Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki komputer jest opłacalny ?

Meverin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem, że mogłem sobie sprawdzić na różnych portalach ceny podzespołów i wtedy do zsumować, zrobiłem tak na jednym portalu i koszty były równe 3300zł. I zastanawiam się czy bawić się w składanie takiego komputera czy kupić gotowego. I czy za 3500zł jestem w stanie kupić coś lepszego niż ten podany przeze mnie.

http://allegro.pl/jaguar-asus-i7-4770-3-4ghz-16gb-1tb-gtx760-2gb-oc-i3510306263.html#tabsAnchor

Opublikowano

Gowniany zasilacz, niepotrzebnie 16gb ramu. Lepiej jest zlozyc..

http://www.morele.net/inventory/info/smhU7S/

Geforce GTX770 ktory deklasuje gtx760

I5 o wydajnosci w grach niewiele odstepujacej (10%)

8Gb ramu ktore pozwoli ci pograc we wszystkie gry

Dobra plyta glowna

Zasilacz, ktory nie wysadzi komputera

Dobra obudowa Gladius M40 a nie shit za 50zl

@Edit

Koszta tego allegrowca..

Zasilacz 0zl (moze zniszczyc pc...)
Obudowa 50zl
Procesor 1150zl
Karta graficzna 1000zl
Plyta glowna 250zl
Ram 450zl
Dysk 1Tb 230zl
Naped - 50zl

Razem 3200zl niecale. Jest sens kupowac allegrowca? Nie bo slaba wydajnosc.

Opublikowano

W gotowcach bardzo często montuje się podzespoły używane, więc kolejny minus ;).

Co do zestawu wyżej - jeśli autor nie musi mieć ładnego wnętrza, to można dać MOBO mATX, a kupić chłodzenie np. Fera Pro.

Opublikowano

Nawet nie patrz na allegro, po prostu to jest najgorsza opcja. Wszystko może być z czarnej listy, a reszta nie jest do siebei dopasowana.

Widzę, że 3,500 na kompa możesz wydać?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No tak 3500zł to moja górna granica ponieważ muszę dokupić jeszcze monitor + klawiaturę a chciałbym się ze wszystkim w 4500zł zmieścić.

Opublikowano

Co do pierwszej odpowiedzi, to gry mają coraz to większe zapotrzebowaie na ram, wymagania RAM w grach rosną jak szalone.

GTA V, ma potrzebować aż 4GB RAM, a pewna firma tworzy grę która aktualnie potrzebóje porządną kartę graficzną i 11GB RAM gdyż gra będzie posiadać zaawansowany teren, lecz w ich miejscu pracy zrobiło się zwarcie i wszystko padło, oraz PCty z kopiami gry, w razie wypadku. Teraz piszą od nowa całą grę i potrwa to długo.

Opublikowano

up@ tematy Ci sie pomyliły.

topic@ skoro masz 4500, to klawiatura jakas za 20zł, monitor tez mozna za 600/700 zł kupic dobry, a reszte dołożyć do komputera, co przełoży sie (choc trochę) na wydajnośc.

Opublikowano

No klawiatura za 20zł to chyba raczej nie wchodzi w grę, już nie jedną taką miałem i ten plastik z którego większość jest zrobiona to jest tragedia.

Klawiatura to koszt właśnie około 200zł + monitor 800zł co daje 1000zł, dlatego mam 3500zł na resztę. Oczywiście jeśli miałbym dać +- 300zł to nic się nie stanie.

Opublikowano

Proponuję coś takiego - dobry procesor, świetna płyta główna, wydajna grafika - jeżeli chcesz to możesz wziąć jeszcze modularny zasilacz (oznaczenie M1):

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 75.00 zł

SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 207.00 zł

SilentiumPC Deus G1 600W - 231.00 zł

Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 247.00 zł

MSI GeForce GTX770 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 1547.00 zł

Kingston DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz XMP HyperX black Series CL9 - 252.00 zł

MSI H87-G43 Intel H87 LGA1150 BOX - 345.00 zł

Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 758.00 zł

Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów. Wpisz sobie "Sleeping Dogs MSI" w komentarzu do zamówienia a dostaniesz gratis grę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...