Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Farmienie, creepy, AP mid, tragedia

D3STROYOWSKY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wracam się tutaj do Was z wielkim problemem.

Nie potrafię farmić ap midderami.

Jedyne co to osiągam dobrą farmę Mordekaiserem + Annie ( Q )

Nie wiem co robić, potrafię mieć 40csów w 20 minucie ;-;

Jak Wy ogarniacie farmienie takimi postaciami jak np. Syndra, Viktor itp. ?

1390848731-U997276.png

Opublikowano

No i co oczekujesz? To jest kwestia praktyki, musisz to wyczuć, pomyśl jak ktoś może ci doradzić. Jednak jeżeli nie potrafisz AP idź AD -.-

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Co mam rozumieć po przez itp? Po prostu staram się zabijać creepy gdy mogę, najlepiej postaciami z aoe i wzmacnianiem ataków.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Musisz patrzeć któremu minionowi najszybciej schodzi HP i na niego uważać, w momencie kiedy miałby już ginąć to chapasz go i masz lasthita. I znajdujesz kolejny cel, którym zajmujesz się podobnie. Jak używasz skilli to musisz założyć któremu ile zostanie i zdecydować czy rzucasz czy nie. W late to już ma małe znaczenie, w early duże

Opublikowano

Najlepiej to wlacz sobie mecz niestandardowy, daj jakiegos bota, ktory pojdzie na topa albo sam wlacz gre, bez botow. I cwicz.

Opublikowano

Nie żeby coś ale Syndra, Viktor ma dość łatwą farmę L O L. Jeżeli masz problem to farm skillami w końcu od tego też są. Lub daj sobie quinty ad jak tak bardzo ci to nie idzie ale najlepiej to po prostu graj i z czasem będzie coraz lepiej. Możesz też dać w butchera w masterkach, np. ja w to zawsze daje ale każdy ma swój wybór masterek.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Farm autoatakami, bo z tego co zrozumiałem robisz to skillami i kończysz z brakiem many :3

Opublikowano

Pytanie brzmi ile grasz w LoLa, jeżeli faktycznie masz już 30lvl sporo rozegranych gier i Ci to nie idzie to może po prostu albo nie odkryłeś swojego picka albo po prostu jesteś słabym midlanerem. Generalnie nie jest to jakiś wielki problem, rzadko kiedy zdarzają się gry kiedy musisz grać mid lane. Jeżeli lepiej idzie Ci na innej pozycji to po prostu zrezygnuj z gry na midlane (to ani jakiś wielki wstyd ani powód do płaczu). Lepiej mieć świetnego supporta/junglera/ADC/TopLanera niż słabego APC. Ewentualnie spróbuj gry jakimiś AD Casterami, ze względu na to że kupujesz nimi przedmioty AD łatwiej jest nimi lasthitować (inna sprawa że walczą oni w zwarciu i do farmy trzeba podejść). Albo po prostu ćwicz, innej drogi nie ma.

Opublikowano

@UP

ale nie widzisz ze to jest typowy, koles ktory zasluguje na wodden 6 nic innego? Farmic apc nie umie majac 50 AD

to ja czasami nie umiem sfarmic majac 100 czy 140-130, nie rozumiem pytania. Na midzie sie najlatwiej farmi jak tez przeciwnik je tez szybko zabija, i twoje miniony go tak szybko nie bija 200hp/s

naucz sie grajac na botach, albo kup bf sword na APC i no problemo.

Opublikowano

Farmienie Syndrą uważam za najłatwiejsze jeszcze jak farmisz to w każdym momencie możesz rzucić całe combo w enemy przez co nie będzie miał możliwości farmienia nigdy nie dopuszczam do tego by enemy na midzie miał więcej farmy ode mnie :)

Opublikowano

nie ogarniam tego... ja np viktorem albo lb mam 120 w 20min. nie jest to pro wynik ale napewno osiagalny dla zwykłego gracza

ćwicz a będzie spox

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

@Up Myślę że to kiepski pomysł, jak chce grać lepiej, a jeśli robi temat z pytaniem to wnioskuję że chce, to kiedyś i tak będzie musiał nauczyć się dobijać z autoataków :3

Opublikowano

Analogicznie postaciami takimi jak Malzahar bardzo dobrzę farmię ( malevic + autoattacki ).

Staż w lolu jest ok, 1220 winów.

No nic, lecę się uczyć :D

1390848731-U997276.png

Opublikowano

@up

No proszę Cię ponad 1000 winów i jeszcze farmienia nie ogarniasz. Ja mam jakoś niecałe 200 i yako tako mi idzie. Możesz spróbować na BotOfLegends ze scriptem Auto Carry, który automatycznie last hituje, ale nie polecam. Lepiej samemu się nauczyć. Powodzenia.

Opublikowano

Syndrą nie jest ciężko lasthitować. Na początku tylko lasthituj z aa, a combo używaj do harrasu przeciwnika. Wiem, może być cięzej niż postaciami AD, ale jak masz już ten 10 lvl, to farmę zgarniasz na Q+W. Staraj się zlasthitować każdego creepa, bo to jest ważne. No i w 20 minucie powinieneś mieć te 120-150 creepów.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Graj veigarem ;_;

@Zanim ktoś mnię zblame'uje to edytuję: Grając veigarem musisz nauczyć się kontrolować manę jak i cały czas farmić z Q mając przy tym dużo farmy. Nauczysz się grać veigarem to będzie ci łatwiej grać innymi ap miderami.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Myślę że chodzi Ci o to że jak podejdziesz , mogą Cie przeciwnicy zjechać , to tak : zawsze jak podchodzisz , by zebrać farmę , zharassuj przeciwnika i potem zlasthitów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...