Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Skrypt typu essentials

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Słyszałem że popularny skrypty "Essentials" ma luke która pozwala na danie OP'a (ForceOP), i moje pytanie brzmi: Czy spróbować zrobić skrypt typu essentials? Pytam bo niedawno zacząłem takie coś pisać, ale nie wiem czy jest sens.

Jak wam się pomysł spodoba to napiszcie jakie komendy mają być w tym skrypcie!

Pozdrawiam! :D

Opublikowano

Mi sie pomysl bardzo spodobal ,wolal bym skrypt od pluginu zawsze mniej ramu idzie:) A jeden skrypt essentials malo g oprzypominal i bez niego nie dzialal hehe

Zebys mogl to zrob go,komendy do essentials: Hat/back/feed/heal/tpa/tp/tphere/tpaccept/tpdeny/nick/clear Chyba wiadomo co robia;P Pozdrawiam

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Nie skrypt essentials, tylko plugin.

Zrobienie czegoś takiego to nie 5 min. roboty. Zobacz ilu ludzi robiło ten plugin. 5 profesjonalnych programistów. Po za tym wątpie byś poprawił autora tego pluginu.

Z tego co słyszałem w nowym no cheat plus jest zabezpieczonie przed force opem.

Jednak możesz spróbować. Nie znam się na skripcie, może jest tam łatwiej. Jeśli naprawdę mniej zużywa ramu to będzie hit.

Opublikowano

Nie skrypt essentials, tylko plugin.

Zrobienie czegoś takiego to nie 5 min. roboty. Zobacz ilu ludzi robiło ten plugin. 5 profesjonalnych programistów. Po za tym wątpie byś poprawił autora tego pluginu.

Z tego co słyszałem w nowym no cheat plus jest zabezpieczonie przed force opem.

Właściwie essentials to tylko komendy, ja chce zrobić wszystkie te komendy co ma essentials. Tylko że nie których się nie da bo ja tego nie piszę do jakiegoś bukkita czy coś, tylko do pluginu Skript. Piszę to w tym ponieważ jest łatwiej, prawie się nie różni od zwykłego pluginu (Oprócz tego że plugin to osobne a skrypt do pluginu), i tak jak kolega wyżej napisał: Żre mniej ramu. Co do poprawienia autora, zobaczymy co z tego wyjdzie, puki co jestem w 1/3 pluginu, może zrobię temat z postępami tego jak robię ale zobacze.

Pozdrawiam!

Opublikowano

@up Jeśli faktycznie zżera mniej ramu, chętnie zobaczę sam. Dopiero mam w planach uczenie się pisania skryptów więc nie wiem jakie to trudne.

Opublikowano

Nie mozliwe jest calkowite odwzorowanie...,

Essentials nie ma zadnej "luki", sa to tylko plotki..

A co do forgeop, nie istnieje... to tylko pobieranie plg. z nieznanych zrodel... , zla konfiguracja

Opublikowano

Nie mozliwe jest calkowite odwzorowanie...,

Essentials nie ma zadnej "luki", sa to tylko plotki..

A co do forgeop, nie istnieje... to tylko pobieranie plg. z nieznanych zrodel... , zla konfiguracja

Istnieje ;3 Miałem ale nie powiem więcej szczegółów. Ogółem widziałem pare osób jak właśnie przez essentials coś tam robiły. Ja akurat nic nie zniszczyłem bo force op który ja posiadałem długo się nie utrzymał (Tu też nic nie zdradze). Z własnego doświadczenia wiem, iż force op istnieje. Co do essentialsa, odwzorować napewno nie odwozruje, jednakże chciałbym zrobić chociaż połowe komend essentialsa.

Pozdrawiam!

Opublikowano

ForceOp istnieje.

Radze tym co nie wierzą obejrzeć sobie na YouTube jak Actimel z kolegą marcelem rozpier.... serwery dla zabawy.

Oglądałem te filmiki. Dziwi mnie, że napada tylko małe serwery. Jedyny większy to mc.napieprzamy i chyba tam jeszcze 2 jakieś.

Opublikowano

To mało... A wszystkie tabliczki essentials i essentialsChat też zrobisz? Komend essentials jest około 120

Tabliczki może ale nie wszystkie, dopiero zacząłem dlatego mało, troche mi zajmie, zobaczymy co z tego wyjdzie ;]

Opublikowano

Według mnie nie potrzebnie to robisz, jest kilka powodów dlaczego lepiej wziąć Essentialsa.

1.Tabliczki / Czat / Spawn / Wiele, innych ciekawych funkcji zaczynając od kitów kończąc na różnorodnych teleportach.

2.Więcej ramu jak nie mamy Essentialsa ? Niekoniecznie, samo wgranie pluginu Skript też nam zajmie trochę, + jeszcze twój projekt.

3.Essentials jest sprawdzony 95% serwerów go używa, więc nie widzę sensu pisania go w skrypcie, co innego gdyby to był plugin.

[Rada] Napisz skrypt, którego jeszcze na internecie nie ma zamiast bawić się w pisanie jednego z największych pluginów na bukkit i to jeszcze w skrypcie.

Niedługo otwieram server Hardcore, znajdziecie tam masę ciekawych rzeczy ;)

Opublikowano

Według mnie nie potrzebnie to robisz, jest kilka powodów dlaczego lepiej wziąć Essentialsa.

1.Tabliczki / Czat / Spawn / Wiele, innych ciekawych funkcji zaczynając od kitów kończąc na różnorodnych teleportach.

2.Więcej ramu jak nie mamy Essentialsa ? Niekoniecznie, samo wgranie pluginu Skript też nam zajmie trochę, + jeszcze twój projekt.

3.Essentials jest sprawdzony 95% serwerów go używa, więc nie widzę sensu pisania go w skrypcie, co innego gdyby to był plugin.

[Rada] Napisz skrypt, którego jeszcze na internecie nie ma zamiast bawić się w pisanie jednego z największych pluginów na bukkit i to jeszcze w skrypcie.

Też się długo zastanawiałem czy robić czy nie, po twoim poście jednak zacznę robić coś innego, sam zauważyłem że nie jest to łatwe.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...