całego materiału, nie miała żadnego prawa tak zrobić. Kartkówka może być niezapowiedziana, sprawdzian nie. Do tego w 1 dzień ma obowiązek zrobienia lekcji organizacyjnej...

Tak, faktycznie zrobiła, tylko coś w tym stylu: Dzień dobry, znowu się spotykamy, PSO już znacie, nic się nie zmieniło, macie 2xBz i 2xNp. Obowiązuje ten i ten podręcznik oraz zeszyt. Skoro nie ma, to zgodnie z naszą "umową" proszę się rozsiąść i piszemy.

To wg niej nie był test, tylko większa kartkówka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...