Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak obejsc tego Ts-a 3

lukn97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem ,a mianowicie dostałem bana na Ts3 Tempa( na określony czas).

Niewiem co mam zrobić aby go ominąć może lepiej ja napiszę co zrobiłem ,a wy powiecie mi co jeszcze mogę zrobić
- zmieniłem ID teamspeaka

- reinstalacja Ts3 (kiedys pomagało)

- zmiana IP (pomagało na innych serwerach na tym nie :G )

- oczywiście zmiana nicku

Wiem ,że ban jest związany z komputerem ponieważ kiedy go dostałem mogłem wejśc na ten sam serwer ,na tym samym IP z telefonu ,a gdy dostałem bana na telefonie to wystarczyła zmiana IP na komputerze i wtedy wbiłem ale dali mi znów bana :P

JEŻELI TEMAT JEST W ZŁYM DZIALE TO PROSZĘ O PRZENIEŚIENIE ( NIE DO KOSZA)

Pozdrawiam lukn97

Opublikowano

Format kompa, ts3 pewnie przypisał sobie do listy banów twój ID kompa :P

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Sprawdzasz importy aplikacji, jeśli znajdziesz jakąś funkcje dzięki której można wyciągnąć id komponentu z kompa to hookujesz i robisz żeby zwracało losową wartość :D

@Edit Nie, nie zrobię tego.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

A może jakiś mały poradniczek :) byś dał bo nawet w googlach nic nie pisze ;( , znam się na budowie kompa i programowaniu ale w tym to raczej nic nie zdziałam ;/ jeżeli znasz jakis tematy rozwiązujący mój problem to bardzo prosze o adres stronki :P

Opublikowano

Sprawdzasz importy aplikacji, jeśli znajdziesz jakąś funkcje dzięki której można wyciągnąć id komponentu z kompa to hookujesz i robisz żeby zwracało losową wartość :D

@Edit Nie, nie zrobię tego.

No chyba nie.

Nie ominiesz tego, a na pewno nie na najnowszych plikach serwerowych team-speaka, bo zabezpieczyli sie przed omijaniem banów.

LwG

Opublikowano

Nabijasz posty?

Co mają pliki serwerowe do tego co zwraca klient(w tym przypadku Hardware ID)? Nie mówię tutaj o niezgodnych pakietach.

Do autora. nie mam windowsa, więc nie mam jak tego zrobić, zresztą i tak bym nie zrobił, więc nie wysyłaj mi prywatnych wiadomości. Naucz się C++, RE i obejdziesz :)

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Poczytałem trochę o tym w necie i zmieniłęm ID dysków nazwę kompa i nic ;O dalej ban

<15:49:41> You are banned temporarily. Reason: "Wypeirdalaj"

Opublikowano

Nabijasz posty?

Co mają pliki serwerowe do tego co zwraca klient(w tym przypadku Hardware ID)? Nie mówię tutaj o niezgodnych pakietach.

Do autora. nie mam windowsa, więc nie mam jak tego zrobić, zresztą i tak bym nie zrobił, więc nie wysyłaj mi prywatnych wiadomości. Naucz się C++, RE i obejdziesz :)

Dużo maja, bo na starszych się da omijać bana głupim zmienionym IP.

Tutaj nawet ci zmiana ID nie pomoże człowieku.

A skoro uważacie, ze ban jest również od strony klienta to okej, bawcie sie dalej :P

LwG

Opublikowano

Zmieniłem ID programem ( sprawdziłem poprawność innym ,czy napewno uległo zmianie) i nic :) Acha uruchomiłem program w cmd ,zeby nie było jakby co ;P

Opublikowano

Dużo maja, bo na starszych się da omijać bana głupim zmienionym IP.

Tutaj nawet ci zmiana ID nie pomoże człowieku.

A skoro uważacie, ze ban jest również od strony klienta to okej, bawcie sie dalej :P

6b3840a9bf0548a2570ef80cfca67e63.jpg

KLIENT(czyt. program którego używasz), generuje HWID(w 80% przypadkach to nie jest prawdziwe HWID) na podstawie sprzętu który posiadasz, zapisuje w rejestrze/pliku lub generuje go co włączenie programu i wysyła na serwer, serwer sprawdza czy jest zbanowany, jak tak no to wiadomo. Tak więc wystarczy to zmienić i bana nie ma.

#PHP-things

08FMpDu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...