Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupuje ! ile bede mial fps ?! like

xDelayedx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gwarancja

• 2 lata
platforma
  • Intel 5520 EVGA SR-2
procesor
  • Intel® Xeon® Processor X5680 (12M Cache, 3.33 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI) @ 4,5 GHz
ilość rdzeni
  • 12 24 wątki
rodzaj chłodzenia procesora
  • wodne Bloki EK
ilość pamięci operacyjnej
  • 24 GB 6x 4GB
rodzaj zastosowanej pamięci
  • DDR3-2000 (PC3-16000)
typ dysku twardego 1
  • magnetyczny
pojemność dysku twardego 1
  • 4000 GB 4TB na dane, z możliwością rozbudowy
typ dysku twardego 2
  • SSD
pojemność dysku twardego 2
  • 180 GB 2x 90GB SSD w RAID 0
interfejs dysku twardego
  • Serial ATA/300
napęd optyczny
  • Blu-ray (BD-Drive)
karta graficzna
  • GeForce GTX 580 4-way SLI - Point of View
pamięć karty graficznej
  • 6144 MB
rodzaj chłodzenia karty graficznej
  • chłodzenie wodne Bloki EK
karta dźwiękowa
  • zintegrowana 7.1 HD Realtek
obudowa
  • Corsair Obsidian 800D modyfikowana
złącza na przednim panelu
  • FireWire (IEEE-1394)
  • audio
  • 2x USB
zasilacz
  • 1500 W Silverstone
zainstalowane wentylatory
  • wyświetlacz z termometrem na chłodznicach
  • 1 wentylator 120mm na chłodznicach
  • 5 wentylatorów 120mm na chłodznicach
system operacyjny
  • Windows 7 Ultimate
oprogramowanie dodatkowe
  • Microsoft Office 2010 Starter
wymiary
  • 609 X 609 X 229 mm
waga
  • 42 kg

Zb3I4l.jpg

Opublikowano

Serio?! Taki komputer jest mozliwy do kupienia???xD 42 kg watpie ale chociaz zeby taki byl to ciagnal by na max detalach jakies 1000 fps xDD A z optifinem to juz nie wspomne

Piszcie co sadzicie o tym komputerze ,nie znam sie na komputerach nie wiem czy moze tak i byc ;op

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Haha, popisujesz sie... Komputer + 500.000 zł głównie stworzony dla organów typu Na.Sa... Plotki typu "najlepszy komputer świata" no ze sie popisał

Przyokazji komputer może mieć rodzaj tylko 1 dysków np SSD, SSD, SSD a nie Magnetyczny,SSD,Twardy

Co do tematu 900 a może kiedyś i 2000...

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Po pierwsze : Jesteś dzieciakiem ,który szpanuje komputerem znalezionym z komputeronika.

Po drugie : Jest wiele tańszy komputer "Mac Pro 12 rdzeni ~17 tys"

Po trzecie : Ogarnij takie posty ,bo żal czytać

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Po pierwsze screen w Google jest kilka tyśiecy wyników na amerykańskich forach... Po drugie takie same parametry ma komputer opublikowany w newsie 1 kwietnia... "Pryma-aprylys" (nigdy nie umiałem tego napisać" na zajustrz była edycja... Domyśl sie co napisali (Onet)

Topic: ten drugi ponieważ pierwszy nie istnieje.i Intel I7 aktualnie najlepszy procesor swiata (drogi ale ok sam posiadam komputer oraz maszyny dedykowane na nim postawione)

Windows 8

Oraz sporo miejsca na dysku

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Po pierwsze screen w Google jest kilka tyśiecy wyników na amerykańskich forach... Po drugie takie same parametry ma komputer opublikowany w newsie 1 kwietnia... "Pryma-aprylys" (nigdy nie umiałem tego napisać" na zajustrz była edycja... Domyśl sie co napisali (Onet)

Topic: ten drugi ponieważ pierwszy nie istnieje.i Intel I7 aktualnie najlepszy procesor swiata (drogi ale ok sam posiadam komputer oraz maszyny dedykowane na nim postawione)

Windows 8

Oraz sporo miejsca na dysku

Nie jestem expertem od hardwaru i mogę się mylić ale najlepszy procesor to intel xenon.

A piszę się prima aprilis :D

@topic po 1. Zły dział, a po 2. Na pewno cię nie stać na takiego kompa (pewnie masz za 1000 zł)

Opublikowano

Widze że koledzy sie gówno znają. XenonX5 jest to procesor pod maszyny. Przystosowany do przeciążeń, nie do szybkości.

Bierz intela i7 4 rdzenie (generalnie najlepszy jaki jest pod gry)

i oczywiscie Windowsa 7, bo na windowsie 8 bedziesz mial -50% wydajnosci.

Opublikowano

Haha, popisujesz sie... Komputer + 500.000 zł głównie stworzony dla organów typu Na.Sa... Plotki typu "najlepszy komputer świata" no ze sie popisał

Przyokazji komputer może mieć rodzaj tylko 1 dysków np SSD, SSD, SSD a nie Magnetyczny,SSD,Twardy

Stary, jeden rodzaj dysków? Pewnie dlatego mam w kompie jeden dysk SSD pod ważniejsze programy i system, a drugi HDD pod filmy, muzykę itd? Twoje pojęcie w tym temacie jest co najmniej śmieszne :s.

A do autora, jeśli serio masz zamiar kupić taką maszynę, to radzę zrezygnować, i kupić coś za 5-7 tysięcy i to Ci starczy na sporo czasu. :)

Opublikowano

Nie jestem expertem od hardwaru i mogę się mylić ale najlepszy procesor to intel xenon.

A piszę się prima aprilis :D

@topic po 1. Zły dział, a po 2. Na pewno cię nie stać na takiego kompa (pewnie masz za 1000 zł)

cb nie stac debilu mam kasy jak lodu a ty pewnie na loda nie masz geju

Zb3I4l.jpg

Opublikowano

ahahah..jestes dzieciakiemm..

I sie chwalisz jakims komputerem zmyslonymm lol...

po 1 komputerow skladanych sie nie kupuje ..

a po 2 tyle kasy nie masz ;)
I zaraz bedziesz pisal cos typu..

Spi*rd..
Wypi.. ty jeb.. ge..
I potym wiemy ze jestes jakims dzieciakiem z adhdd ;)!

1RkW7od.png

Opublikowano

Co takie dzieci robią na świecie nie wiem, ale nikomu nie pokazałeś jaki jesteś super. Zwykły dzieciak bez kultury dla starszych.

OFF WARN

Komputer jest lepszy dla starszych użytkowników a nie dzieci.

Opublikowano

ahahah..jestes dzieciakiemm..

I sie chwalisz jakims komputerem zmyslonymm lol...

po 1 komputerow skladanych sie nie kupuje ..

a po 2 tyle kasy nie masz ;)

I zaraz bedziesz pisal cos typu..

Spi*rd..

Wypi.. ty jeb.. ge..

I potym wiemy ze jestes jakims dzieciakiem z adhdd ;)!

no bo mnie zaraz szlak trafi.. kupujesz gotowca, wszystko pięknie, karta bardzo dobra bf3 na ultra, procek 4 rdzenie 3,X ghz albo i więcej ramu w pizdu a zasilacz z dupy.. po pierwszej grze ci się spali.

nie wiem po co ci taki komp. i tak będziesz grał tylko w mc. ;f

Opublikowano

Nikt co tu pisal nie wykazal wiedzy podstawowej...

Mozna miec rozne typy dyskow

Intel Xeon jest do wielu, drobnych pliczkow, i7 i i5 do gier, sredniej ilosci plikow ale troche wiekszej wagi

Komp slaby a pewnie cena z kosmosu

A poza tym widac ze zmyslasz, bo grasz tylko w minecrafta... A takie osoby maja z tym problemy... watpie zebys mial chociaz lepsze cpu niz jakis pentium g i do tego zintegrowana grafika na 100%

Opublikowano

PFF ŻENADA.

Takie profesionalne odpowiedzi jak z koziej dupy, za przeproszeniem.

Fps nie wyciągnie ten komputer aż 1000 chyba sobie śnicie.

Gry najnowsze pójdą 60-100 o ile w ogóle osoba zakładająca temat wie co to są FPS.

Opublikowano

Jeśli na prawdę chcesz kupować komputer, to podaj budżet, oraz czy monitor, klawiatura, mysz również.

Bierz windows 8, ktoś tam pisał, że 8 -50% wydajności - chyba się pomylił i w miejscu 7 wpisał 8, a w miejscu 8, 7.

Jeśli to są zabawy typu stać mnie to kupię sobie serwer i będę grał w minecrafta, to sobie daruj.

Lepiej kupić komputer za max 8.000zł, a resztę dać na fundację Pomocy dla Afryki. Oni zrobią z tego większy użytek. Sam wpłacam tam 30% moich zarobków z serwisu, i jestem zadowolony. To najlepsze co mogłem zrobić dla innych.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

co ty pierdolisz za głupoty? czemu można mieć tylko jeden rodzaj dysków idioto? system pod ssd, reszta hdd.. a dysk twardy to hdd czyli magnetyczny...

poza tym, + 500.000? gdzie ty masz mózg debilu? nasa? ty widziales komputeyr nasa? ja nie widzialem zeby w komputerze dla nasa mieli xeona i 4way slli z 580 >.< poza tym nasa to nie organ...

najlepszy komputer swiata.. haha... mózg to chyba w kiblu spusciles

zabłysnąłęś jak neon nad burdelem...

PFF ŻENADA.

Takie profesionalne odpowiedzi jak z koziej dupy, za przeproszeniem.

Fps nie wyciągnie ten komputer aż 1000 chyba sobie śnicie.

Gry najnowsze pójdą 60-100 o ile w ogóle osoba zakładająca temat wie co to są FPS.

Co? Ty śnisz. Ten komputer w MC osiągnał by 10k fps, ale jest nieopłacalny ;)

A każda nowa gra pójdzie na FullHD albo nawet 2560x1600 przy największych detalach na 3 monitorach przy naprawdę dużej ilości FPS więc nie pierdol synek jak się nie znasz.

Sami znawcy ostatnio w tym temacie, każdy oprócz kacpra co w tym dziale napisal napisal same bzdury.

Szkoda mi was, idźcie w dział MC.

Topic - kup składany komputer, taniej wyjdzie.

poza tym nie jestem przekonany do 1500w silverstone, nie lubie tych zasilaczy ;3

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...